Practică - SC Swarco Vicas SA

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 20 în total
Cuvinte : 4156
Mărime: 301.94KB (arhivat)
Publicat de: Rafael Sandor
Puncte necesare: 7
piata vopselei, cercetare, chestionar

Extras din proiect

S.C SWARCO VICAS S.A. =

S.C. SWARCO VICAS S.A. cu sediul in Targoviste, Dambovita, este unul dintre cei mai importanti producatori de vopsele si chituri din Romania.

Compania SWARCO este membra a M. SWAROVSKI Group Austria, unul din cei mai importanti specialisti mondiali in domeniul sistemelor de semnalizare si marcare a traficului rutier cu o experienta de peste 40 de ani.

Grupul SWARCO este numarul 1 in lume la producţia de semafoare şi numărul 2 la producţia de perle reflectorizante din sticlă implicându-se activ în procesele de reciclare a sticlei, dezvoltarea de tehnologii de semnalizare bazate pe LED-uri, precum şi în servicii de management al traficului şi al sistemelor de control. Compania Swarco Vicas beneficiază de un management modern, dedicat în totalitate clienţilor. În acest sens Swarco Vicas a reuşit cu succes să-şi creeze un nume într-o piaţă competitivă prin promovarea şi comercializarea de produse competitive.

Piaţa ţintă

Conform segmentării existente pe piaţa românească a vopselelor, firma Swarco Vicas îşi propune să atragă cât mai mulţi consumatori, iar segmentul de piaţă ţintă vizat îl reprezintă persoanele cu vârsta peste 35 ani, comercianţi, antreprenori, din mediul urban, cu venituri medii şi mari.

Aproximativ 50% din producţia SWARCO VICAS S.A. se concretizează in produse care se adreseaza utilizatorilor casnici. Cealaltă jumatate are ca destinaţie sectorul industrial din constructii, masini si echipamente, chimic, energetic, naval si echipamente feroviare.

Produsul firmei Swarco Vicas doreşte a veni în întâmpinarea exigenţelor consumatorilor, precum şi accesibil în ceea ce priveşte preţ, ambalaj, marcă şi etichetă originale şi distinctive.

Scurt istoric

La 1 decembrie 1960 are loc o reorganizare a întreprinderilor de industrie locală, moment în care VICTORIA începe producţia de lacuri şi vopsele, având în subordine şi o secţie de sticlărie şi cărămidă, la câţiva kilometri de oraşul Târgovişte.

La 1 septembrie 1977, în baza deciziei 220-77, unităţile Industriei Locale din Târgovişte sunt preluate de Industria Republicană, în cadrul Centralei Industriale de Medicamente, Coloranţi, Detergenţi, Lacuri şi Vopsele. VICTORIA se numeşte începînd de acum Întreprinderea Chimică VICTORIA Târgovişte.

În anul 1990, prin HG nr. 1220 din 12.11.1990, Întreprinderea Chimică VICTORIA Târgovişte devine Societatea Comercială VICTORIA S.A. În anul 1994, aceasta se privatizează integral prin metoda MEBO, metodă prin care salariaţii cumpără integral societatea de la statul român.

În aceasta perioada este pusă în funcţiune a doua capacitate pentru producţia de vopsele, împreună cu noi spaţii de depozitare, sînt cumpărate utilaje noi din Comunitatea Europeană, se reorganizează fluxurile de producţie. Capacităţile de producţie lacuri şi vopsele ajung la 15000 tone pe an.

Pentru alinierea la standardele de calitate internaţionale, în anul 1999, S.C. VICTORIA S.A. începe procesul de implementare a Sistemului de Asigurare a Calităţii SR EN ISO 9002-95, iar în anul 2000 este certificat de organismul AFER (Autoritatea Feroviară Română).

În perioada scursă de la privatizare au fost făcute investiţii de peste 19 miliarde lei (2,5 milioane USD), capitalul social ajungând la 27,2 miliarde lei.

În anul 2002, S.C. VICTORIA S.A. îşi schimbă numele în S.C. VICAS S.A.

În martie 2006 Swarco Europe GmbH achiziţionează 67,2% din capitalul social al societaţii detinut la acea vreme de 102 salariaţi. Restul de 32,8% din capitalul social este detinut de actionari externi.In mai 2006 societatea este redenumita S.C Swarco Vicas SA. In noiembrie si decembrie 2006 Swarco Europe face o oferta de cumparare a actiunilor ramase inca la ceilalti actionari si ajunge sa detina astfel in prezent un procent de 96,56% din capitalul social. Compania SWARCO este membra a M. SWAROVSKI Group Austria si este unul din cei mai importanti specialisti europeni din domeniul sistemelor de semnalizare si marcare a traficului rutier cu o experienta de peste 40 de ani in acest domeniu.

Preview document

Practică - SC Swarco Vicas SA - Pagina 1
Practică - SC Swarco Vicas SA - Pagina 2
Practică - SC Swarco Vicas SA - Pagina 3
Practică - SC Swarco Vicas SA - Pagina 4
Practică - SC Swarco Vicas SA - Pagina 5
Practică - SC Swarco Vicas SA - Pagina 6
Practică - SC Swarco Vicas SA - Pagina 7
Practică - SC Swarco Vicas SA - Pagina 8
Practică - SC Swarco Vicas SA - Pagina 9
Practică - SC Swarco Vicas SA - Pagina 10
Practică - SC Swarco Vicas SA - Pagina 11
Practică - SC Swarco Vicas SA - Pagina 12
Practică - SC Swarco Vicas SA - Pagina 13
Practică - SC Swarco Vicas SA - Pagina 14
Practică - SC Swarco Vicas SA - Pagina 15
Practică - SC Swarco Vicas SA - Pagina 16
Practică - SC Swarco Vicas SA - Pagina 17
Practică - SC Swarco Vicas SA - Pagina 18
Practică - SC Swarco Vicas SA - Pagina 19
Practică - SC Swarco Vicas SA - Pagina 20

Conținut arhivă zip

  • Practica - SC Swarco Vicas SA.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?