Prezentarea companiei Dacia

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Prezentarea companiei Dacia.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 9 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Marketing

Extras din document

Dacia

Prima masina a românului sigur a fost o Dacie, de ce întrebi? Pentru că este o mașina ieftină, fiabilă și pe care poți conta oricând. Aceste mașini erau bine văzute și in afara granițelor, străinii căutand foarte mult acest brand.

Compania Dacia activează in domeniul auto; cercetare – dezvoltare, producție, distribuție și vanzare. In ultimii ani compania s-a extins și in Africa, America de Sud și Asia. Marca românească are activitatea cea mai pronunțată în Europa, unde vinde cele mai multe unități din producția totală.

Istoric

Uzina de Autoturisme Pitești (UAP) și-a deschis porțile in anul 1966 in localitatea Colibași, astazi numită Mioveni. Motivul care a stat la baza creeri acestei uzine, a fost construcția unei mașini care să răspundă necesităţilor tuturor românilor, ceea ce însemna lansarea unei maşini naţionale.. Această uzină a fost deschisă in urma unui acord între autoritățile comuniste și producătorul francez de automobile, Renault, deoarece costurile ar fi fost prea mari pentru momentul respectiv, motiv pentru care s-a ales colaborarea cu unul dintre producători auto de atunci.

Dacia a fost gândită astfel încât să se incadreze în tiparele comuniste, să fie o mașină modernă si nu prea pretențioasă care să răspundă nevoilor populației de atunci. Numele vine de la regiunea cu același nume unde își are începutul România de astăzi.

Nicolae Ceaușescu a fost persoana care a dat undă verde proiectului in anul 1966, acesta primind si prima mașină ce a ieșit de pe linia de producție.

În septembrie 1999, Dacia este cumpărată de Renault pentru a fi centrul de dezvoltare al companiei pentru zona de Centru și Est a Europei. Companie înființată in anul 1899 in Boulogne-Billancourt. Renault deține Samsung Motors in totalitate, 51% din Dacia, 43.4% din compania Nissan, 25% din portofoliul AvtoVAZ si 1,55% din Daimler. Cei de la Renault produc motoare pentru Clasa A si B de la Mercedes, dețin fabrica de piese auto Motrio, banca de finantare auto RCI si companie de distribuție auto Renault Retail Group

Dacia are succes pe piața in care activează deoarece a produs incă de la început mașini fiabile, ce nu necesitau un buget mare pentru a funcționa si un raport calitate-preț foarte bun, astfel devenind primul brand low-cost de pe piață.

Made in Romania

De-a lungul timpului logo-ul mărcii a suferit modificări, acesta a fost stilizat, dar designul nu a revolutionat, fiind mai mult o evolutie fireasca, modernizându-se o data cu trecerea timpului.

Momente cheie in istoria Dacia

1966 – Înființarea Uzinei de Automobile Pitești.

1968, Iunie – Se testeaza primul motopropulsor.

1968, August – Prima mașina iese de pe linia de producție și îi este înmânata lui Ceaușescu, acesta fiind primul proprietar al unei Dacii.

1995 – Dacia lansează primul model 100% românesc, Dacia Nova.

1998 – Se aniversează 30 de ani de la producerea primului automobil, iar de pe linia de producție a iesit autoturismul cu numarul 2.000.000.

1999 – Renault aciziționeaza 51% din capitalul Dacia.

2004 – In acest an se lansează Dacia Logan ce urma sa fie cel mai bine vândul model Dacia.

2006 – Se deschide Renault Technologie Roumanie, centru in care lucraeza peste 2500 de ingineri ce lucreaza pentur dezvoltarea si imbunătățirea gamei Dacia.

2010 – Centrul de teste de la Titu isi incepe activitatea.

2014 – Dacia reușește sa vandă peste 500.000 de automobile in toată lumea.

Fisiere in arhiva (1):

  • Prezentarea companiei Dacia.docx

Bibliografie

Prezentari , reclame , spoturi publicitare pentru Dacia :
1. http://www.dacia.ro/promotii/
2. https://www.youtube.com/watch?v=jG7TYDyNUaI
3. https://www.youtube.com/watch?v=4m_Z85W5low
4. https://www.youtube.com/watch?v=gULFUHcUs8E
5. https://www.youtube.com/watch?v=LvtgIp3l25s