Prezentaterea Brandului Kosarom

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 15 în total
Cuvinte : 6351
Mărime: 50.09KB (arhivat)
Puncte necesare: 7

Extras din proiect

1.1DESCRIEREA FIRMEI

"FIECARE ZI ÎNCEPE ŞI SE TERMINĂ CU KOSAROM"

"Grupul de firme Kosarom" este unul din liderii producerii şi procesării cărnii din Romania. Înfiinţată în 27-12-1990 (conform H.G. nr. 1353/90) prin desprinderea de fosta Întreprindere de Industrializare a Cărnii Iaşi, firma KOSAROM e prima firmă din industria alimentară din România privatizată în anul 1992 prin Programul Pilot de Privatizare al Guvernului ce a colaborat cu organismele Europene.

Întreaga activitate KOSAROM se bazează pe:echipă managerială puternică, personal înalt calificat şi tehnologie de ultimă oră. S.C.KOSAROM S.A. este o firmă puternică, demnă de încredere şi care îşi merită pe deplin numele de « Grupul de firme Kosarom ».

Denumirea firmei

Grupul de firme S.C. KOSAROM S.A. e o societate comercială pe acţiuni, cu

capital integral privat romanesc. "Kosarom" tinde să devină un nume de brand în domeniu, numele companiei a fost ales pentru a reprezenta o provocare reala pentru concurenta- KO - knock-out .

Producătorul de preparate de carne Kosarom din judeţul Iaşi a decis să îşi schimbe atât imaginea, cât şi sloganul. Astfel, în locul sloganului „Blazonul calităţii“, reprezentanţii companiei au decis să folosească un nou slogan, „Savurează diferenţa“ . De asemenea, reprezentanţii companiei au decis să schimbe şi etichetele produselor pentru a oferi „o imagine mai caldă şi mai aproape de consumator“ .

La rândul lor, reprezentanţii firmei care s-au ocupat de re-branding au explicat de ce a fost nevoie de această schimbare .

Pentru companie, brand-ul care are acelaşi nume, respectiv Kosarom, nu înseamnă numai identitate verbală, vizuală, design de ambalaj şi respectarea unei strategii . Brand-ul mai reprezintă calitatea produselor şi preparatelor din carne certificată de consumatori . Culorile predominante au rămas în continuare alb şi roşu, însă în cazul etichetelor s-a decis renunţarea la textele de pe marginea imaginii produsului, rămânând doar produsul în sine, pentru a fi mai vizibil .

De asemenea, o parte din produse au început să fie ambalate în caserole vidate, pe care predomină culoarea roşu .

Obiectivele pe care KOSAROM doreşte să le realizeze :

• Menţinerea poziţiei de lider pe piaţa românească de preparate din carne ;

• Dezvoltarea de noi produse care să satisfacă tot mai mult cerinţele ale

consumatorilor .

Obiectul de activitate

Producator în secţiunea carne din domeniul alimentaţiei KOSAROM se ocupa cu industrializarea cărnii şi sacrificarea animalelor precum şi cu comerţul cu amănuntul .

S.C. "KOSAROM" S.A. a devenit o companie care desfăşoară o activitate extrem de complexă într-un lanţ de producţie integrat : producerea de furaje concentrate, reproducţia, creşterea şi îngrăşarea animalelor şi păsărilor, abatorizarea şi industrializarea cărnii, comercializarea cărnii şi a produselor din carne, devenind după cei 18 ani de existenţă o prezenţă marcantă în toate segmentele activităţii economice în care este prezentă .

Capacitate de producţie : abatorizare - 7.500 ÷ 8.000 tone/an carne tăiată, preparate din carne - 4.000 ÷ 4.500 tone/an .

Dotare tehnică şi tehnologii: cu utilaje şi echipamente de ultimă generaţie de la firme cu cea mai mare cotaţie pe plan mondial în domeniu .

Piaţa de desfacere : judeţele Iaşi, Bacău, Neamţ, Suceava, Bistriţa Năsăud, Cluj, Botoşani, Vaslui, Galaţi, Vrancea, Buzău, Constanţa, Bucureşti .

Servicii: transport propriu a preparatelor din carne şi carcasei de porc cu autovehicule frigorifice izoterme .

Codul CAEN : 1511 (Codul Activităţilor Economice Naţionale) .

Numărul total de angajaţi ai firmei este de 155.

Structura firmei

Situaţia managerială a firmei este realizată din punct de vedere a 7 domenii de analiză cu întrebările specifice, acestea fiind :

• Planificare ;

• Cultura organizaţională ;

• Sistemul decizional ;

• Organizare ;

• Managementul resurselor umane ;

• Motivaţie ;

• Controlul managerial .

Acest proiect prezinta etapele parcurse de firma KOSAROM de la momentul înfiinţării şi până în prezent, acţiunile cu care s-a confruntat şi evoluţia acesteia .

GRUPUL DE FIRME KOSAROM - se imparte în 6 divizii :

1. KOSAROM S.A. PAŞCANI - pentru procesarea cărnii de porc ;

2. SUINPROD S.A. ROMAN - pentru creşterea porcilor ;

3. AVITOP S.A. IAŞI - pentru creşterea şi procesarea pasărilor ;

4. AGRICOLA TG. FRUMOS - pentru producţia vegetală şi creşterea bovinelor şi

ovinelor ;

5. FABRICILE DE NUTREţURI COMBINATE – TOMEŞTI (IAŞI) şi ROMAN

(NEAMŢ) pentru producerea furajelor necesare celor doua sectoare zootehnice ;

6. KOSAROM CONSULTING S.A. IAŞI - oferă servicii în secţiunea Resurse

Umane şi recrutare din domeniul Servicii .

Prin intermediul KOSAROM CONSULTING,KOSAROM îşi amortizează activitatea astfel încat în anul 2007 să funcţioneze la nivel european .

Pentru realizarea celor 80 de sortimente de preparate din carne s-au selectat riguros de condimente şi membrane în funcţie de calitatea produselor şi nu de preţ .

Preparatele Kosarom sunt împărţite în 12 game de produse şi anume : cârnaţi, specialităţi, salamuri, parizere, crenwurşti, şunci, afumături, produse fiert-uscate , produse tadiţionale şi produse vegetale,produse proaspe şi produse Mangaliţă .

Produsele Kosarom sunt prezente în peste 1150 de locaţii : 10 magazine proprii, 16 francize, peste 1500 magazine retail .

Reţele : Carrefour, Cora, Gima, Kaufland, Metro, Billa,dar şi-n magazine de cartier,magazine din mediul rural,etc .

Preview document

Prezentaterea Brandului Kosarom - Pagina 1
Prezentaterea Brandului Kosarom - Pagina 2
Prezentaterea Brandului Kosarom - Pagina 3
Prezentaterea Brandului Kosarom - Pagina 4
Prezentaterea Brandului Kosarom - Pagina 5
Prezentaterea Brandului Kosarom - Pagina 6
Prezentaterea Brandului Kosarom - Pagina 7
Prezentaterea Brandului Kosarom - Pagina 8
Prezentaterea Brandului Kosarom - Pagina 9
Prezentaterea Brandului Kosarom - Pagina 10
Prezentaterea Brandului Kosarom - Pagina 11
Prezentaterea Brandului Kosarom - Pagina 12
Prezentaterea Brandului Kosarom - Pagina 13
Prezentaterea Brandului Kosarom - Pagina 14
Prezentaterea Brandului Kosarom - Pagina 15

Conținut arhivă zip

  • Prezentaterea Brandului Kosarom.doc

Alții au mai descărcat și

Informatică pentru afaceri

1. DESCRIEREA CADRULUI ORGANIZATORIC 1.1. Profilul şi caracteristicile societăţii SC LORIAND DUO SRL, cu sediul în România, municipiul Botoşani...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?