Procesul Decizional de Cumpărare al unui Epilator Braun și Factorii Săi de Influență

Proiect
9/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 4712
Mărime: 43.11KB (arhivat)
Publicat de: Salomea State
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Iacob Catoiu
Universitatea Româno-Americană Facultatea de Management-Marketing Masterat Marketing în Afaceri

Extras din proiect

1. Apariţia nevoii nesatisfăcute

Nevoia de a achiziţiona un nou epilator a apărut datorită faptului că cel vechi se uzase şi nu mai dădea randamentul aşteptat. Epilatorul pe care-l doream să îl schimb avea o uzură fizică de 7 ani, fiind primul epilator pe care l-am avut. Având în vedere faptul că l-am primit cadou, nu am avut posibilitatea să-mi aleg modelul dorit şi să parcurg toate etapele decizionale ale procesului de cumpărare.

Aşadar în primul rând nevoia de a-mi schimba vechiul epilator a fost declanşată de faptul că nevoia mea existentă de a deţine şi utiliza un astfel de produs a crescut în timp şi un al doilea motiv ar fi faptul că tehnologia de acest gen a evoluat foarte mult în ultimii ani.

Era de aşteptat ca odată cu trecerea timpului nevoia să devină mai complexă, în sensul că vechiul epilator era un model Philips clasic, fără posibilitatea de a îi schimba capetele deoarece avea doar unul singur şi în plus era destinat adolescenţilor. De-a lungul timpului randamentul său de funcţionare a şi scăzut şi firele de păr erau rupte şi nu smulse din rădăcină, plus că nu era dotat şi cu un atenuator de durere.

După cum am afirmat cel de-al doilea motiv care a declanşat apariţia nevoii a fost că tehnologia a evoluat foarte mult în ultimii ani în domeniul electrocasnicelor mici de îngrijire personală. Astfel au apărut epilatoare cu capete de schimb în funcţie de anumite zone ale corpului unde urmau să fie întrebuinţate, cu atenuatoare de durere şi care puteau fi alimentate de la o sursă pentru ca apoi să poată fi utilizate independent sau chiar şi epilatoare care puteau fi întrebuinţate sub apă.

Acest lucru m-a determinat în cele din urmă să achiziţionez un epilator cu cel puţin 2 capete de schimb, cu atenuator de durere şi sursă proprie de iluminat şi în plus mi-aş fi dorit să găsesc alături de epilator şi o gentuţă proprie de voiaj în care să-l depozitez.

Consider că achiziţionarea unui astfel de aparat era cea mai potrivită soluţie şi era chiar urgentă, având în vedere că vechiul aparat nu îmi mai satisfăcea necesităţile şi chiar îmi declanşa o stare de nemulţumire.

Aşadar aceste motive au stat la baza apariţiei deciziei de cumpărare şi la declanşarea unei nevoi nesatisfăcute.

2. Căutarea de informaţii

Produsul dorit de mine în acel moment, datorită carcateristicilor pe care mi le-am propus să le aibă prezenta o valoare medie spre ridicată. Această valoare depindea de modelul pe care urma să mi-l aleg spre cumpărare. De asemenea produsul în sine prezintă o frecvenţă mai redusă de cumpărare având în vedere faptul că m-am hotărât să îl schimb abia după 7 ani. Având în vedere aceste aspecte, informaţia căutată trebuia să aibă un volum mare, iar sursele de informare să fie cât mai variate.

Cum cerinţele mele erau oarecum stabilite de la început şi ştiam ce caracteristici doream să aibă produsul pe care îl voi achiziţiona mi-am propus ca mai înainte de toate să mă orientez spre site-urile online ale marilor firme de desfacere din România. Aşadar Internetul a reprezentat oarecum pentru mine principala sursă de culegere a informaţiilor şi sintetizare a datelor.

Am hotărât ca în cadrul procesului de căutare a modelului de epilator să ţin cont de două mărci, şi anume Philips şi Braun. Aşadar căutarea internă de informaţii s-a bazat pe o cale activă, pentru că nu apelam pentru prima oară la epilatoarele Philips. Menţionez din nou că primul meu epilator, pe care în prezent doream să mi-l schimb era marca Philips. Produsul în sine a fost foarte bun în primii 3 ani de utilizare. Eram mulţumită de el pentru că era un produs destinat adolescenţilor şi era exact ce îmi trebuia în acea perioadă, doar că nevoile mele au crescut odată cu trecerea timpului. De marca Philips am fost mulţumită, mai ales că după 7 ani de zile produsul încă funcţiona la o capacitate acceptabilă caracteristicilor sale, plus că a mai suferit mici accidente dar care nu i-au afectat modul de funcţionare. Aşadar în urma experienţei personale pot afirma că Philips este o marcă trainică, rezistentă şi eficientă în ceea ce priveşte aparatele de epilat. În acelaşi timp însă în urmă cu câteva luni mi-am achiziţionat un uscător de păr Braun, de care am fost foarte încântată pentru că îmi usucă foarte repede părul, dispune de accesorii de coafare şi nu arde firul de păr şi acest lucru m-a făcut să mă gândesc că ar fi benefic ca marca de îngrijire personală pe care mi-aş dori-o pe viitor să fie Braun.

Preview document

Procesul Decizional de Cumpărare al unui Epilator Braun și Factorii Săi de Influență - Pagina 1
Procesul Decizional de Cumpărare al unui Epilator Braun și Factorii Săi de Influență - Pagina 2
Procesul Decizional de Cumpărare al unui Epilator Braun și Factorii Săi de Influență - Pagina 3
Procesul Decizional de Cumpărare al unui Epilator Braun și Factorii Săi de Influență - Pagina 4
Procesul Decizional de Cumpărare al unui Epilator Braun și Factorii Săi de Influență - Pagina 5
Procesul Decizional de Cumpărare al unui Epilator Braun și Factorii Săi de Influență - Pagina 6
Procesul Decizional de Cumpărare al unui Epilator Braun și Factorii Săi de Influență - Pagina 7
Procesul Decizional de Cumpărare al unui Epilator Braun și Factorii Săi de Influență - Pagina 8
Procesul Decizional de Cumpărare al unui Epilator Braun și Factorii Săi de Influență - Pagina 9
Procesul Decizional de Cumpărare al unui Epilator Braun și Factorii Săi de Influență - Pagina 10
Procesul Decizional de Cumpărare al unui Epilator Braun și Factorii Săi de Influență - Pagina 11
Procesul Decizional de Cumpărare al unui Epilator Braun și Factorii Săi de Influență - Pagina 12
Procesul Decizional de Cumpărare al unui Epilator Braun și Factorii Săi de Influență - Pagina 13
Procesul Decizional de Cumpărare al unui Epilator Braun și Factorii Săi de Influență - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • Procesul Decizional de Cumparare al unui Epilator Braun si Factorii Sai de Influenta.doc

Alții au mai descărcat și

Comportamentul consumatorului - gel de duș Nivea

Cap. 1 Prezentarea produsului gel de dus Gelul de dus este un produs atat cosmetic cat si de igiena. Majoritatea marcilor de gel de dus,...

Procesul decizional de cumpărare al unui mobilier de dormitor

1.Identificarea nevoii Nevoia unui nou dormitor a aparut o data cu deteriorarea vechiului meu sifonier care necesita reparatii lunar si in plus...

Procesul decizional de cumpărare - imprimantă

1. Apariţia nevoii nesatisfăcute Apariţia nevoii nesatisfăcute reprezintă prima fază a procesului decizional de cumpărare, atunci când...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Studiul de caz - procesul decizional de cumpărare al unui LCD LG 32LK450

Pentru acest studiu de caz am analizat decizia de cumparare a unui LCD nou pentru inlocuirea celui care a ales sa se arda chiar in perioada...

Ai nevoie de altceva?