Produs Șampon marca Schauma brand Schwarzkopf

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 3002
Mărime: 2.97MB (arhivat)
Publicat de: Dorin R.
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Profesor curs: Conf. univ. dr. Ţimiraş Laura
Facultatea de Stiinte Economice
Universitatea Vasile Alecsandri din Bacau, Bacau
Produs Șampon marca Schauma brand Schwarzkopf

Extras din proiect

Scurtă introducere și evoluție a produselor din brandul Schwarzkopf

Primul șampon, primul fixativ, coloranți pentru păr recunoscuți la nivel global și o nouă definiție a frumuseții, fără precedent: Schwarzkopf .

Povestea de succes a brandului Schwarzkopf a început în interiorul acestui magazin, în urmă cu aproximativ 120 de ani, într-o mică farmacie din Berlin: Hans Schwarzkopf a inventat primele produse revoluționare pentru păr care, în scurt timp, au fost căutate la nivel global. Astăzi, Schwarzkopf este deținut de Henkel - și este unul dintre cele mai de succes branduri internaționale. Inovațiile sale în îngrijirea părului, styling și colorare sunt pioniere.

1898

Hans Schwarzkopf, chimist și farmacist, inaugurează un magazin de coloranți pentru păr, medicamente și parfumuri pe strada Passauer din Berlin-Charlottenburg. A anticipat că acest magazin va deveni piatra de temelie a uneia dintre cele mai importante companii de îngrijire a părului din lume.

1903 - Prima inovație nu se lasă așteptată prea mult timp: Hans Schwarzkopf lansează un șampon pudră. Costă 20 de “Pfennige” (cenți) germani per pungă, se dizolvă în apă și devine instant mult mai popular decât săpunul solid pentru păr disponibil în acea perioadă. “Șamponul cu figura neagră“ devine instant un succes.

1927 - Următorul succes pentru compania Schwarzkopf constă în introducerea primului șampon lichid pentru păr pe piața europeană.

1933 - Urmează primul șampon pentru păr din lume fără săpun/non-alcalin: “Onalkal” este privit ca mama tuturor șampoanelor moderne.

1947 - Cu “Onaltherma”, Schwarzkopf introduce pe piața germană prima soluție de permanent la rece. Creează bucle fără a mai fi nevoie să încălzești părul până la aproape 100 de grade. În același timp, cu “Poly Color”, Schwarzkopf introduce o vopsea pentru păr destinată consumatorilor finali.

1949 - Schwarzkopf introduce pe piața germană “Schauma Crème - Schaumpon“, ambalat la tub. Un succes răsunător: “ Schauma“ devine simbolul șamponului în Germania de Vest - și creează o piață de larg consum pentru șampon în Germania.

1955 - Femeile scapă de frica vântului sau a vremii datorită fixativului Taft, prima ”plasă lichidă pentru păr”. Într-o țară ce sărbătorește miracolul economic “Wirtschaftswunder” de după război, se inventează un nou cuvânt: a “tafta” înseamnă ”a-ți acoperi părul cu fixativ”.

1968 - Schwarzkopf introduce “Palette Color Shampoo“. Coloranții pentru păr din gama Palette devin din ce în ce mai răspândiți și continuă să livreze expertiza adevărată a culorii.

1974 - Este introdusă “Metoda Schwarzkopf“ - un nou concept sistemic creat în jurul permanentului pentru păr ce include consultație, tehnologie și training.

1987 - Protejarea mediului înconjurător: Schwarzkopf este primul producător internațional de produse cosmetice care adresează subiectele sociale relevante referitoare la sustenabilitate. Fixativul “Drei Wetter Taft“ trece la o formulă ce conține gaz propulsor fără CFC.

1995 - Corporația Henkel, cu sediul la Düsseldorf, preia Schwarzkopf și devine unul dintre cei mari furnizori europeni de produse pentru îngrijirea părului.

1998 - Cum este și normal, Schwarzkopf sărbătorește 100 de ani printr-o inovație: “Re-Nature“ este primul colorant pentru păr gri care se auto-pigmentează. Formula sa, când este expusă la oxigenul din aer, redă culoarea naturală a părului.

2007 - Armin Morbach dezvoltă noul Schwarzkopf Looks. Stilistul profesional traduce trendurile în coafuri strălucitoare și moderne ce pot fi purtate de oricine. Modelele sunt fotografiate de nume internaționale celebre precum Patrick Demarchelier.

2016 - Schwarzkopf anunță inițiativa evenimentului de caritate "Milioane de Șanse". Împreună cu organizații locale și internaționale de ajutorare, Schwarzkopf implementează proiecte care sprijină fetele și femeile din întreaga lume în construirea unei vieți profesionale de succes și a unui viitor personal.

2017 - Schwarzkopf aduce cel mai recent trend de îngrijire a culorii direct din saloane: ColorExpert combină culori încântătoare ale părului cu o îngrijire intensă. Sistemul în 3 trepte cu tehnologia OMEGAPLEX® protejează micro-legăturile din interiorul firului de păr, chiar și atunci când este colorat. Rezultatele sunt culori radiante și păr hidratat în profunzime.

Preview document

Produs Șampon marca Schauma brand Schwarzkopf - Pagina 1
Produs Șampon marca Schauma brand Schwarzkopf - Pagina 2
Produs Șampon marca Schauma brand Schwarzkopf - Pagina 3
Produs Șampon marca Schauma brand Schwarzkopf - Pagina 4
Produs Șampon marca Schauma brand Schwarzkopf - Pagina 5
Produs Șampon marca Schauma brand Schwarzkopf - Pagina 6
Produs Șampon marca Schauma brand Schwarzkopf - Pagina 7
Produs Șampon marca Schauma brand Schwarzkopf - Pagina 8
Produs Șampon marca Schauma brand Schwarzkopf - Pagina 9
Produs Șampon marca Schauma brand Schwarzkopf - Pagina 10
Produs Șampon marca Schauma brand Schwarzkopf - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Produs Sampon marca Schauma brand Schwarzkopf.docx

Alții au mai descărcat și

Cercetare de marketing privind produsul pizza al companiei SC Pizza Hut SA

Cap. I. Prezentarea firmei 1.1 Denumire și scurt istoric Povestea noastra începe pe vremea cand președintele S.U.A era Eisenhower, când se...

Studiu de caz - Starbucks

1. Introducere 1.1. Date despre firma Primul magazin Starbucks a fost deschis la Seattle în 30 martie 1971 de către trei parteneri, iar numele...

Analiza mixului de marketing al firmei The Coca-Cola Company

1. Prezentarea firmei Produsul care a dat lumii gustul cel mai cunoscut s-a nascut in Atlanta, statul Georgia, la data de 8 mai 1886. Primul anunt...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?