Program de Lansare Renault

Imagine preview
(7/10 din 5 voturi)

Acest proiect trateaza Program de Lansare Renault.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 49 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 9 puncte.

Domeniu: Marketing

Cuprins

1.CONDITII NECESARE ADOPTARII PROGRAMULI
1.1 Prezentarea companiei
1.2 Prezentarea Produsului: Renault Clio
1.3 Obiective strategice ale Companiei Renault
1.4 Auditul de Marketing
1.4.1 Macromediu
1.4.2 Micromediu
1.5 Analiza SWOT
1.6 Argumente pentru comercializarea in Romania
1.7 Riscul afacerii in Romania
1.8 Strategia de piata
2.OBIECTIVELE PROGRAMULUI DE MARKETING
2.1 Obiective cantitative
2.2 Obiective calitative
3.CONTINUTUL PROGRAMULUI DE MARKETING
3.1 Politica de produs
3.2 Politica de pret
3.3 Politica de distributie
3.4 Politica de promovare
4.BUGETUL PROGRAMULUI DE MARKETING
5.CONTROLUL PROGRAMULUI DE MK
6. BIBLIOGRAFIE

Extras din document

CAPITOLUL 1 CONDITII NECESARE ADOPTARII PROGRAMULUI

1.1 PREZENTAREA COMPANIEI

SCURT ISTORIC

Aventura industriala a marcii Renault a inceput cu o realizare tehnologica: cutia de viteza directa. Aceasta investitie a dus la aparitia automobilului dincolo de inceputurile sale punandu-l pe o treapta mai inalta. Inca din 1898, marca Renault a fost carcterizata de acelasi spirit de inovatie in tehnologie, stil si design ceea ce a ajutat-o sa-si construiasca o imagine originala, asigurandu-i viitorul pe termen lung si faptul ca oamenii vor recunoaste intotdeauna un Renault.

Refacut in 1992, logo-ul in forma de romb subliniaza calitatea Renault. Fara a mentiona numele companiei, aceasta forma grafica abstracta, simbolul marci din 1925, este foarte usor de recunoscut.

Aventura a inceput in 24 decembrie 1898.

Aventura industriala a marcii Renault a inceput cu o realizare tehnologica: cutia de viteza directa, care a dus la inutilitatea lanturilor si curelelor. Louis Renault a facut o demonstratie improvizata a inventiei sale pe 24 decembrie 1898 la Paris, la volanul unei masini De Dion- Bouton pe care o cumparase cu putin inainte de satisfacerea serviciului militar.

Pana in ajunul Craciunului, Louis Renault avea comenzile a 12 firme pentru livrarea prototipului pentru un an de zile. Una din cele mai mari si mai interesante aventuri in industria automobilului incepuse.

Competitia a facut posibil ca noua marca sa-si defineasca primele directii si sa-si castige primi clienti. Marcel si Louis au format un duo imbatabil. Succesul lor in cursele de sosea erau dovada robustetei si fiabilitatii vehiculelor lor intr-o asemenea masura in cat compania Billancourt a castigat prima mare comanda pentru taxiurile Pariziene. Odata cu inceperea fabricarii taxiurilor, Renault a trecut de la productia in serie mica la productia in masa si de atunci inainte si-a adaptat si dezvoltat continuu linia industriala. Urmand exemplul Ford, a fost prima companie care a introdus metodele taylor de organizare a muncii in Franta, ceea ce a dus la primele lovituri pe piata automobilelor. Dar in cele din urma metodele au castigat acceptul producatorilor francezi, inclusiv Renault care era deja unul din lideri inainte de Primul Razboi Mondial.

Compania a exportat o mare parte din productia proprie. Era reprezentata de la New York la Tokyo, avea o fabrica in Rusia si a inceput diversificarea imlicandu-se in productia pentru avion. Compania a facut istorie cand 1200 de taxiuri pariziene au fost folosite sa transporte 6500 de soldati pe frontul Mams. Astfel Renault a contribuit la prima victorie impotriva germanilor.

Fabrica a devenit un producator de arsenal obuze, targi, motoare de avion, avioane si ami ales tancuri usoare FT17 care au contribuit la victoria finala.

Louis Renault a fost primul fabricant privat din Franta in 1919. El a invatat atat din razboi cat si din perioada de recesiune care a urmat- supraveghind atent explozia productiei producatorilor americani care intrau pe piata europeana de automobile. Pentru a garanta calitatea si regularitatea aprovizionarii si pentru a obtine cel mai mic pret posibil, Renault isi producea toate componentele sale, de la otel pentru caroserie pana la anvelopa.

Pe cand Citroen a ales productia in masa a unui singur model, Renault si-a diversificat gama in vederea diminuarii riscului si cresterii beneficiului. Pentru a ramane independent isi asigura propriile finante. Masinile sale- ajustate pe gustul si cerintele clientilor- variau de la cel mai mic la cel mai puternic motor, de la modelele pentru bugete mici la limuzine luxoase.

Pe Louis Renault il interesa fiecare masina cu motor si astfel s-a ramificat in alte sectoare: camioane si vehicule comerciale de orice fel, locomotive, tractoare, motoare suspendate. El a aratat o atentie speciala aviatiei, care a fost un foactor important in dezvoltarea companiei pana in 1939.

Cand Franta a capitulat in 1940, industriile sale- mai ales productia de vehicule- au cazut sub guvernarea germana. Louis Renault nu a stiut cine erau de fapt nazistii, si nu a inteles ca prin onorarea comenzilor facute de puterea ocupanta el a contribuit la propriul declin. Cand fabrica Billancourt a suferit primul atac aerian in 1942, la inceput el a crezut ca RAF facuse o greseala, si s-a apucat de recunstructia complexului pentru a reporni productia.

Fisiere in arhiva (1):

  • Program de Lansare Renault.doc

Alte informatii

ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE FACULTATEA DE MARKRTING FORMA DE INVATAMANT IDD