Program de loializare a clienților Petrom

Proiect
8/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 21 în total
Cuvinte : 5672
Mărime: 44.81KB (arhivat)
Publicat de: Gabi Andrei
Puncte necesare: 8
ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE FACULTATEA DE MARKETING

Cuprins

  1. 1. Contextul implementării unui program de loializare a clienţilor în compania “Petrom”
  2. 1.1. Analiza mediului (intern şi extern) companiei Petrom 3
  3. 1.2. Analiza SWOT a companiei Petrom 9
  4. 1.3. Segmentul ţintă de clienţi 13
  5. 1.4. Perioada de derulare a programului 14
  6. 2. Obiectivele programului
  7. 2.1. Obiective cantitative 14
  8. 2.2. Obiective calitative 15
  9. 3. Conţinutul programului
  10. 3.1. Instrumente specifice politicii de produs 15
  11. 3.2. Instrumente specifice politicii de preţ 16
  12. 3.3. Instrumente specifice politicii de comunicaţie 16
  13. 4. Bugetul programului 17
  14. 5. Controlul şi evaluarea programului de loializare 18

Extras din proiect

1. Contexul implementării unui program de loializare a clienţilor în compania “Petrom”

1.1. Analiza mediului (intern şi extern) companiei Petrom

Petrom este cea mai mare companie românească de petrol şi gaze, cu activităţi în sectoarele Explorare şi Producţie, Rafinare şi Produse Petrochimice, Marketing, Gaze Naturale şi Energie. Petrom exploatează rezerve dovedite de petrol şi gaze estimate la 0,9 miliarde barili echivalent petrol, are o capacitate maximă anuală de rafinare de 8 milioane tone şi circa 550 de staţii de distribuţie carburanţi în România. Compania deţine, de asemenea, o reţea internaţională de 257benzinării, localizate în Republica Moldova, Bulgaria şi Serbia. Cifra de afaceri este de 3,5 miliarde de Euro in 2006 si are circa 43.546 de angajati. În anul 2007 cifra de afaceri a Petrom a fost de 3.683 milioane Euro, EBITDA (Venituri Înainte de Dobânzi, Taxe, Deprecieri şi Amortizări) a fost de 933 milioane Euro. La sfârşitul anului 2004, compania a parcurs poate cea mai importanta etapă a existenţei sale de la înfiinţarea în 1997 şi până în prezent, şi anume finalizarea procesului de privatizare, prin achiziţia pachetului majoritar de acţiuni de către OMV, unul dintre cele mai mari grupuri petroliere europene. Începând cu anul 2005, Petrom a demarat un proces amplu de restructurare dar şi de investiţii menite să îmbunătăţească procesele de producţie şi de rafinare dar şi serviciile oferite prin reţeaua downstream. Ca parte a grupului OMV, Petrom va putea deveni un jucator important pe piaţa produselor petroliere din Romania şi din Europa Centrala şi de Est, la cele mai inalte standarde de calitate. Petrom a obţinut rezultate financiare pozitive pentru anul 2005, care vor contribui la îndeplinirea obiectivelor strategice ale companiei. Profitul net a crescut semnificativ la 1.416 milioane RON (391 milioane Euro), ca şi EBIT-ul care a înregistrat o valoare pozitivă în 2005, ridicându-se la 1.884 milioane RON (520 milioane Euro). Cifra de afaceri a companiei a crescut cu 23,8% fata de 2004 şi a atins valoarea de 10.760 milioane RON (2.970 milioane Euro). Un capital fără precedent, de aproximativ 3 miliarde de euro, va fi investit, pâna în 2010, în activităţile şi operaţiunile de bază ale companiei. Petrom este în prezent deţinut în proporţie de 51% de către OMV, 40,74 % - Statul român, 2,03% - Banca Europeana de Reconstrucţie şi Dezvoltare şi 6,23% - acţionarii minoritari. OMV, grupul lider în industria de petrol şi gaze din Europa centrală deţine 51,011% din acţiunile Petrom. OMV activează în 13 ţări din Europa Centrală în domeniile de Rafinare şi Marketing şi în 20 ţări pe cinci continente în domeniul de Explorare şi Producţie, Distribuţie gaze precum şi Produse Chimice în 27 de ţări pe cinci continente. AVAS deţine 20,64% din acţiunile Petrom, Fondul Proprietatea S.A. deţine 20,11%, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare 2,026% iar 6,214% aparţin acţionarilor minoritari.

Istoric

În anul 1991 se înfiinţează Regia Autonomă a Petrolului PETROM S.A.

În anul 1996 a fost înfiinţată Compania Română de Petrol, ca societate comercială pe acţiuni, constituită prin reorganizarea RAFIROM, PECO şi PETROTRANS, care au fost comasate şi şi-au încetat activitatea. Compania Română de Petrol deţinea toate cele zece rafinării din România, alături de câmpurile de extracţie, de depozite şi de staţiile de benzină.

În anul 1997 Compania Română de Petrol,care deţinea toate cele zece rafinării din România, alături de câmpurile de extracţie, de depozite şi de staţiile de benzină, a fost împărţită, 8 dintre rafinării funţionând pe cont propriu, restul activelor intrând în proprietatea Societăţii Naţionale a Petrolului (SNP) Petrom. Astfel SNP Petrom a moştenit două rafinării (Arpechim Piteşti şi Petrobrazi Ploieşti), toată fosta reţea de distribuţie PECO, sistemul de conducte al PETROTRANS.

În anul 1999 este realizată prima etapă a restructurării organizatorice prin disponibilizarea unui număr de 13.000 persoane din sectorul de up-stream. Totodată se demarează prima etapă a privatizarii companiei printr-o acţiune de majorare de capital.

În anul 2001 acţiunile Petrom sunt listate la Bursa de Valori Bucureşti.

În anul 2002 activităţile mecano-energetice din cadrul sucursalei Petromar Constanţa se externalizează sucursalei Petroserv, acestea fiind preluată de SC Petrom service SA împreună cu întregul personal aferent. Se demarează procesul de privatizare prin publicarea în presa internaţională şi din România a anunţului pentru selectarea consultantului. 12 bănci de investiţii depun expresii de interes, sunt selectate 7. Se semnează acordul cu BERD pentru suma de 150 mil. USD reprezentând un împrumut sindicalizat pre-privatizare. Se iniţiază prima etapă a procesului de privatizare, se pregăteşte pregătirea privatizării.

În anul 2004 Se depun ofertele angajate. Companiile OMV, Occidental şi MOL sunt selectate pentru negocieri.

Pe data de 23 iulie 2004, OMV, a achiziţionat 51% din acţiunile PETROM. Tranzacţia a fost încheiată în decembrie 2004 prin preluarea a 33,34% din Petrom cu 668,8 milioane Euro, preţ care după ajustarea ulterioară a urcat la circa 700 milioane Euro. La acesta se adaugă majorarea capitalului cu fonduri de 830 milioane Euro pentru ajungerea la 51%.

În anul 2005 structura 'Petrom este reorganizată pe şase divizii, dintre care trei operaţionale. Se lansează noul concept "Full Agency“. Petrom lansează un nou concept de benzinărie, PETROMV. Noul concept prevede modificări majore în domeniul serviciilor complementare şi al facilităţilor, ce includ magazinele Viva, restaurante şi locuri de joacă pentru copii. De asemenea, staţiile PETROMV oferă servicii complete precum alimentarea maşinilor, verificarea presiunii roţilor şi spălarea parbrizelor.

În anul 2006 are loc achiziţia unui pachet de 99,9% din OMV România, OMV Bulgaria şi OMV Serbia şi a 30 de benzinării MOL şi a 95% din Aviation Petroleum.

Petrom a achiziţionat un pachet majoritar de 74,9% din Ring Oil Holding & Trading Ltd, companie ce deţine un portofoliu de opt licenţe de explorare şi o licenţă de explorare şi producţie în Rusia.

În anul 2007 Petrom semnează contractul de construcţie pentru Petrom City, noul sediu central al companiei.

Preview document

Program de loializare a clienților Petrom - Pagina 1
Program de loializare a clienților Petrom - Pagina 2
Program de loializare a clienților Petrom - Pagina 3
Program de loializare a clienților Petrom - Pagina 4
Program de loializare a clienților Petrom - Pagina 5
Program de loializare a clienților Petrom - Pagina 6
Program de loializare a clienților Petrom - Pagina 7
Program de loializare a clienților Petrom - Pagina 8
Program de loializare a clienților Petrom - Pagina 9
Program de loializare a clienților Petrom - Pagina 10
Program de loializare a clienților Petrom - Pagina 11
Program de loializare a clienților Petrom - Pagina 12
Program de loializare a clienților Petrom - Pagina 13
Program de loializare a clienților Petrom - Pagina 14
Program de loializare a clienților Petrom - Pagina 15
Program de loializare a clienților Petrom - Pagina 16
Program de loializare a clienților Petrom - Pagina 17
Program de loializare a clienților Petrom - Pagina 18
Program de loializare a clienților Petrom - Pagina 19
Program de loializare a clienților Petrom - Pagina 20
Program de loializare a clienților Petrom - Pagina 21

Conținut arhivă zip

  • Program de Loializare a Clientilor Petrom.doc

Alții au mai descărcat și

Cercetări de marketing - aplicație la SC Petrom SA București - membru OMV Group

1.PREZENTAREA S.C. PETROM S.A. 1.1.SUMARUL CONDUCERII In prezent, compania are strategii clare de dezvoltare vizand extinderea activitatilor la...

Analiza activității de marketing OMV Petrom Marketing SRL

1. Descrierea generală a activităţii Petrom S.A. este cea mai mare companie românească de petrol și gaze, cu activități în sectoarele Explorare și...

Program de Loializare a Clienților pentru Compania Digi Tv

1. Mediul de marketing în care organizaţia îşi desfăşoară activitatea Piaţa de televiziune prin satelit E o realitate faptul ca televiziunea...

Program de Marketing pentru Compania Azuga

Introducere In urma cu cateva mii de ani oamenii au descoperit ca prin fermentarea cerealelor ei obtin o bautura hranitoare si buna la gust, adica...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?