Program de marketing de pătrundere a produselor firmei European Drinks pe piața Croației

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 4157
Mărime: 26.74KB (arhivat)
Publicat de: Nadia-Geta Morar
Puncte necesare: 7

Cuprins

  1. 1. Prezentare generala EUROPEAN DRINKS
  2. 2. Baza de idei si filtrarea ideilor noi privitoare la comercializarea produselor EUROPEAN DRINKS si pe alte piete europene
  3. 3. Adaptarea produsului deja existent pentru piata croata
  4. 4. Elaborarea prototipului
  5. 4.1. Etapa de analiză
  6. 4.2. Etapa de proiectare
  7. 4.3. Etapa de evoluţie
  8. 5. Cercetarea pietei
  9. 6. Pregatirea canalelor de distributie
  10. 7. Pregatirea pietei in vederea primirii produsului
  11. 8. Costul intregului proces si pretul de marketing
  12. 9. Concluzii finale
  13. Bibliografie

Extras din proiect

1.Prezentare generala EUROPEAN DRINKS

CA 2003 4.375.805.514 mii lei

Profit 2003 24.326.626 mii lei

Activitate productia de ape minerale si bauturi nealcoolice racoritoare

Nr angajati 1133

Anul infiintarii 1993

Tip capital privat(autohton + strain)

Produsele fabricate pe platformele European Drinks se gasesc prin intermediul DISTRIBUITORILOR EXTERNI in tari ca Cehia, Slovacia, Ungaria, RepublicaMoldova

La poalele Muntilor Codru Moma, Bihorului si Padurea Craiului, in depresiunea Beiusului, intr-un cadru de un pitoresc aparte, s-a ridicat in localitatea Rieni, incepand cu anul 1990 PLATFORMA INDUSTRIALA EUROPEAN DRINKS cu capital mixt romano-suedez.

Calitatea exceptionala a produselor sale a adus S.C. EUROPEAN DRINKS S.A. onoarea de a se afla printre primele firme romanesti din domeniu care, in anul 1999, au obtinut atestarea internationala a sistemului calitatii - Certificatul ISO 9001:1994, acest certificat fiind reannoit in anul 2002 conform noului standard ISO 9001:2000 decernat de organismul TUV CERT, prin TUV Rheinland Intercert. Sistemul calitatii conform standardului european EN ISO 9001:2000 este un mijloc de a asigura proiectarea, producerea si livrarea produselor la o calitate superioara, care sa raspunda cerintelor clientilor. In acelasi timp, un astfel de sistem al calitatii reprezinta inca un pas spre o recunoastere internationala a acestei companii.

O alta dovada ca pentru firma EUROPEAN DRINKS calitatea se afla pe primul plan este obtinerea Premiului de Excelenta "LAREX" pentru supravegherea calitatii produselor, premiu decernat de catre Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor. Produsele fabricate pe platformele industriale EUROPEAN DRINKS si SCANDIC DISTTILLERIES sunt exportate in tari ca : Grecia, Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria , Turcia, Bulgaria, Ucraina, Rusia, Republica Moldova,... si chiar SUA, Suedia, Israel,Africa de Sud, Germania,Austria, iar cererea in continua crestere pentru produsele noastre pe piata europeana este inca o dovada ca sistemul calitatii impus de EUROPEAN DRINKSsiSCANDIC DISTTILLERIES este de nivel international

COMPLEXUL INDUSTRIAL de la RIENI concentreaza activitatea firmelor private româno-suedeze S.C. EUROPEAN DRINKS S.A. si S.C. RIENI DRINKS S.A, care, în scurt timp de la înfiintarea lor, au devenit lideri nationali în producerea si ambalarea bauturilor racoritoare si alcoolice în flacoane PET si cutii Tetra Pak, fiecare al doilea flacon de bauturi racoritoare vândut În România purtând sigla EUROPEAN DRINKS.

Dezvoltarea acestui colos industrial este fara precedent, comparativ cu alte firme de profil din România. Valoarea pe piata a acestei platforme industriale este de miliarde de Euro, suprafata construita depasind de zeci de ori suprafata initiala, având o capacitate de miliarde de flacoane anual. Managementul performant al principalilor sai actionari, Presedintii Ioan si Viorel Micula, a transformat PLATFORMA INDUSTRIALA EUROPEAN DRINKS În una dintre cele mai mari si mai moderne fabrici de acest gen din Europa. European Drinks a intrat pe piata intr-un moment prielnic, care s-a dovedit a fi neprielnic pentru Coca-Cola. Marca Frutti Fresh s-a lansat pe piata cu un pret sub cel al Coca-Cola in momentul in care consumul de racoritoare crescuse, dar puterea de cumparare a romanilor incepuse sa scada. Astfel, pe fundalul unei descresteri a puterii de cumparare, Frutti Fresh a reusit sa obtina o cota de piata impresionanta, in detrimentul Coca-Cola.

Si cum campionii trebuie sa stea alaturi de campioni, EUROPEAN DRINKS, lider pe piata romaneasca de bauturi racoritoare si apa minerala si printre cei mai mari producatori de profil din lume, a avut initiativa de a-si lega numele, prin apa minerala naturala IZVORUL MINUNILOR, de cel al Gabrielei Szabo, cea mai buna atleta olimpica si mondiala si cea mai buna sportiva a lumii in 1999 si in 2000 .

Numeroasele premii si medalii obtinute la targuri si expozitii nationale si internationale, faptul ca Izvorul Minunilor este recunoscuta ca apa minerala naturala in Comunitatea Europeana, toate acestea sunt dovezi in plus ale aprecierii de care se bucura firma EUROPEAN DRINKS si produsele sale.

Toate produsele sunt marci Înregistrate, create pe parcursul anilor de activitate. Prestigiul de care se bucura cele 150 de sortimente se datoreaza calitatii excelente a acestor produse oferite la preturi accesibile.

Acest lucru este posibil datorita folosirii tehnologiei de vârf În domeniul ales, tehnologie furnizata de cele mai bune firme de profil din lume: Husky ( Canada ), Krones ( Germania ), Sidel (Franta), York ( Austria ), Tetra Pak , Alfa Laval (Suedia) etc.

Toate fazele procesului de fabricatie sunt asistate, de la nivelul pupitrului de comanda, de calculatoare de proces, iar calitatea produsului finit este riguros controlata, atât din punct de vedere chimic, cât si microbiologic, În laboratoarele complexului industrial.

Apa folosita la prepararea bauturilor racoritoare provine de la o altitudine de 1.100 metri din zona renumitei statiuni Stâna de Vale, acest lucru fiind posibil datorita ambitiosului proiect :Aductiune de apa de la Stâna de Vale, prin care aceasta apa pura si sanatoasa ajunge, prin tevi din otel inoxidabil, care strabat muntele pe o distanta de 25 de kilometri, pâna pe platforma de îmbuteliere de la Rieni.

Ambalajele PET sunt preluate de conveioare pneumatice, care le transporta direct pe linia de Îmbuteliere.

Dupa umplere, flacoanele sunt grupate în baxuri, mai multe baxuri fiind si ele grupate si înfoliate (cu folie stretch) pe un Europalet. Astfel pregatite, produselor li se ofera siguranta în transport si o buna protectie mecanica.

Preview document

Program de marketing de pătrundere a produselor firmei European Drinks pe piața Croației - Pagina 1
Program de marketing de pătrundere a produselor firmei European Drinks pe piața Croației - Pagina 2
Program de marketing de pătrundere a produselor firmei European Drinks pe piața Croației - Pagina 3
Program de marketing de pătrundere a produselor firmei European Drinks pe piața Croației - Pagina 4
Program de marketing de pătrundere a produselor firmei European Drinks pe piața Croației - Pagina 5
Program de marketing de pătrundere a produselor firmei European Drinks pe piața Croației - Pagina 6
Program de marketing de pătrundere a produselor firmei European Drinks pe piața Croației - Pagina 7
Program de marketing de pătrundere a produselor firmei European Drinks pe piața Croației - Pagina 8
Program de marketing de pătrundere a produselor firmei European Drinks pe piața Croației - Pagina 9
Program de marketing de pătrundere a produselor firmei European Drinks pe piața Croației - Pagina 10
Program de marketing de pătrundere a produselor firmei European Drinks pe piața Croației - Pagina 11
Program de marketing de pătrundere a produselor firmei European Drinks pe piața Croației - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Program de Marketing de Patrundere a Produselor Firmei European Drinks pe Piata Croatiei.doc

Alții au mai descărcat și

Mixul de marketing al companiei Nestle studiu de caz comparativ pentru țările România, Pakistan, Italia și Japonia

Istoria Nestlé In anii 1860, productia de mancare era o activitate la scara mica. Dar pe masura ce conditiile de trai au inceput sa se schimbe...

Proiect cercetări de marketing - Almighurt

Capitolul I 1. PIAŢA, FIRMA SI PRODUSUL Piata lactatelor din Romania reprezinta un sector in continua dezvoltare. Constienti de valoarea...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?