Program de Marketing International pentru Lansarea unei Noi Creme Gerovital pe Piata din Spania

Imagine preview
(9/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Program de Marketing International pentru Lansarea unei Noi Creme Gerovital pe Piata din Spania.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 16 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Marketing

Cuprins

1) Conditiile ce determina adoptarea programului de marketing
international 3
- Analiza mediului intern 4
- Analiza mediului extern 5
- Fisa de tara a Spaniei 8
- Oprtunitati de patrundere pe piata din Spania 11
2) Alegerea variantei de patrundere pe piata din Spania 12
3) Obiectivele programului 13
- Cantitative
- Calitative
4) Continutul programului 14
5) Bugetul estimativ al programului 15
6) Controlul si evaluarea planului 15
Bibliografie 16

Extras din document

1) Conditiile ce determina adoptarea programului de marketing international

Traditia companiei isi are radacinile la inceputul sec. XX, cand in laboratoarele Lady, Coty si Legrain s-au fabricat primele produse cosmetice din Romania. Acestea si alte mici laboratoare au fost comasate in anul 1952 intr-o intreprindere de stat, care la inceput s-a numit Macul Rosu devenind apoi Miraj.

Transformarile din anul 1990 au impus modificari atat in structura organizatorica a societatii cat mai ales intr-o noua strategie de dezvoltare care sa impuna compania cu un nou nume intr-o economie de piata functionala.

S.C. GEROVITAL COSMETICS S.A este o societate cu capital majoritar privat. Compania produce si comercializeaza peste 170 tipuri de produse cosmetice si de parfumerie.

Produsele companiei GEROVITAL COSMETICS sunt structurate astfel:

- Produse pentru ingrijirea si intretinerea parului (sampon, balsam, lotiune contra caderii parului, gel, vopsele de par, produse pentru ondularea si decolorarea parului);

- Produse pentru ingrijirea tenului si a corpului (creme hidratante, creme nutritive, emulsii, lotiuni, masti filmogene, crème speciale pentru ochi. )

- Deodorante, antiperspirante, creme pentru ras, paste de dinti;

- Produse pentru machiaj (pudre, fonduri de ten, rosu de buze)

- Produse de parfumerie.

- Produse pentru igiena si curatenie

“Gerovital H3 Prof. Dr. A. Aslan” este principala gama de produse cosmetice comercializata in toata lumea – Uniunea Europeana, SUA, Canada, Asia si America de Sud.

Marca “Gerovital H3 Prof. Dr. A. Aslan” este inregistrata si protejata atat in Romania cat si peste hotare – Uniunea Europeana, SUA, Canada, Australia, Asia si America de Sud.

Analiza mediului intern

Analiza mediului intern al intreprinderii reprezinta un proces deosebit de important care trebuie sa dea raspuns problemelor legate de existenta resurselor, precum si de gestionare a acestora, reprezentand un prim pas in elaborarea procesului de marketing.

Structura productiei companiei, flexibila si diversificata permite adaptarea continua la schimbarile si cererile pietei. Gerovital Cosmetics S.A. are propria retea de distributie dar lucreaza cu distribuitori nationali si regionali si doua magazine de prezentare si vanzare.

Geroaslan Cosmetics are in plan investitii de 10 mil. euro in trei ani pentru a repozitiona produsele Gerovital.

Investitiile programate de companie pentru acest an se vor ridica la 3,5 milioane de euro si vor include amenajarea spatiului de productie al sectiei de cosmetice .

De-a lungul timpului compania a suferit numeroase transformari.

In momentul in care a cesionat, in 1992, drepturile de fabricare a produselor lasate "mostenire" de prof. Dr. Ana Aslan, statul roman nu isi inchipuia ca va da startul celui mai lung litigiu din istoria romaneasca a cosmeticelor.

Lucrurile sunt confuze cand vine vorba de Gerovital. Produsele sub aceasta marca sunt o traditie in spa-urile romanesti, dar si in rafturile magazinelor.

Dupa decizia instantei care stipuleaza ca Farmec nu mai poate fabrica doua produse, iar Gerovital Cosmetics si-ar putea pierde numele, lucrurile au devenit si mai neclare.

Acum aproape 15 ani, doua firme romanesti - Farmec Cluj-Napoca si Miraj - s-au aratat interesate sa fabrice in continuare unul dintre cele mai cunoscute branduri de cosmetice din lume - Gerovital.

Astfel, pentru a satisface ambele parti, statul a impartit in doua drepturile la marca: Farmec a primit dreptul sa aduca pe piata produse pe baza de novocaina (ingredientul activ pentru care sunt faimoase aceste produse), iar Miraj, produse pe baza de novocaina si derivati de hidroliza (proces chimic in care una dintre substante este apa).

Pana aici, totul a decurs bine intre cele doua companii, fiecare lucrand pe segmentul sau de piata. Lovitura de gratie a venit insa in 2000, cand o lege europeana la care s-a aliniat si statul roman a interzis novocaina ca ingredient in produsele cosmetice.

Legea totusi nu face referire la derivatii de hidroliza ai novocainei. Astfel ca Farmec a pierdut dreptul sa foloseasca ingredientul-cheie al produselor sale. Pe care l-a inlocuit insa cu o alta substanta. Aici a intervenit ruptura - Miraj, devenita intre timp Gerovital Cosmetics incepand cu anul 1998, acuza compania clujeana ca, deoarece nu mai fabrica produse pe baza ingredientului pentru care detinea marca inregistrata, nu mai are, de fapt, drept de a aduce pe piata produse Gerovital. Acestea erau prezentate in gama Gerovital H3 cu specimen de semnatura prof. Dr. Ana Aslan, marca aflata si in portofoliul Farmec Cluj, si in portofoliul Gerovital Cosmetics.

Fisiere in arhiva (1):

  • Program de Marketing International pentru Lansarea unei Noi Creme Gerovital pe Piata din Spania.doc

Alte informatii

ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE - FACULTATEA DE MARKETING -