Program de Marketing International privind Lansarea Companiei Kales pe Piata din Romania

Imagine preview
(8/10 din 3 voturi)

Acest proiect trateaza Program de Marketing International privind Lansarea Companiei Kales pe Piata din Romania.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 19 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Marketing

Cuprins

Capitolul 1. Descrierea conditiilor necesare in vederea dezvoltarii
programului de marketing
1.1. Care este necesitatea de a lansa
1.2. Analiza mediului de marketing intern si extern
1.3. Analiza SWOT
1.4. Alegerea strategiei de intrare pe piata
Capitolul 2. Stabilirea obiectivelor programului
Capitolul 3. Continutul programului
Capitolul 4. Bugetul estimativ al programului
Capitolul 5. Controlul si evaluarea programului

Extras din document

Capitolul 1. . Descrierea conditiilor necesare in vederea dezvoltarii

programului de marketing

1.1. Care este necesitatea de a lansa?

Kales Group este o companie transnationala care se ocupa cu transportul intern si international de marfuri. Patrunderea companiei pe piata din Romania este datorata “dorintei” fondatorului acesteia de a se extinde in toate tarile Uninunii Europene. Romania este catalogata ca fiind o piata nisa a transporturilor aeriene cu marfuri si se considera ca odata cu intrarea Romaniei in UE, aceasta piata se va dezvolta din ce in ce mai mult.

In cadrul procesului de selectiei al pietei ce urma a fi penetrata, au fost luate in considerare doua tari: Romania si Bulgaria, motivul fiind cela ca ambele tari au aderat simultan la Uniunea Europeana, apartenenta la UE al unei tari fiind unul din criteriile cele mai importante luate in considerare de catre compania Kales. Deoarece strategia de internationalizare adoptata de Kales Group este “in cascada” ( pas cu pas ), firma a fost nevoita sa aleaga pe care din cele doua tari (Romania sau Bulgaria) sa patrunda mai intai cu serviciile sale. S-a ales piata din Romania din mai multe motive, unele dintre ele fiind urmatoarele:

a). Motive obiective:

- Reteaua de aeroporturi din Romania ( 18 aeroporturi in prezent, iar din 2008 se va deschide al 19-lea aeroport in Brasov ) este mai mare decat cea dinBulgaria (13)

- Marea majoritate a aeroporturilor romanesti sunt modernizate si utilate la standarde europene

- Numarul firmelor de acest gen este limitat, Kales fiind prima companiei GSA straina care activeaza in Romania

b). Motive subiective:

- Actualul director Kales Romania, Nicoleta Mosoia, a lucrat la reprezentata firmei din Kiev si atunci cand a aflat initiativa companiei de a alege piata dintre Romania si Bulgaria, a intervenit la managerul general pentru a deschide birou in Romania , astfel ea putand sta acasa si putand lucra in acelasi timp la Kales

- Dorinta de a deveni lider de piata in Romania, de a obtine o cota de piata cat mai mare

1.2.Analiza mediului de marketing intern si extern

a). Scurt istoric al companiei Kales

Kales Group a fost infiintat in august 1994 de catre Peter Kales , in Olanda. Acesta a pornit de la un birou de 20 de metri patrati in Olanda si a ajuns sa detina astazi 32 de birouri in 21 de tari. Sloganul promovat de Peter Kales la infiintarea companiei a fost urmatorul: „O noua zi , o noua saptamana , o noua luna si o noua companie” . Evolutia grupului a fost destul de rapida, in 13 ani ajungand sa devina o companie transnationala cu acoperire in 21 de tari europene.

Fara nici un contract aerian dar cu multe relatii in industria aeriana si piata transportului de marfuri aerian , compania era gata de succes. In mai putin de o luna prima companie aeriana a semnat un contract exclusive de reprezentare cu Kales Airline Services .

Kales Airline Services a devenit un jucator principal pe piata globala a transportului de marfuri (Global GSA business) cu Peter Kales si echipa sa manageriala la coducere. Deja 102 companii aeriene au contactat Kales Airline Services pentru a vinde produsele cargo si/sau pasageri in diferite tari ale Europei. Zilnic sute de oameni traverseaza globul cu bilete procurate direct sau indirect prin intermediul companiei Klaes Airline Services. In fiecare minut , undeva in lume , un transport rezervat prin intermediul companiei Kales este incarcat intr-un avion.

Kales Airline Services este parte din Kales Group BV care este una din cele mai mari firme de GSA si are birouri în mai multe aeoporturi din Europa, reprezentand mai mult de 100 de companii aeriene de transporturi de marfuri cum sunt: Martinair Cargo, KLM, Virgin Cargo, Britsh Airways, Garuda, SAS Cargo si multe alte companii de prestigiu , fiind in acelasi timp una din companiile cu cea mai rapida dezvoltare in domeniu.

Activitatea de baza a Kales Airline Services este reprezentarea companiilor aerine: promovare, vanzare, gasirea zborurilor optime pentru pasageri si marfuri. Scopul companiei este de a oferi servicii specializate si de a deveni cel mai bun GSA din Europa. Compania gestioneaza mai mult de 100 de milioane de kilograme de marfa anual , cu un efectiv de 175 de angajati si 32 de birouri in 21 de tari.Aceste companii aeriene folosesc serviciile kales atat in cadrul unei singure tari cat si in mai multe tari in acelasi timp.

Kales Charters BV Brikerul de curse charter al Kales Group BV poate oferi in orice moment oricarui pasager sau transport de marfuri un avion dedicat. Kales Group a fost intotdeauna o companie foarte activa pe piata curselor charter. Bazandu-se pe reputatia de a fi compania numarul 1 din Europa in acest domeniu , Kales are relatii excelente pe de o parte cu companiile aeriene si pe de alta parte cu casele de expeditii si agentiile de turism , aflandu-se in situatia ideala de a putea aranja fiecarui pasager sau transport charter de marfuri zborul de care are nevoie.

Fisiere in arhiva (1):

  • Program de Marketing International privind Lansarea Companiei Kales pe Piata din Romania.doc

Alte informatii

Academia de Studii Economice Bucuresti, Facultatea de Marketing