Program de marketing privind lansarea modelului N95 pe piața românească

Proiect
9.3/10 (3 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 16 în total
Cuvinte : 4871
Mărime: 122.32KB (arhivat)
Publicat de: Eusebia Sabău
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Ionel Dumitru
ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE

Cuprins

  1. 1. PREZENTAREA CONDITIILOR CE FAC NECESARA SI POSIBILA ELABORAREA PROGRAMULUI DE MARKETING
  2. 1.1. ANALIZA MEDIULUI DE MARKETING
  3. 1.1.1 MEDIUL INTERN
  4. 1.1.2 MEDIUL EXTERN
  5. 1.2. ANALIZA SWOT SI ALEGEREA STRATEGIEI DE PENETRARE A PIETEI
  6. 2. STABILIREA OBIECTIVELOR CE SI LE PUNE INTREPRINDEREA PENTRU ELABORAREA PROGRAMULUI DE MARKETING
  7. 3. ACTIVITATILE CE VOR FI DERULATE PENTRU PUNEREA IN APLICARE A PROGRAMULUI
  8. MIX-UL DE MARKETING
  9. 3.1. POLITICA DE PRODUS
  10. 3.2. POLITICA DE PRET
  11. 3.3. POLITICA DE DISTRIBUTIE
  12. 3.4. POLITICA PROMOTIONALA
  13. 4. BUGETUL DE MARKETING
  14. 5. BIBLIOGRAFIE

Extras din proiect

1. PREZENTAREA CONDITIILOR CE FAC NECESARA SI POSIBILA ELABORAREA PROGRAMULUI DE MARKETING

1.1 ANALIZA MEDIULUI DE MARKETING

1.1.1 Mediul intern

- Prezentarea firmei

Nokia este unul din liderii industriei mondiale de comunicatii mobile, stimulând cresterea durabila în cadrul mai larg al industriei mobilitatii. Nokia îi ajuta pe oameni sa comunice unul cu celalalt si sa aiba acces la informatiile care îi intereseaza, prin intermediul unor produse inovatoare si usor de folosit, precum telefoane mobile, dispozitive si solutii pentru imagini, jocuri, multimedia si afaceri. Nokia ofera echipamente, solutii si servicii pentru operatorii de retele mobile si pentru corporatii. Nokia este o companie cu actionariat extins si este listata la 5 din cele mai mari burse.

Nokia a debutat în domeniul comunicatiilor mobile ca producator de hârtie  primul instrument folosit în comunicatii. A urmat apoi tehnologia, odata cu înfiintarea Finnish Rubber Works la începutul secolului al XX-lea.

In 1960, a fost creat un Departament de Electronica în cadrul Cable Works, netezindu-se astfel drumul catre o noua era a telecomunicatiilor. Nokia Corporation s-a format în 1967 prin fuziunea dintre Nokia  compania care producea initial hârtie , Finnish Rubber Works si Finnish Cable Works.

Începând cu 1 ianuarie 2004, compania Nokia si-a reorganizat structura în scopul alinierii la strategia sa. Noua structura include patru grupuri de afaceri: Mobile Phones; Multimedia; Networks si Enterprise Solutions.

Mobile Phones produce telefoane mobile pentru toate standardele si segmentele pietei în peste 130 de tari. Se ocupa de activitatile de baza ale Nokia în momentul de fata în cadrul telefoniei mobile, bazate în principal pe tehnologiile GSM, CDMA si TDMA.

Multimedia aduce mobilitate multimedia clientilor sai sub forma dispozitivelor mobile si aplicatiilor avansate. Produsele sale au caracteristici si functionalitati precum imagini, jocuri, muzica, media si o diversitate de continut atragator.

Networks este un furnizor de infrastructura de retea, platforme pentru livrarea de produse si servicii legate de operatorii de telefonie mobila si furnizorii de servicii.

Prin intermediul grupului de afaceri Enterprise Solutions, Nokia cauta sa promoveze cunostintele celor doua elemente cruciale în mobilitatea companiilor: niveluri înalte de securitate si încredere si abilitatea de a produce dispozitive avansate, de dimensiuni reduse, puternice si usor de manevrat.

Noua structura include de asemenea doua grupuri pe o ierarhie orizontala: Customer and Market Operations si Technology Platforms

Customer and Market Operations include structura de vânzari si marketing a companiei, precum si cea de productie, logistica si achizitii.

Technology Platforms livreaza tehnologii si platforme de vârf grupurilor Nokia si clientilor externi. Unitatea de afaceri se adreseaza industriilor digitale convergent implicate si intareste pozitia fata de concurenta crescânda în domeniul platformelor tehnologice orizontale. Privind dincolo de stadiul prezent al dezvoltarii productiei, centrul de cercetare Nokia dezvolta tehnologii disruptive si creeaza competente în zone tehnologice vitale succesului viitor al companiei. Centrul de cercetare sustine de asemenea cele patru organizatii Nokia, interactionând îndeaproape cu acestea în scopul dezvoltarii de noi concepte, tehnologii si aplicatii.

- Indicatorii care determina gradul de internationalizare

Internationalizarea este un proces obiectiv. Realitatea istorica arata faptul ca, pe masura dezvoltarii sale, firma tinde sa depaseasca limitele locale, nationale si regionale ale mediului de afaceri, sa-si extinda activitatea în spatiul economic global, a carui formare este posibila prin chiar miscarea înspre exterior a firmei.

Lumea contemporana a afacerilor se afla într-un permanent proces de schimbare, iar firmele nu-si pot permite sa ignore pietele externe. Ele trebuie fie sa-si creeze acele capacitati care sa le permita sa faca fata atacurilor lansate de concurenti pe piata interna, fie sa-si valorifice ocaziile de afaceri ivite pe pietele externe. Dar companiile care opereaza deja la nivelul unor industrii globale nu mai au decât varianta internationalizarii operatiunilor lor.

Importanta internationalizarii este reflectata si de faptul ca majoritatea statelor lumii aplica programe de promovare a exporturilor, prin care se încearca stimularea activitatilor de export ale firmelor locale.

Date despre indicatorii care reflecta gradul de internationalizare putem afla din raportul financiar al Nokia pe trimestrul trei 2006:

Preview document

Program de marketing privind lansarea modelului N95 pe piața românească - Pagina 1
Program de marketing privind lansarea modelului N95 pe piața românească - Pagina 2
Program de marketing privind lansarea modelului N95 pe piața românească - Pagina 3
Program de marketing privind lansarea modelului N95 pe piața românească - Pagina 4
Program de marketing privind lansarea modelului N95 pe piața românească - Pagina 5
Program de marketing privind lansarea modelului N95 pe piața românească - Pagina 6
Program de marketing privind lansarea modelului N95 pe piața românească - Pagina 7
Program de marketing privind lansarea modelului N95 pe piața românească - Pagina 8
Program de marketing privind lansarea modelului N95 pe piața românească - Pagina 9
Program de marketing privind lansarea modelului N95 pe piața românească - Pagina 10
Program de marketing privind lansarea modelului N95 pe piața românească - Pagina 11
Program de marketing privind lansarea modelului N95 pe piața românească - Pagina 12
Program de marketing privind lansarea modelului N95 pe piața românească - Pagina 13
Program de marketing privind lansarea modelului N95 pe piața românească - Pagina 14
Program de marketing privind lansarea modelului N95 pe piața românească - Pagina 15
Program de marketing privind lansarea modelului N95 pe piața românească - Pagina 16

Conținut arhivă zip

  • Program de Marketing Privind Lansarea Modelului N95 pe Piata Romaneasca.doc

Alții au mai descărcat și

Lansarea apei minerale plate Tușnad pe piața internațional[

INTRODUCERE Piata romaneasca de consum ne ofera un numar extrem de mare de marci de ape minerale naturale. Spre deosebire de celelalte tari,...

Program de Lansare Renault

CAPITOLUL 1 CONDITII NECESARE ADOPTARII PROGRAMULUI 1.1 PREZENTAREA COMPANIEI SCURT ISTORIC Aventura industriala a marcii Renault a inceput cu...

Lansarea batonului cu ciocolată și fructe exotice Jungle de către firma Nestle

1. Scopul programului Scopul programului este lansarea pe piata romaneasca a batonului cu ciocolata, mango si kiwi numit Jungle. Firma Nestle iti...

Plan de marketing pentru lansarea pe piață a unui nou produs ecologic

1. REZUMAT S.C. NAPOFAN S.A. este o societate pe actiuni, fondata in 2001, avand ca obiect de activitate fabricarea si comercializarea produselor...

Tehnici promoționale - târguri și expoziții

1.Descrierea firmei: Firma s-a înfiintat în 1992 si în decursul celor peste 14 ani de activitate, DEDEMAN a reusit sa deschida o retea formata din...

Plan de Maketing pentru Serviciul RDS-Link

Plan de maketing pentru serviciul RDS-Link Prezentarea firmei Fiind cel mai mare furnizor privat de servicii de comunicare din tara,Romania...

Lansare Produs Nou

Scopul programului de marketing Diversificarea tot mai pronuntata a sortimentului de jucarii datorata dezvoltarii noilor tehnologii si evolutiei...

Politica de distribuție Tuborg

Politica de distributie cuprinde totalitatea deciziilor care se refera la o asigurare a treptelor de desfacere subordonate cu performantele...

Ai nevoie de altceva?