Program de mk international - Lansarea restaurantului La Mama pe piata Spaniei

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Program de mk international - Lansarea restaurantului La Mama pe piata Spaniei.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 21 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Ionel Dumitru

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Marketing

Cuprins

1. Conditiile care determina adoptarea programului de
marketing international 2 1.1 Motivele internationalizarii firmei 2
1.2 Analiza mediului intern si extern 4
1.2.1 Analiza mediului extern 4
1.2.2 Analiza mediului intern 6
1.3 Identificarea strategiei de intrare pe piata Spaniei 8
1.4 Identificarea principalilor colaboratori 9
2. Stabilirea obiectivelor programului pe piata externa 11
3. Continutul programului –
mixul de marketing international 12
3.1 Politica de produs 12
3.2 Politica de contractare 13
3.3 Politica de distributie 14
3.4 Politica de comunicare 15
4. Bugetul estimativ al programului 18
5. O corelatie dintre nivelul de realizare al obiectivelor
si metodele de control pentru evaluarea acestora 19
Bibliografie 20

Extras din document

1. Conditiile care determina adoptarea programului de

marketing international

1.1 Motivele internationalizarii firmei

Reteaua de restaurante La Mama isi propune ca in prima jumatate a anului 2007 sa inceapa demersurile pentru lansarea pe teritoriul Spaniei a unui restaurant pilot sub marca “La Mama”, orasul ales fiind Madrid. Initiativa de dezvoltare isi propune in primul rand sa testeze potentialul pietei spaniole, urmand ca ulterior sa extindem locatiile in functie de rezultatele care se vor inregistra in primul an de functionare.

Patrunderea pe piata straina prezinta un risc ridicat avand in vedere faptul ca lantul de restaurante are o prezenta redusa, doar la nivelul teritoriul Bucurestiului, iar efortul financiar implicat va fi mare. Cu toate acestea, o abordare a afacerii la nivel international este indicata intrucat piata din Spania prezinta o mare atractivitate avand in vedere numarul mare de romani care sunt angajati pe teritoriul tarii. Statisticile din anul 2005 realizate de Institutului National de Statistica din Spania indica un numar de 317.366 de romani, acestia reprezentand doar partea celor care lucreaza legal, unele estimari referitoare la numarul total de romani ajungand la aproape 500.000. In Madrid, locuiesc o mare parte din acestia (in Madrid si Castellon sunt stabiliti cea mai mare parte din emigrantii romani in Spania), existand chiar si comunitati de romani, cum este Coslada, localitatea apartinând Comunitatii de Madrid. La sfarsitul anului 2004 in Coslada erau inregistrati oficial 8.476 de romani (4.636 de barbati si 3.840 de femei) dintr-un total de aproximativ 90.000 de locuitori. Raportat la numarul de emigranti existenti in Coslada, romanii reprezinta in jur de 70%. Aceste date sunt oficiale si reprezinta numarul de romani inscrisi voluntar in registrul de evidenta al primariei.

Astfel, exista un potential real de succes datorita, in primul rand, numarului de clienti potentiali dar si conditiilor favorabile oferite de economia tarii si de sectorul HoReCa (Hotel, Restaurant & Catering). Romanii plecati in strainatate traiesc cu nostalgia locurilor natale, cu dorul de tara si de prieteni si un local in care sa intalneasca alti romani le va oferi ocazia sa se simta, macar pentru scurt timp, acasa.

In ultimii ani obiceiurile de consum s-au schimbat, consumul de mancare in afara casei a inregistrat un trend ascendent pe masura ce consumatorii spanioli au substituit mancarea gatita in casa cu luatul mesei in oras ce permite economie de timp si care este mult mai practic. Aceste schimbari se datoreaza cresterii veniturilor populatiei. Astfel, luand in calcul acest aspect si faptul ca spaniolii prefera mancarea gatita si ca exista anumite similaritati cu mancarea romaneasca (combinatia de ingrediente), segmentul tinta va fi reprezentat si de populatia spaniola. De altfel, lanturile de restaurante cu specific etnic au luat amploare si continua sa se extinda. Vom miza pe deschiderea spaniolilor catre incercarea de specialitati specifice altor tari, propunandu-ne sa le oferim experienta unica a mancarii traditionale romanesti. Un alt aspect important este faptul ca Spania este una dintre destinatiile de top pentru turisti, numarul crescand in fiecare an, determinand cresterea cererii in sectorul HoReCa. In cazul unor rezultate favorabile inregistrate de restaurantul pilot ce vor duce la extinderea pe aceasta piata, ne vom putea adresa si acestui segment de consumatori, turistii.

Fisiere in arhiva (1):

  • Lansarea Restaurantului La Mama pe Piata Spaniei - Program de Marketing International.doc

Alte informatii

ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE FACULTATEA DE MARKETING