Programul de marketing al agenției de turism Sicora Travel

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 17 în total
Cuvinte : 9375
Mărime: 44.89KB (arhivat)
Publicat de: Edgar Ianis Dicu
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Gheorghe Orzan

Extras din proiect

Marketingul se caracterizeaza astazi prin universalitate care presupune difuzarea acestuia in toate domeniile activitatii umane. Exista un marketing al serviciilor ca ramura a marketingului ce abordeaza problematica sectorului tertiar. Prima conferinta dedicata in totalitate marketingului serviciilor.

Marketingul serviciilor s-a specializat pe mai multe ramuri ale serviciilor: marketigului turistic; marketingul financiar-bancar; marketingul transporturilor; marketingul sectorului medical; marketingul educational; marketingul cultural si sportiv.

Specific marketingului serviciilor este faptul ca in cadrul mixului de marketing a fost pus in evidenta rolul pe care il au resursele umane in ansamblul politicii de marketing. Unii specialisti considera ca necesara constituirea unei a 5-a componente a mixului, respectiv politica de personal. A mai fost sesizata prezenta unei variabile inexistente in celelalte domenii si anume: ambianta si clientul.

Marketingul turistic a aparut cu mult timp inaintea conceptualizarii marketingului serviciilor primele incercari datand din 1965.

Prin marketing turistic se intelege adaptarea sistematica si coordonata a politicii intreprinderii pe plan local, regional, national si international spre satisfacerea optima a nevoilor a unor grupe determinate de consumatori de turism si obtinerea de profit.

Marketingul turistic mai este definit si ca politica promovata de o intreprindere sau firma de turism care studiind constant cerintele de consum turistic prezente si in evolutie urmareste prin metode si tehnici specifice adaptarea permenenta a ofertei proprii la aceste cerinte in vederea satisfacerii lor optimale si a realizarii unor activitati economice rentabile in conditiile date ale pietei.

2. Agentia de turism S.C SICORA TRAVEL S.R.L – scurt istoric

Turismul este o activitate umana, nonlucrativa, desfasurata temporar, la libera alegere, in afara localitatii de resedinta avand ca scop agrementul, refacerea sanatatii, realizarea unor misiuni, afaceri, largirea orizontului de cunostinte.

Agentia de turism SC SICORA TRAVEL SRL este o agentie de tip turoperatoare si are ca obiect de activitate organizarea si vanzarea pe cont propriu a pachetelor de servicii de turism.

Agentia concepe, pregateste si vinde produse turistice forfetare destinate a fi vandute fie direct prin propriile filiale fie prin agentiile detailiste.

Agentia de turism SC SICORA TRAVEL SRL este o agentie privata infiintata in ianuarie 2007 in judetul Bucuresti, pe Str. Stefan cel Mare nr. 17, cod unic de inregistrare J22/345/2007, avand initial un capital de 90.000 de euro si 22 de angajati. Pentru a putea functiona,agentia a obtinut licenta de turism cu numarul 4482/08.08.2007.

Principalele atuuri ale agentiei sunt experienta,calitatea si originalitatea. Fiind o agentie in plina afirmare,Sicora travel detine o echipa cu viziune, pentru care a metamorfoza imaginea fiecareia dintre vacantele dumneavoastra intr-o experienta autentica, reprezinta un succes personal. Desi este o agentie nou infiintata, activitatea tuturor angajatilor are o vechime de minimum 6 ani in domeniul turismului.

Printre partenerii companiei se numara DerTour, Meier’s, Thomas Cook si Neckermann, ADAC, Hotelcon, GTA, Mundicolor, Hotusa, Boscolo, Ring Tours, Costa Crociere, acesta fiind principalul motiv pentru care firma poate oferi tarife competitive pentru cazarile externe. De asemenea comisionul practicat de agentie este de 8% iar cursul pentru facturile in lei este cel practicat de Banca Nationala a Romaniei, din ziua facturarii.

Din punct de vedere tehnic, agentia are urmatoarea structura:

Departamentul dezvoltare – are ca sarcină creşterea vânzărilor, la conducerea căruia se află un expert în relaţii publice şi marketing. Departamentul are întocmit un fişier general al partenerilor (societăţi şi persoane).În afară de încheierea de contracte se ocupa şi cu întocmirea planurilor publicitare.

Departamentul turism – cu departajarea pe turism extern şi intern

Departamentul ticketing – rezervări şi emiteri bilete de avion

Departamentul contabilitate

Personalul agenţiei este structurat astfel: personal administrativ – cu funcţii de conducere, de ordine şi de îngrijire, personal tehnic – personal de execuţie şi care este destinat vânzărilor.

Serviciile – un domeniu extrem de vast si de complex prin multitudinea aspectelor pe care le imbraca comunicarea si intelegerea nevoilor actuale ale societatii in general, a societatii romanesti in particular.

Turismul – o ramura a serviciilor in plina expansiune si dezvoltare. Un domeniu dinamic aflat in permanenta transformare si schimbare si in acelasi timp un fenomen cotidian din ce in ce mai prezent in societate.

Serviciile si turismul - o combinatie ce reprezinta o provocare pe care au acceptat-o constienti fiind de exigentele clientilor si de importanta lucrului bine facut.

Atat pentru ofertele interne cat si pentru cele externe, agentia Sicora travel este alaturi de clientii sai pentru o reusita deplina a vacantei pe care o aleg. Cunoscand atat destinatiile devenite deja clasice pentru piata romaneasca (Grecia, Turcia, Spania, Egipt, etc), cat si destinatii exotice sau statiuni de ski din Austria, Italia, Slovenia sau de ce nu – Bulgaria, Sicora Travel poate devein un consultant perfect in momentul in care o persoana incerca sa se decida asupra unei destinatii de vacanta.

3.Piata firmei S.C SICORA TRAVEL S.R.L

Piaţa firmei de turism este acea piaţă bine delimitată în timp şi în spaţiu la care firma se raportează în calitate de ofertant. Întrucât produsele turistice sunt foarte complexe, ori de câte ori se vorbeşte despre piaţa firmelor turistice se au în vedere părţi din piaţa firmelor de transport, hoteliere, de alimentaţie etc, destinate nu întregii clientele ci doar turiştilor

Pentru intreprinzatorul de turism campul de batalie este reprezentat de piata pe care acesta actioneaza, iar tinta este reprezentata de consumatori. Piata repezinta o componenta a mediului de marketing cu rol vital in existenta si functionarea economiilor nationale si a economiei mondiale.

Ca o componenta a micromediului de marketing, piata se afla in raporturi de interdependenta cu toate celelalte componente ale micromediului, macromediului si mediului supranational de marketing. Din perspectiva marketingului piata reprezinta cererea efectiva si potentiala pentru un bun sau serviciu, pentru mai multe bunuri sau servicii , la un moment dat , sau intr-un interval dat de timp.

Piata turistica , componenta a pietei serviciilor este impartita la fel ca si piata bunurilor astfel: piata serviciilor destinate productiei si piata serviciilor de consum , dat fiind faptul ca serviciile turistice sunt destinate satisfacerii nevoilor individuale ale clientilor

Avand in vedere numarul mare de agentii de turism care actioneaza pe piata romaneasca , si mai ales in Bucuresti unde este o concentrare maxima a numarului de agentii de turism din Romania , putem afirma ca agentia de turism SICORA TRAVEL isi desfasoara activitatea in cadrul unei piete cu concurenta acerba , unde numai cei buni , bine pregatiti pot reusi.

Pentru a face o analiza a pietei agentiei de turism SICORA TRAVEL vom analiza :

• Aria pietei -Confruntarea dintre oferta si cererea pentru serviciile oferite de aceasta se realizeaza atat la sediul central al agentiei si la sediile filialelor acesteia cat si in cadrul agentiilor partenere cu SC SICORA TRAVEL care ii promoveaza si comercializeaza serviciile .

• Structura pietei - are in vedere segmentele de piata carora li se adreseaza serviciile oferite de companie. Dat fiind faptul ca oferta agentiei este foarte diversificata, SICORA TRAVEL oferind pachete de servicii turstice care satisfac cele mai exigente gusturi , principalele segmente de clienti sunt:

1. oamenii de afaceri -cei care calatoresc in scop de afceri, pentru pregatire profesionala prin participare la traininguri profesionale, seminarii, sedinte ; firmele specializate in organizarea de traininguri , seminarii,conferinte .

2. copii -pentru acestia se organizeaza tabere

3. sportivii pentru care se organizeaza participarea la diferite concursuri sportive

4. cei care vor sa isi petreaca concediul atat in tara cat si in strainatate.Acestia marea lor majoritate sunt din Bucuresti dar sunt si din alte orase, localitati alte tarii deoarece asa cum am precizat SICORA TRAVEL isi distribuie pachetele de servicii turistice prin agentiile de turism din toata tara.

Clientii agentiei de turism SICORA TRAVEL provin din clase sociale cu venituri mari sau peste medie.

In ceeea ce priveste modul de abordare al pietei agentiei de turism ii este specifica abordarea diferentiata si anume segmentarea multipla deoarece oferat agentiei este foarte diversificata si este destinata satisfacerii nevoilor unui numar cat mai mare de segmente de consumatori.

Preview document

Programul de marketing al agenției de turism Sicora Travel - Pagina 1
Programul de marketing al agenției de turism Sicora Travel - Pagina 2
Programul de marketing al agenției de turism Sicora Travel - Pagina 3
Programul de marketing al agenției de turism Sicora Travel - Pagina 4
Programul de marketing al agenției de turism Sicora Travel - Pagina 5
Programul de marketing al agenției de turism Sicora Travel - Pagina 6
Programul de marketing al agenției de turism Sicora Travel - Pagina 7
Programul de marketing al agenției de turism Sicora Travel - Pagina 8
Programul de marketing al agenției de turism Sicora Travel - Pagina 9
Programul de marketing al agenției de turism Sicora Travel - Pagina 10
Programul de marketing al agenției de turism Sicora Travel - Pagina 11
Programul de marketing al agenției de turism Sicora Travel - Pagina 12
Programul de marketing al agenției de turism Sicora Travel - Pagina 13
Programul de marketing al agenției de turism Sicora Travel - Pagina 14
Programul de marketing al agenției de turism Sicora Travel - Pagina 15
Programul de marketing al agenției de turism Sicora Travel - Pagina 16
Programul de marketing al agenției de turism Sicora Travel - Pagina 17

Conținut arhivă zip

  • Programul de Marketing al Agentiei de Turism Sicora Travel.doc

Te-ar putea interesa și

Înființarea unei agenții de turism - SC Sicora Travel SRL

CAPITOLUL I Agentia de turism 1.1 Prezentare generala „Turismul este actiunea, dorinta,arta de a calatori pentru propria placere.” ( M....

Ai nevoie de altceva?