Programului Promotional de Lansare a Marcii Cinnabon pe Piata Municipiului Chisinau

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Programului Promotional de Lansare a Marcii Cinnabon pe Piata Municipiului Chisinau.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 35 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Ionita Irina

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Marketing

Cuprins

Capitolul I. Aspecte teoretice 3
1.1 Date generale despre marca „Cinnabon” 3
1.2 Algoritmul de elaborare a programului promoţional 4
Capitolul II. CERCETAREA DE PIAŢĂ PRIVIND IMAGINEA MĂRCII 10
2.1. Proiectarea cercetării calitative 10
2.1.1. Identificarea scopului, problemei cercetării 10
2.1.2. Stabilirea obiectivelor şi ipotezelor cercetării 10
2.1.3. Definirea colectivităţii cercetate 13
2.1.4. Stabilirea metodelor de culegere a informaţiilor 13
2.1.5. Stabilirea coordonatelor spaţiale, temporale şi modale 13
2.2. Proiectarea cercetării cantitative 14
2.2.1. Stabilirea eşantionului şi a metodei de eşantionare 14
2.2.2. Elaborarea chestionarului 15
2.3. Analiza datelor colectate 16
Capitolul III. PROGRAMUL PROMOŢIONAL DE LANSARE A NOII MĂRCI „CINNABON” 24
3.1. Tema programului promoţional 24
3.2. Obiectivele programului promoţional 24
3.3. Activităţile programului promoţional 25
3.4. Implimentarea programului 26
3.5. Bugetul programului promoţional 29
3.6. Controlul şi evaluarea programului promoţional 31
CONCLUZII ŞI RECOMANDĂRI 32
BIBLIOGRAFIE 34
ANEXE 35

Extras din document

1. Marca „Cinnabon”

Cinnabon este liderul internaţional în domeniul rulourilor cu scorţişoară. Fondată în Seattle, Washington în 1985, Cinnabon şi-a deschis prima brutărie pe 4 decembrie la Sea Tac Mall. La acea vreme nu se serveau decât rulourile cu scorţişoară Cinnabon Clasic. De atunci, marca s-a extins extraordinar de mult. Din iulie 2005, compania are peste 600 de brutării peste tot în lume. Aceste brutării se găsesc oriunde in SUA, în Porto Rico şi în peste 30 de alte ţări, cu o excepţională notorietate internaţională a mărcii. Brutăriile Cinnabon se află, de obicei, în zone cu trafic ridicat, cum ar fi complexele comerciale, aeroporturi, universităţi, cazinouri, parcuri de distracţie, gări şi popasuri turistice.

Patiseriile au buna reputaţie de a servi rulouri cu scorţişoară proaspete şi delicioase, preparate cu cea mai bună scorţişoară din Indonezia şi acoperite cu o delicioasă glazură de cremă de brânză. Toate produsele Cinnabon sunt servite calde, proaspăt scoase din cuptor şi sunt preparate chiar în faţa ochilor clientilor. Calitatea produselor Cinnabon, pentru care se utilizează cele mai bune ingrediente, nu a rămas nerăsplătită. Patiseriile Cinnabon au fost numite lanţul de restaurante numarul 1 în SUA în urma unui sondaj online realizat de “e’Pinions”.

De asemenea, Cinnabon se numără în topul celor 50 bucurii din viaţă stabilit de Revista “Expansion”, publicaţia de business cu cea mai mare influenţă în Mexic.

1.2 Algoritmul de elaborare a programului promotional de lansare a unei marci noi

Promovarea produselor presupune utilizarea mijloacelor promoţionale nu în mod izolat, la întîmplare, ci organizate într-un sistem unitar, în cadrul unui program.

În general, programul promoţional cuprinde un ansamblu de studii, prognoze şi concluzii referitoare la analiza particularităţilor produsului şi al pieţei, stabilirea tehnicilor optime de comunicare şi alegerea mediilor celor mai adecvate cerinţelor. Conţinutul acestuia, numărul şi amploarea componentelor diferă în funcţie de o serie de factori, dintre care cei mai importanţi sunt: scopul urmărit, specificul pieţei, natura produselor, canalele de distribuţie, formele de comercializare.

Elaborarea unui program promoţional a unui agent economic se face parcurgand câteva etape succesive şi anume:

I. Studierea pieţei

Este una dintre componentele principale ale cercetărilor de marketing. Aplicarea rezultatelor studiilor de piaţă în practica marketingului este un postulat al societăţii economice moderne, fapt ce scuteşte de orice comentarii privind utilitatea sau însemnătatea studierii pieţei. Obiectivele studiilor de piaţă sunt foarte diferite şi acoperă toate componentele activităţilor de marketing. În esenţă, studiile trebuie să furnizeze toate informaţiile de care au nevoie echipele de conducere ale firmelor, pentru fundamentarea deciziilor de piaţă.

După o cerectare atentă a pieţei sunt concepute obiectivele promotionale şi stabilite mijloacele adecvate pentru atingerea lor. Deoarece promovarea constituie o componentă de bază a mixului de marketing apare necesitatea ca programul de promovare să se încadreze organic în programul de marketing general al întreprinderii, primul fiind o componentă a acestuia din urmă.

Fisiere in arhiva (1):

  • Programului Promotional de Lansare a Marcii Cinnabon pe Piata Municipiului Chisinau.doc

Alte informatii

ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN MOLDOVA Facultatea „Business şi Administrarea Afacerilor” Catedra „Marketing şi Logistică”