Proiect de Cercetare asupra Produsului de Cafea Decofeinizata Jacobs

Imagine preview
(8/10 din 3 voturi)

Acest proiect trateaza Proiect de Cercetare asupra Produsului de Cafea Decofeinizata Jacobs.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 44 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Marketing

Cuprins

1.PREZENTAREA COMPANIEI KRAFT JACOBS SUCHARD
1.1 ISTORICUL FIRMEI KRAFT-JACOBS-SUCHARD
1.2 PREZENTARE GENERALA A COMPANIEI
1.3 LANSAREA NOULUI PRODUS JACOBS FLAMINGO
2. IDENTIFICAREA SI OPERATIONALIZAREA PROBEMEI
2.1 DEFINIREA PROBLEMEI DECIZIONALE
2.2 OBIECTIVELE CERCETARII
2.3 METODOLOGIA DE CERCETARE
2.4 NECESARUL DE TIMP SI DE PERSONAL
3. ELABORAREA CHESTIONARULUI
3.1 MODUL DE ADMINISTRARE AL CHESTIONARULUI
3.2 MODALITATI DE RASPUNS LA INTREBARI
3.3 TEMELE CHESTIONARULUI
3.4 CHESTIONARUL
3.6 TABELUL CU VARIABILE SI VARIANTE DE RASPUNS
4. TRATAREA SI ANALIZA DATELOR
4.1 ANALIZA CARACTERISTICILOR UNEI CAFEA
4.2 ANALIZA CANTITATII DE CAFEA ACHIZITIONATA LA O CUMPARARE
4.3 ANALIZA MARCILOR DE CAFEA
4.4 ANALIZA LOCULUI DE CUMPARARE A MARCII JACOBS
4.5 ANALIZA CONSUMULUI DE CAFEA DECOFEINIZATA
4.6 ANALIZA CARACTERISTICILOR UNEI CAFEA DECOFEINIZATA DE CALITATE
4.7 ANALIZA PRETULUI MAXIM
4.8 ANALIZA ELEMENTELOR CARE DETERMINA CONSUMAREA UNUI PRODUS DE CAFEA AL UNEI MARCI
4.9 ANALIZA VENITURILOR CONSUMATORILOR
4.10 ANALIZA POSTURILOR TV URMARITE
5. CONCLUZII

Extras din document

1.PREZENTAREA COMPANIEI KRAFT JACOBS SUCHARD

1.1 ISTORICUL FIRMEI KRAFT-JACOBS-SUCHARD

1.2 PREZENTARE GENERALA A COMPANIEI

1.3 LANSAREA NOULUI PRODUS JACOBS FLAMINGO

1.1 ISTORICUL FIRMEI KRAFT-JACOBS-SUCHARD

În 1895, Johann Jacobs a deschis propriul sau magazin specializat pe cafea,ceai,ciocolata si biscuiti in centrul Bremen-ului,Germania.El a petrecut multi ani studiind mestesugurile cafelei precum si cele mai renumite metode de comercializare ale acesteia.In momentul achizitiei a lotului de marfa pentru magazin,el gusta totdeauna boabele de cafea fiindca avea un simt foarte rafinat al gustului.

În timp acest mic magazin a devenit de fapt baza unei celei mai mari companii de succes din lume. În 1907,Jacobs a inceput singur sa-si recolte roada,astfel a dezvoltat o imensa plantatie de cafea in jurul Bremen-ului.Iar în 1920,nepotul lui Jacobs,Walter,a înfiintat o companie si a implementat multe noi idei de comercializare si de distributie.Aceasta a fost de fapt punctul forte al dezvoltarii companiei,permitînd o extindere foarte mare acesteia,dar în acelasi timp necompromitînd calitatea produselor precum si seriozitatea firmei.

În 1966, Jacobs si-a schimbat sediul firmei si a întregii plantatii astfel devenind si transformînd totul într-o moderna afacere de cafea.Acum marca de top este denumita Kronung,ale carei culori a fost verde.Aceasta marca de cafea a acoperit într-un timp foarte scurt întreg globul pamîntesc.

În timp ,prin diferite asocieri cu mari companii de afaceri din lumea aceasta precum: Suchard,Kraft,firma Jacobs a devenit Giganta companie KRAFT-JACOBS-SUCHARD.

Aceasta companie a devenit leder-ul pietei de cafea, ciocolata etc. prin renumitele sale produse naturale 100%: MILKA,TOBLERONE si nu în ultimul rînd JACOBS KRONUNG.

1.2 PREZENTARE GENERALA A FIRMEI

Datorita unei traditii de succes în cadrul companiei Kraft Jacobs Suchard,produsele sale a ocupat pe rafturile miliardelor magazine cele mai importante locuri.KRAFT JACOBS SUCHARD ROMANIA a anuntat o cifra de afaceri de 365 miliarde de lei –aprox. 24,3 milioane de dolari si a preluat in 1994, 82% din actiunile POIANA Brasov pentru 4,4 milioane de dolari. Kraft Foods Romania SA a luat fiinta in anul 1994, cand Kraft Foods International a achizitionat majoritatea actiunilor societatii Poiana - Produse Zaharoase Brasov, devenind astfel Kraft Jacobs Suchard Romania SA.In anul 2000 societatea isi schimba denumirea in Kraft Foods Romania SA.Kraft Foods Romania este prezenta pe piata dulciurilor si a cafelei din Romania dupa cum urmeaza :

- Piata Ciocolatei este reprezentata prin urmatoarele marci de succes : Milka, Poiana, Africana, Toblerone, Smash

- Piata produselor zaharoase reprezentata prin marcile Silvana si Sugus

- Piata cafelei reprezentata prin Jacobs, Jacobs Merido si Nova Brasilia.

Datorita a unor mari alarme in privinta starii de sanatate a populatiei globului pamintesc Corporatia de baza Jacobs din Germania a luat decizia de a se implica in activitati umanitare ,în acelasi timp s-a initiat ideea de a se introduce pe piata cafelei un nou produs de cafea si anume, decofeniezata care este obtinuta din produse cerealiere supuse unui tratament asemanator cafelei si care servesc ca substituent pentru aceasta.Ele nu contin elementele caracteristice ale cafelei-cafeolul si cafeina,avînd totusi în compoziaie alte substante aromate.Se utilizeaza, în general, ca ingridiente în compozitia unor bauturi instant pentru copii sau ca atare pentru persoanele la care consumul de cafeina este contraindicat.

Cafeaua decofeniezata –Jacobs Flamingo este obtinuta din radacina plantei cichorium intibus,care este uscata in cuptoare rotative la 85-90C, timp de 8 ore.

1.3 LANSAREA NOULUI PRODUS JACOBS FLAMINGO

KRAFT FOODS ROMÂNIA a lansat pe piata româneasca Jacobs Flamingo o marca de cafea care se adreseaza oricarui segment de piata,inclusive si copiii.Jacobs Flamingo a fost creat în urma un studiu realizat cu scopul de a indentifica atît preferintele consumatorilor in materie de cafea,cît si cerintele acestora referitoare la raportul calitate –pret.Metoda de pregatire este cea obisnuita ,la ibric, nefiind nici o diferenta fata de cafeaua Jacobs cu cofeina.

Fisiere in arhiva (1):

  • Proiect de Cercetare asupra Produsului de Cafea Decofeinizata Jacobs.doc

Alte informatii

Prezentat in cadrul facultatii de Stiinte Economice, Universitatea de Vest, Timisoara