Proiect de Marketing - Cabinet Stomatologic

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 18 în total
Cuvinte : 2670
Mărime: 109.32KB (arhivat)
Publicat de: Gicu Costel Nedelcu
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Ciobanu Oana
Universitatea Alexandru Ioan-Cuza “Iasi” Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor

Extras din proiect

Capitolul I. Analiza Pietei

I.1. Descrierea Produsului

Dispunand de o aparatura performanta cabinetul nostru doreste sa vina in intampinarea problemelor dumneavoastra printr-o gama variata de servicii. Dotarea cabinetului este de ultima generatie pentru ca dumneavoastra sa beneficiati de cele mai bune tratamente.

Principalul nostru obiectiv important este asigurarea sanatatii si sigurantei pacientilor si a personalului. De aceea, cele mai multe instrumente sunt fie sterilizate cu autoclave fie sunt instrumente de unica folosinta.

I.2. Piata produsului de referinta

La Clinica dentara DEODENT cu sediul in Romania,Municipiul Iasi,Stri Libertatii nr.3 zona Alexandru cel Bun, oferim consultatii stomatologice complete si tratamente pentru pacientii nostri, in conformitate cu cele mai inalte standarde de calitate. De asemenea, ne straduim sa va simtiti confortabil si binevenit ori de cate ori ne vizitati.

Dorinta noastra este de a va oferi ajutorul de care aveti nevoie pentru o cat mai buna sanatate dentara si un zambet cat mai frumos. Va vom asista in mentinerea unei sanatati durabile a dintilor dumneavoastra cu accent pe actiuni de preventie, va vom asculta cu atentie nevoile si temerile, va vom oferi sfaturi si vom dezvolta impreuna o relatie profesionala calduroasa si de incredere.

I.3. Structura pietei dupa interesele de marketing

Pacientii nostri sunt persoanele cuprinse intre 5-60 ani, care au beneficiat de oferta noastra de servicii medicale.

Nonconsumatorii absoluti in cazul cabinetelor stomalogice sunt persoanele mai mici de 5 ani si mari de 60 ani care fie din cauza problemele de sanatate ori varsta prea scazuta nu pot beneficia de serviciile unui cabinet stomatologic, adica ~ 35.000 copii sub 5 ani si ~ 125.000 persoane peste 60 ani.

Nonconsumatorii relativi sunt persoanele alergice la anestezie sau la anumite medicante, si care se feresc de a veni la cabinete stomatologice. Pt aceste segment oferim produse similiare care nu le provoaca reactii alergice.

Obiectivul imediat este cucerirea pieţei ieseana, adică a celor ~ 340.000 de locuitori din orasul Iasi, care reprezintă numărul ideal de consumatori – Ptotală (populaţia totală).

Pt = Ptotală – Nabsoluţi = 340 000 – (35.000+125.000) = 170.000

I.4. Dimensiunile Pietii

A. Consumatorii individuali

Pacientii nostri sunt persoanele cuprinse intre 5-60 ani, care au beneficiat de oferta noastra de servicii medicale.

Cand ne referim la pacientii nostri, luam in considerare persoanele care sunt anumite probleme medicale, fie au nevoie de un control periodic.

Cabinetul nostru va ofera urmatoarele servicii: Odontologie, Protetica, Pedodontie, Parodontologie, Cosmetica dentara, Chirurgie si implantologie, Profilaxie.

Din totalul de 170.000 de posibili pacienti, 85.000 persoane sunt pacientii nostri, restul au fie au ales alte cabinete, fie nu doresc un control periodic cum este indicat.

B. Elemente decizionale in procesul de cumparare

Pacientii nostri ne viteaza din diferite:

- nevoi medicale: Odontologie, Protetica, Pedodontie, Parodontologie, Chirurgie si implantologie, Profilaxie

- nevoi costmetice: Cosmetica dentara

I.5. Segmentarea pietei

Cand ne gandim la segmentarea pieţei, avem în vedere urmatorii factori: ocupaţia, vârsta, venitul mediu lunar. Segmentarea este dupa două variabile: vârsta şi venitul, ca fiind principalele forme de segmentare, dar şi la segmentarea pe stilul de viata. Posibilii clienţi sunt atât persoane fizice cât şi persoane juridice. Din sondajele efectuate deducem că majoritatea pacientilor DEODENT sunt persoane fizice cu varsta cuprinsa intre 4-60, cu venit mediu lunar cuprins intre 500 RON – 2000 RON Un procent redus al cumpărătorilor este reprezentat de persoanele fizice (50-60 de ani), care datorita varstei inaintate se feresc de un control dentar.

I.6. Potentialul pietei

Capacitatea pietei este un alt indicator al dimensiunii pietei produsului si se calculeaza luand prin numarul de consumatori (N), în cazul nostru aproximativ 85.000 şi intensitatea consumului pe o persoana (I).

Volumul cumparaturii specifice, in cazul de fata cati pacienti ne calca pragul(q) este de 1 pana la 5 persoane, deci o medie de 3.

Frecventa de consum este destul de mare (f), deoarece multe persoane au diferite probleme medicale, in medie de 1-2 luni.

Cp = N x I = N x q x f

Cp1 = 85.000 x 3 x 1,7 = 433.500

I.7. Piata tinta

Cabinetul nostru isi propune sa atraga cat mai multi pacienti pt a beneficia de serviciile noastre, iar segmentul de piata tinta vizat il reprezinta persoanele cu varsta peste 60 ani, pensionari cu venituri medii si mari care reprezinta aproximativ 36,7 %. Asigurarea confortului pacientilor nostri atat, din punct de vedere al sigurantei tratamentului cat si al calitatii acestuia, atuuri care speram ca vor fi apreciate de toti aceia care vor apela la serviciile cabinetului nostru.

Preview document

Proiect de Marketing - Cabinet Stomatologic - Pagina 1
Proiect de Marketing - Cabinet Stomatologic - Pagina 2
Proiect de Marketing - Cabinet Stomatologic - Pagina 3
Proiect de Marketing - Cabinet Stomatologic - Pagina 4
Proiect de Marketing - Cabinet Stomatologic - Pagina 5
Proiect de Marketing - Cabinet Stomatologic - Pagina 6
Proiect de Marketing - Cabinet Stomatologic - Pagina 7
Proiect de Marketing - Cabinet Stomatologic - Pagina 8
Proiect de Marketing - Cabinet Stomatologic - Pagina 9
Proiect de Marketing - Cabinet Stomatologic - Pagina 10
Proiect de Marketing - Cabinet Stomatologic - Pagina 11
Proiect de Marketing - Cabinet Stomatologic - Pagina 12
Proiect de Marketing - Cabinet Stomatologic - Pagina 13
Proiect de Marketing - Cabinet Stomatologic - Pagina 14
Proiect de Marketing - Cabinet Stomatologic - Pagina 15
Proiect de Marketing - Cabinet Stomatologic - Pagina 16
Proiect de Marketing - Cabinet Stomatologic - Pagina 17
Proiect de Marketing - Cabinet Stomatologic - Pagina 18

Conținut arhivă zip

  • Proiect de Marketing - Cabinet Stomatologic.doc

Alții au mai descărcat și

Planul de Marketing Privind Lansarea unui Nou Produs

INTRODUCERE În cadrul mediului de marketing, accentuarea tulburenţei pieţelor în ultimul sfert al secolului al XX-lea, trăsătura prezentând o...

Elaborarea Planului de Marketing al Unei Afaceri Prăjituri Aniversare

1. MEMORIU JUSTIFICATIV Lucrarea de faţă a apărut ca o necesitate de adaptare la situaţia globală actuală caracterizată printr-o progresivă...

Analiza de marketing a firmei SC Omniasig Asigurari de Viata SA

Cap 1. descrierea activitatii :date de identificare,forma de organizare,organigrama,scurt istoric Omniasig Asigurari de viata este o societate de...

Analiza mediului concurential a unei întreprinderi

De-a lungul anilor, in Europa Centrala si de Est, s-a remarcat o dinamica din ce in ce mai mare in ceea ce priveste mediul concurential in care...

Cabinet Privat de Analize Medicale Health Center

1.Analiza Cabinetul privat de analize medicale „Health Center” efectuează analize medicale generale, precum şi şedinţe de masaj de relaxare, de...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Te-ar putea interesa și

Cercetare calitativă - Colgate

Capitolul 1 Prezentarea mărcii Cu o istorie de peste 200 de ani în cercetarea şi dezvoltarea produselor de îngrijire orală, personală sau a...

Ai nevoie de altceva?