Proiect de practică - patronatul național român

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 20 în total
Cuvinte : 8707
Mărime: 49.57KB (arhivat)
Publicat de: Caius-Lorin Bunea
Puncte necesare: 7
FACULTATEA DE MARKETING SI AFACERI ECONOMICE INTERNATIONALE

Cuprins

  1. Capitolul I.
  2. 1. Scurt istoric. Obiectul de activitate pg.3
  3. 2. Misiunea pg.4
  4. 3. Obiective pg.4
  5. 4. Servicii oferite pg.5
  6. Capitolul II.
  7. 1. Analiza SWOT pg.5
  8. Capitolul III.
  9. 1. Organizarea activitatii de marketing pg. 8
  10. 2. Factorii ce determină natura organizării marketingului pg. 9
  11. 3. Anexa Organigrama Patronatului National Roman pg. 10
  12. Capitolul IV.
  13. 1. Politica de produs pg.11
  14. 2. Politica de pret pg.13
  15. Capitolul V.
  16. 1. Elaborarea concluziilor si a propunerilor pg.18
  17. 2. Bibliografie pg.20

Extras din proiect

CAPITOLUL I

1. Scurt istoric. Obiectul de activitate

Patronatul National Român (PNR), prima organizatie patronala aparuta dupa caderea totalitarismului, in decembrie 1989, a luat fiinta in scopul sustinerii si promovarii unor politici economico-sociale, capabile sa determine dezvoltarea si consolidarea initiativei private in Romania, sa protejeze interesele investitorilor romani, cu precadere ale Intreprinderilor Mici si Mijlocii (IMM) si sa contribuie la crearea unui mediu de afaceri cat mai stimulativ si mai dinamic, pe coordonatele specifice economiei de piata.

Patronatul National Roman, s-a configurat ca o organizatie nonprofit, apolitica si independenta, reprezentativa la nivel national, care reuneste pe baza liberului consimtamant, patroni individuali din toate ramurile de activitate economica si sociala.

Se poate considera ca istoria acestei entitati organizationale incepe la data de 1.06.1990, data la care infiintarea ei fusese consemnata in baza Decretului Lege nr.8/31.12.1989 privind inregistrarea si functionarea partidelor politice si organizatiilor din Romania, a prevederilor Legii nr.21/1924 pentru persoanele juridice (Asociatiuni si Fondatiuni), precum si ale Decretului nr.31/1954.

Un moment semnificativ pentru evolutia calitativa a structurilor PNR, pentru impactul demersurilor strategice ale patronatului, ca şi pentru eficientizarea capacitătilor de actiune in sustinerea intereselor patronale, se inregistra la data de 3.12.1997, data la care prin Sentinta civila 24 a Sectiei a III-a civile a T.M.B., a fost recunoscuta intrunirea conditiilor de Reprezentativitate la nivel national conform legii nr.130/1996, reconfirmata prin Sentinta civila 1 a Sectiei a III-a a T.M.B. la data de 09.1.2002, respectiv Sentinta civila nr.6/F/13.02.2006 a T.M.B. Sectia a V-a civila.

Patronatul National Roman, are filiale judetene si locale pe tot teritoriul Romaniei.

Recunoscut ca partener de dialog social de guvernele Romaniei, P.N.R. a fost prima organizatie patronala care a stabilit si consolidat legaturi cu organizatiile similare din Franta, Turcia, Grecia, Camerele de Comert din Anglia si SUA.

Intre demersurile pe care le-a initiat si in care s-a remarcat in mod deosebit prin clarviziunea si competenta sustinerilor trebuiesc amintite actiunile privind institutionalizarea dialogului social tripartit, actiuni ce s-au concretizat – in cele din urma - prin infiintarea Consiliului Economic si Social al Romaniei. Este de subliniat faptul ca, de la inceputul activitatii sale, P.N.R. a militat continuu pentru afirmarea si consolidarea dialogului social tripartit, in acceptia Organizatiei Internationale a Muncii, si definit la Conferinta Europeana asupra tripartitismului, în acceptia în care acesta: “descrie un aranjament institutional special pentru consultari, cooperare si / sau negociere intre reprezentantii patronilor, ai angajatilor si ai guvernului, avand drept scop formularea politicii publice”

O semnificatie notabila o are si modalitatea in care, inscris inca de la inceput printre initiatori, PNR s-a implicat deosebit de energic în sustinerea şi realizarea proiectului de unificare întregii miscari patronale din Romania, avand o contributie decisiva in crearea si consolidarea ACPR (Asociaţia Confederatiilor Patronale din Romania).

Cu privire la rolul P.N.R. în actualitatea economica a Romaniei mai sunt de mentionat, printre multe altele, participarile, prin reprezentantii sai, la negocierile Contractului Colectiv de Munca Unic la Nivel National, prezenţa activa in Grupul de Lucru pentru coordonarea si implementarea masurilor prevazute in Carta Europeana si in Comitetul Consultativ pentru Dezvoltarea Intreprinderilor Mici si Mijlocii, colaborarea cu Biroul International al Muncii in cadrul Programelor Internationale coordonate de acesta, participarea in comisiile pentru elaborarea Strategiei Nationale de Dezvoltare Economica a Romaniei inaintata Comisiei Europene la Bruxelles.

Semnificativa este si participarea PNR, in cadrul ACPR la dialogurile cu Guvernul la finele anului 2008 si apoi in 2009 in vederea identificarii masurilor anti-criza.

P.N.R. s-a implicat si se implica in continuare, in efortul de elaborare si adecvare, potrivit intereselor initiativei private, a unor proiecte legislative cum au fost, Legea Patronatelor,Proiectul de lege al Intreprinderilor Mici si Mijlocii, propunerile de imbunatatire a fiscalitatii, ca si propunerile destinate unor alte domenii de interes social economic. Intre acestea este de mentionat propunerea PNR privind infiintarea Registrului unic de control, initiativa a carei importanta se constituie in sensul armonizarii raporturilor dintre Organele de control si firmele private.

Sa mai reamintim si ca, in fiecare an, Patronatul National Roman a fost nominalizat si reprezentat (de catre presedinte, ca sef al delegatiei patronatelor din Romania) la editiile anuale ale Conferintei Organizatiei Internationale a Muncii cu sediul la Geneva.

Primind o recunoastere generală (inclusiv din partea organizatiilor sindicale) a contribuţiei valoroase şi competente pe care PNR a avut-o – şi continua sa o aiba - in susţinerea intereselor patronale, Presedintele PNR a fost ales in functia de Presedinte al Consiliului Economic si Social al Romaniei.

Privitor la Patronatul National Roman mai sunt de semnalat urmatoarele aspecte :

Ca structura organizationala PNR este format din filiale teritoriale (judetene), fara personalitate juridica, in toate judetele tarii.

Pentru informarea curenta a membrilor sai, P.N.R. apeleaza la urmatoarele mijloace: organizarea de simpozioane si conferinte nationale, mese rotunde, telefon, fax, e-mail, site(www.pnr.org.ro).

In plus, PNR ofera membrilor sai servicii de : asistenta juridica, reprezentare in instanta; consulting si asistenta economica si administrativa; reprezinta interesele patronale in fata institutiilor centrale si locale ale puterii; efectueaza studii de marketing si fezabilitate in interesul membrilor; faciliteaza, prin intermediul organismelor specializate, accesul la credite si ajutoare, cu precadere pentru acei membri care se gasesc la inceputul activitatii lor; asigura, in functie de cerinte, accesul membrilor la publicatii de specialitate, din tara si din strainatate; organizeaza programe de calificare profesionala pentru someri si pentru alte categorii de persoane, conform Nomenclatorului calificarilor ; programele sale se finalizeaza cu certificate de calificare/absolvire.

Urmand traditiile marilor patronate din Europa PNR, inca de la infiintarea sa in anul 1990, a manifestat o intensa si constanta preocupare pentru calitatea fortei de munca implicandu-se in perfectionarea si eficientizarea programelor de reconversie si in organizarea unor module proprii de formare profesionala. Este – de altfel - singura organizatie patronala care organizeaza programe de calificare, pentru pregatirea personalului din intreprinderile private.

2. Misiunea

"Misiunea Patronatului National Roman este sprijinirea si apararea prin sustinerea cu competenta a intereselor membrilor sai, pentru sprijinirea dezvoltarii economice si sociale a tarii"

3. Obiective

Obiectivele prioritare ale Strategiei P.N.R. pentru care pledeaza in prezent in cadrul structurilor tripartite:

- sprijinirea intreprinzatorilor mici si mijlocii si a intregii initiative private romanesti;

- crearea si consolidarea unui mediu de afaceri concurential si predictibil;

- diminuarea poverii fiscale si reducerea costurilor creditarii;

- asigurarea continuarii cresterii economice;

- realizarea stabilitatii macroeconomice;

- reducerea inflatiei;

- incurajarea investitiilor printr-o participare semnificativa a capitalului national si atragerea de resurse externe sub forma de investitii directe;

- dezvoltarea si diversificarea formelor de realizare a dialogului tripartit in vederea crearii unui climat benefic de armonizare a punctelor de vedere intre partenerii sociali intr-o forma activa.

4. Servicii oferite

Patronatul ofera membrilor urmatoarele servicii:

- asistenta juridica, reprezentare in instanta;

- consulting si asistenta economica si administrativa;

- reprezinta interesele membrilor sai in fata institutiilor centrale si locale ale puterii;

- efectueaza studii de marketing si fezabilitate in interesul membrilor;

- faciliteaza, prin intermediul organismelor specializate, accesul membrilor la credite si la ajutoare, cu precadere pentru acei membri care se gasesc la inceputul activitatii lor;

- asigura, in functie de cerinte, accesul membrilor la publicatii de specialitate, din tara si din strainatate;

- organizeaza cursuri de calificare si recalificare profesionala a somerilor si a altor categorii de persoane, conform Nomenclatoarelor de Profesii si Meserii ale MEN si MMSS, precum si alte forme de pregatire (PNR se declara singura organizatie patronala care initieaza cursuri de calificare si recalificare pentru a pregati personal pentru intreprinderi private).

Preview document

Proiect de practică - patronatul național român - Pagina 1
Proiect de practică - patronatul național român - Pagina 2
Proiect de practică - patronatul național român - Pagina 3
Proiect de practică - patronatul național român - Pagina 4
Proiect de practică - patronatul național român - Pagina 5
Proiect de practică - patronatul național român - Pagina 6
Proiect de practică - patronatul național român - Pagina 7
Proiect de practică - patronatul național român - Pagina 8
Proiect de practică - patronatul național român - Pagina 9
Proiect de practică - patronatul național român - Pagina 10
Proiect de practică - patronatul național român - Pagina 11
Proiect de practică - patronatul național român - Pagina 12
Proiect de practică - patronatul național român - Pagina 13
Proiect de practică - patronatul național român - Pagina 14
Proiect de practică - patronatul național român - Pagina 15
Proiect de practică - patronatul național român - Pagina 16
Proiect de practică - patronatul național român - Pagina 17
Proiect de practică - patronatul național român - Pagina 18
Proiect de practică - patronatul național român - Pagina 19
Proiect de practică - patronatul național român - Pagina 20

Conținut arhivă zip

  • Proiect de Practica - Patronatul National Roman.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Te-ar putea interesa și

Managementul Resurselor Umane

1. Fundamentele teoretico-metodologice ale managementului comparat al resurselor umane Managementul comparat este o ştiinţă relativ nouă,...

Efectele dezvoltării economice durabile asupra nivelului de trai și calitatea vieții în contextul procesului de extindere a Uniunii Europene

INTRODUCERE Întreaga evoluție istorică a dezvoltării economice, cu toate valențele ei pozitive, dar și cu insuccesele sale, a pregătit condițiile...

Dezvoltare sustenabilă

Capitolul 1 Aspecte teoretice 1.1. Politica de dezvoltare regională Politica de dezvoltare regională este una din politicile cele mai importante...

Politica rurală a Județului Suceava

INTRODUCERE Conform Constituţiei, teritoriul Romaniei (de 238.391 km2 ) este organizat, sub aspect administrativ, în comune, oraşe şi judeţe. În...

Piața pâinii în România

1. Generalitati Painea este un aliment popular in aproape toate societatile lumii cu exceptia Asiei care prefera orezul. Painea este un aliment...

Practică Goldrevoli

Cap. 1 Prezentarea generala a firmei 1.1. Scurt istoric al activităţii Gold Revoli este o societate comerciala constituita intre Wael Jahmil...

Eficiența Socială a Activității de Turism

CAPITOLUL I – ROLUL TURISMULUI Etimologic, cuvântul „turism” provine din termenul englez „tour” (călătorie), sau „to tour”, „to make a tour” (a...

Ai nevoie de altceva?