Proiect la marketing

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Proiect la marketing.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 32 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Marketing

Extras din document

PARTEA 1.

1.Descrierea firmei

Firmă nou înființată în anul 2018, denumită SC.SPYDESIGN.SRL , este formată din 3 acționari decide să lanseze pe piața din Romania,un nou produs din gama instrumentelor de scris si anume un nou model de pix. Nu contează domeniul în care se lucrează , plecând de la elevii din clasele primare și până la oamenii de afaceri , toate aceste persoane folosesc pixul , deoarece putem spune ca este indispensabil chiar daca suntem într-o eră a tehnologiei , a lucrurilor care devin din ce în ce mai performante de la o zi la alta .

Deși sunt suficient de multe pixuri dar și suficiente surse de unde ar putea achizitiona unul , consider că multă lume și-ar dori un pix multifuncțional și nu doar un simplu instrument de scris. Iar pentru că tehnologia avansează extrem de repede , firma noastră s-a gândit să implementeze o nouă inovație și anume un pix cu memorie interna de 8 Gb care să proiecteze diferite proiecte fără a mai fi nevoie de alte echipamente , mai mult de atat are incorporata si o camera video de 2,5 MP cu care ve-ți înregistra foarte ușor diferite conferințe sau cursuri .

1.1 Consumatori și nonconsumatori

Actuala piață este alcătuită din consumatori și nonconsumatori relativi , astfel produsul nostru se adresează acestor categorii de clienti.

Consumatorii pot fi persoanele de toate vârstele care utilizează pixul pixworld în oricare dintre scopurile pentru care a fost conceput .

Nonconsumatorii relativi sunt personele care ar putea avea nevoie de produs dar nu îl cumpara din diferite motive , cum ar fi factorii socio-demografici , geografici , psihografici și comportamentali.

Nonconsumatorii absoluți reprezintă acele persoane care nu o să achiziționeze niciodată produsul și nici nu îl vor folosi.

1.2 Principalele criterii și variabile de segmentare a pieței

Factori demografici:

Genul: feminin și masculine

Vârsta: - 3-14 ani,

- 14-18 ani

- 18-26 ani

- >26 ani

Venitul: - acest produs se adresează atât persoanelor cu venituri mai mici cât si celor cu venituri mai mari (care o să opteze pentru un design și o calitate superioara ) , deoarece produsul va fi adaptat în funcție de venituri ca toată lumea să poată avea acces la el, astfel :

- Venit mic : 0-700 lei

- Venit mediu: 700-1500 lei

- Venit mare: > 1500

Factori geografici:

Mediul de proveniență:

- Rural

- Urban

Țară:

- Romani

Număr de locuitori:

- 19644350

Factori psihografici:

Stilul de viață

-de exmplu acest pix ar putea fi de mare folos oamenilor de afaceri , deoarece datorită dotărilor sale poate înlocui multe echipamente , dar poate se filma conferința.

-Ar fi de folos și elevilor , deoarece le-ar mai ușor la diferite prezentări , iar orele ar putea fi înregistrate , astfel acestia ar învăța mai rapid și fără prea mult efort.

Clasa socială- clasa mijlocie

-din această clasă socială fac parte mai mult de 50% din întreaga populație , iar aceștia sunt interesați atât de calitatea și rezistența produsului dar și de prețul acestuia.

Fisiere in arhiva (1):

  • Proiect la marketing.docx