Proiect Magazin Specializat - Libraria Carturesti

Imagine preview
(9/10 din 3 voturi)

Acest proiect trateaza Proiect Magazin Specializat - Libraria Carturesti.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 38 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Talmaciu Mihai

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Marketing

Cuprins

I. Prezentarea generală a magazinului :
• istoric, formă de organizare, explicarea numelui, siglei, sloganului
• amplasarea şi caracterizarea zonei de atractivitate;
• identificarea şi caracterizarea clientelei ţintă;
• identificarea şi caracterizarea concurenţei;
• diferenţierea faţă de concurenţă;
• analiza critică a politicii comerciale.
II. Organizarea spaţiului de vânzare şi a vânzării
• prezentarea modului de vânzare
• modul de amenajare
• analiza fluxului clienţilor în sala de vânzare;
• caracterisarea asortimentului dimensiunile
• analiza calitativă a dispunerii liniilor de produse şi a mărfurilor în magazin;
• amplasare a mărfurilor pe gondole
• analiza publicităţii la locul de vânzare
III. Sondaj de opinie- chestionar adresat clienţilor
• Modelul chestionarului aplicat
• Interpretarea datelor din chestionar
• Grafice
IV Concluzii şi propuneri
• Evidenţierea punctelor slabe ale magazinului.Propunerea unor soluţii.

Extras din document

I. Prezentarea generală a magazinului :

Istoric

Prima librărie sub brand-ul Cărtureşti s-a deschis în anul 2000 în Bucureşti pe stradă Edgar Quinet, din zonă Universitate avându-i că acţionari principali pe Nicoleta Dumitru şi Şerban Radu.

Apoi în anul 2003 spaţiul librăriei era neîncăpător şi au decis deschiderea unei librării asemănătoare în Bucureşti într-o frumoasă casă de secol 19 cu o suprafaţa de 500mp, fiind cea mai mare investiţie de capital făcută într-o librărie din România.

Trecerea anilor şi dezvoltarea pieţei de carte în România a dus la deschiderea de librării Cărtureşti” ce respectau aceleaşi caracteristici specifice celor din Bucureşti în marile oraşe ale ţării, şi anume în Sibiu , fostă Capitală Culturală Europeană, apoi în Timişoara şi Iaşi în cadrul Complexului Iullius Mall.

În librăria Cărtureşti din Iaşi, în anul 2006 proprietarii au pornit că o franciza şi au preferat, pe parcurs, formulă unui parteneriat.

În august 2008 este inaugurată librăria din cadrul Muzeului Ţăranului Român din Bucureşti iar începând cu luna noiembrie Cărtureşti ajunge şi în Constanţa şi Suceva. Suprafaţa librăriei din Iaşi se dublează şi ajunge la 600mp fiind redeschisă publicului la în lunii decembrie 2008.

Spaţiul necesar este undeva la peste 200 de metri pătraţi, iar investiţia finală se ridica la peste 200.000 de euro în cazul francizei deoarece amenajarea spaţiului este deja o valoare de brand a Cărtureştiului.

Forma de organizare

Librăria Cărtureşti din Iaşi a luat naştere în anul 2006 sub forma unei francize fiind organiziată ca o societate cu răspundere limitată si având ca obiect de acitivate : Comerţ cu amănuntul al cărţilor, in magazine specializate, conform CAEN. CĂRTUREŞTI IASI S.R.L. are un capital subscris varsat de 200 ron si 2 asociati.

În decembri 2008 suprafaţa librăriei din Iaşi se dublează şi ajunge la 600mp si contractul de franciză s-a transformat într-un parteneriat de succes dovada fiind cifra mare de afacei si anume 1,033,029 RON.

Explicarea numelui

O mică poveste ce ar putea duce la explicarea numelui ar fi :

"A fost odată... un sat cu poveşti, Cărtureşti pe numele lui. Şi toate poveştile din sat se întîlneau, săptămină de săptămină, la ceainăria din sat. Şi toţi copiii erau bineveniţi, şedeau pe colorate perne şi, cu ceşti de ceai parfumat, aburind, ascultau poveştile poveştilor. Şi rîdeau şi se împrieteneau şi plecau acasă cu încă o lecţie de viaţă bine învăţată, căci poveştile sunt înţelepte şi înţeleg bine lumea asta. Şi-am încălecat pe-o să şi v-am spus povestea-aşa.”

Revenind la datele tehnice” alegerea brandului a fost şi ea o chestiune dificilă, cu zeci şi sute de nume, liste lungi şi, mai apoi, altele mai scurte. Prima oară au avut numele de Cărtareşti”, dar domnul Cărtărescu a insistat şi a rugat frumos că numele să fie schimbat.

Apoi Nicoleta Dumitru şi Şerban Radu au gândit că , brandul Carturesti” să fie mai mult decât o librărie, au vrut să fie un sat cu carti” şi aşa a luat naştere Carturesti”.

Fisiere in arhiva (1):

  • Proiect Magazin Specializat - Libraria Carturesti.doc

Alte informatii

Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor-Marketing