Proiect Marketing Agroalimentar - Nestle

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 13 în total
Cuvinte : 1912
Mărime: 22.86KB (arhivat)
Publicat de: Mihail Marton
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Ion Diaconescu

Extras din proiect

Introducere

Cea mai simpla si usoara cale de a incepe ziua cu dreptul este sa nu uiti niciodata de micul dejun. Este masa care ofera organismului atat energie dupa perioada de repaus din timpul noptii, dar si un tonus ridicat. Dar nu orice mic dejun este potrivit, ci unul complet si hranitor. Iar cerealele sunt un astfel de mic dejun care te va ajuta sa te mentii in forma zi de zi.

Excelenta sursa de carbohidrati si proteine, cerelale au o foarte mare importanta pentru alimentatia zilnica. Chiar din preistorie, cand omul aduna plante salbatice, seminte si fructe ca sa se hraneasca, cerealelel eu fost printre principalelel surse nutritive. Apoi a venit si constiinta importantei majore pe care acestea o aveau in alimentatia sa, iar omul a incepur sa cultive cerealele, ajungand ca, in zilele noastre, tari ca Statele Unite ale Americii, Rusia, India si China sa dedice cea mai mare parte a terenului arabil acestor culturi, devenind cei mai mari producatori de cereale din lume.

Grau, porumb, orz, mei, secara, orez si avena sunt considerate alimentele energetice prin excelenta datorita continutului bogat in carbohidrati. In plus, trebuie sa adaugam faptul ca au foarte putine grasimi si sunt total lipsite de colesterol dar, mai ales, cerealele sunt recunsocute pentru continutul mare de fibre, fundemantale pentru organismul nostru deoarece, nefiind asimilabile, faciliteaza eliminarea reziduurilor prezente in organismul nostru .

Includerea cerealelor in meniul pentru micul dejun asigura energia si substantele nutritive necesare pentru sanatate, precum si in procesul de crestere. Studiile internationale realizate cu privire la alimentatia copiilor arata ci elevii care consuma cereale sunt mai putin expusi oboselii si depun un interes ridicat in procesul de invatare. Lipsa micului dejun din alimentatia zilnica a copiilor determina deficiente de vitamine si minerale, cum ar fi fierul, calciul, zincul si vitamina B2.

Cerealele asigura pana la 30 % din necesarul zilnic de elemente nutritive. Produsele cerealiere sunt recomandate la orice varsta. Avand un continut redus de grasimi si fiind "echipate" cu fibre, minerale (calciu, fier, magneziu), vitamine din grupul B si substante nutritive, cerealele sunt foarte importante pentru mentinerea sanatatii organismului, protejandu-l de diverse afectiuni, cum ar fi bolile de inima, obezitatea, diabetul, afectiunile intestinale si cancerul.

O portie de cereale la micul dejun ne va schimba in bine intreaga zi. Fiindca in afara de minerale, cerealele mai contin vitamine si fibre. Cu acest mic dejun sanatos si delicios, vom fi in forma pe parcursul zilei pentru a face fata tuturor provocarilor. Vom evita caderile fizice si intelectuale sau starile de moleseala cauzate de lipsa de minerale.

Fiind foarte bogate in fibre alimentare, cerealele au un rol deosebit in prevenirea cancerului de colon, in reducerea riscului bolilor cardiovasculare si a diabetului zaharat. Din pacate, potrivit studiilor, in tara noastra, 68% din populatie nu consuma niciodata cereale la micul dejun, in timp ce 23% nu au auzit niciodata de efectele benefice ale cerealelor integrale. In medie, un roman consuma 280 g cereale anual, in vreme ce un european – 2-9 kg de cereale pe an.

Cap 1. Caractecterizare generala a produsului

1.1 Clasificare

Cerealele constituie un grup de alimente ce asigura un aport caloric inalt datorita continutului bogat de glucide.

Obtinute din porumb, grau, orez, orz sau ovaz, cerealele pentru mic dejun sunt una dintre cele mai importante surse de vitamine si de substante nutritive, sunt gustoase, se prepara usor si rapid si sunt recomandate de nutritionisti, la orice varsta.

1.2 Caracteristici de calitate

In componenta lor intra proteine reprezentate de globuline, albumine, gluteline, prolamine, purothonine cu proprietati bactericide ce participa in procesele de fermentatie a aluatului.

Proteinele cerealelor au o valoare biologica redusa comparativ cu proteinele de origine animala. Ele contin toti aminoacizii esentiali sau majoritatea lor, dar acestia nu se gasesc in proportii optime pentru organism.

Glucidele sunt componentul principal al cerealelor. Dintre acestea amidonul se afla in cantitati mai mari in interiorul bobului de cereale, iar celuloza si hemiceluloza se gasesc in straturile de invelis, fiind indepartate in mare parte cu taratele.

Lipidele sunt localizate mai ales in germenele bobului si in tarate. Uleiul germenelui de cereale este bogat in vitamina E (tocoferol).

Preview document

Proiect Marketing Agroalimentar - Nestle - Pagina 1
Proiect Marketing Agroalimentar - Nestle - Pagina 2
Proiect Marketing Agroalimentar - Nestle - Pagina 3
Proiect Marketing Agroalimentar - Nestle - Pagina 4
Proiect Marketing Agroalimentar - Nestle - Pagina 5
Proiect Marketing Agroalimentar - Nestle - Pagina 6
Proiect Marketing Agroalimentar - Nestle - Pagina 7
Proiect Marketing Agroalimentar - Nestle - Pagina 8
Proiect Marketing Agroalimentar - Nestle - Pagina 9
Proiect Marketing Agroalimentar - Nestle - Pagina 10
Proiect Marketing Agroalimentar - Nestle - Pagina 11
Proiect Marketing Agroalimentar - Nestle - Pagina 12
Proiect Marketing Agroalimentar - Nestle - Pagina 13

Conținut arhivă zip

  • Proiect Marketing Agroalimentar - Nestle.doc

Alții au mai descărcat și

Marketing Direct

1. Obiective ale campaniei de mailing a. Obiective specifice mailingului - numărul de plicuri trimise : 3000 - numărul de răspunsuri pozitive :...

Promovarea unui Brand - Viva

1. Prezentarea marcii si a produselor European Food este unul dintre cei mai mari producatori de produse alimentare din Romania. In prezent,...

Marketing Agroalimentar - Albalact

INTRODUCERE MISIUNEA FIRMEI ALBALACT Noi la Albalact nu ne multumim sa facem lucrurile doar sa mearga, noi le facem sa mearga bine, ca la carte,...

Strategia de marketing direct Elefant.ro

Prezentarea organizației Elefant.ro este unul din cei mai mari retaileri online din Romania. Elefant.ro include pe lângă platforma care se ocupa...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?