Proiect Marketing - Cafeaua Kubo Caffe

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 28 în total
Cuvinte : 7092
Mărime: 1.41MB (arhivat)
Publicat de: Valeriu Năstase
Puncte necesare: 10
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Conf. Doctor Mihai Talmaciu
Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor

Cuprins

  1. I. ANALIZA PIETEI
  2. 1.1 Identificarea pietei (descriere, evolutie, perspective de dezvoltare, structura)
  3. 1.2 Caracterizare (profil consumatori)
  4. 1.3 Segmentare (criterii, modalitati)
  5. 1.4 Piata tinta
  6. II. CONFIGURAREA PRODUSULUI
  7. 2.1 Atribute (fizionomie, caracteristici fizice, utilizare principala, secundara etc.)
  8. 2.2 Sistem de sustinere (marca, ambalaj, service, garantie, etc.)
  9. 2.3 Linia de produse
  10. 2.4 Diferentierea si pozitionarea marcii
  11. III. CONFIGURAREA PRETULUI
  12. 3.1 Factori care influenteaza pretul
  13. 3.2 Strategia de pret
  14. 3.3 Nivelul pretului
  15. IV. CONFIGURAREA PROMOVARII
  16. 4.1 Reclama
  17. 4.2 Promovarea vânzarilor
  18. 4.3 Relatii publice
  19. V. CONFIGURAREA DISTRIBUTIEI
  20. 5.1 Extinderea teritoriala a distributiei
  21. 5.2 Intensitatea retelei de distributie si structura canalelor
  22. Bibliografie

Extras din proiect

Rezumat introductiv

Bine ati venit în lumea cafelei alaturi de KUBO CAFEE !

Noi cei de la KUBO CAFFE Neamt, punem pasiune în crearea produselor noastre, pentru ca tu consumatorule, sa primesti în fiecare ceasca de cafea un strop din visele noastre!

S.C. KUBO CAFFE S.A a luat fiinta în luna ianuarie a anului 2002 pe piata municipiului Piatra Neamt, având ca obiect de activitate producerea si comercializarea cafelei de cea mai buna calitate.

Scopul nostru este acela de a crea minuni din lucruri simple, împreuna !

Misiunea nostra – sa fim unici, lideri locali pe piata cafelei prajite si macinate.

Valorile noastre:

Cele 3 valori ale nostre raspund la întrebarea cum vrem sa fim judecati. Sunt unice si le avem ca sa ne ghideze si sa ne arate drumul oriunde ne aflam !

- Pasiune si Responsabilitate

- Indrazneala si Grija

- Echipa

Dupa cinci ani de activitate KUBO CAFFE a reusit sa atraga atentia unui numar mare de clienti prin calitatea produselor oferite si seriozitatea de care a dat dovada. Cu o calitate superioara si un design atractiv, cafeaua Kubo Caffe încânta gusturile consumatorilor ce viziteaza magazinele noastre. Desi tânara pe piata de profil, firma noastra are o pozitie stabila în pofida numarului mare de concurenti.

Experienta a demonstrat ca satisfactia clientului este mai mare daca poate sa obtina produsul de care are nevoie usor, rapid si sa-i satisfaca toate dorintele. KUBO CAFFE a înteles acest lucru si intentioneaza sa îmbunatateasca sistemul de distributie. Pe lânga acest fapt, se afla si numarul clientilor care este în continua crestere. De aceea intentionam achizitionarea a 10 centre de distributie în afara orasului Piatra Neamt.

Cafeaua noastra se adreseaza tuturor iubitorilor de cafea din municipiul Piatra Neamt, în mod direct barbatilor, femeilor si adolescentilor peste vârsta de 15 ani din mediul urban si rural.

Încercam sa asiguram un echilibru optim între calitatea oferita si pretul practicat, fiind convinsi ca produsele noastre întrunesc standardele necesare.

Comercializarea cafelei sub marca KUBO CAFFE are loc prin intermediul celor doua magazine proprii situate pe Bulevardul Decebal si Bulevardul 1Mai din localitatea Piatra Neamt.

Speram ca în timp KUBO CAFFE sa devina una din cele mai cunoscute si apreciate firme producatoare a cafelei de pe întreg teritoriu al României.

Încheiem aici cu mentiunea: Alege Kubo Caffe….si bucura-te de viata!

Va multumim!

I. ANALIZA PIETEI

1.1. Identificarea pietei (descriere, evolutie, perspective de dezvoltare, structura)

De-a lungul timpului notiunea de piata a fost interpretata în diverse moduri. La origine, piata era vazuta ca un loc fizic unde se adunau vânzatori si cumparatori. Pentru marketeri piata este însa alcatuita numai din cei care cumpara, nu si din cei care vând, acestia fiind considerati „industrie” sau ramura de „activitate”.

Astfel, piata este reprezentata de toti clientii potentiali având nevoi sau dorinte similare, fiind dispusi a se angaja într-o relatie de schimb pentru satisfacerea acelorasi nevoi sau dorinte.

SC KUBO CAFFE SA îsi desfasoara activitatea pe o piata care face parte din piata bunurilor de consum, produsul de referinta fiind cafeaua. Acest produs se adreseazÎ persoanelor de ambele sexe, cu vârsta cuprinsa între 15 si 75 ani si care provin atât din mediul urban cât si din mediu rural si care dispun de un venit mediu.

Populatia totala a judetului Neamt în anul 2005 era de 570.682 locuitori din care: populatia cu vârsta cuprinsa între 15-59 ani de 363.345 locuitori (63,6%) si populatia de 60 ani si peste de 111.146 locuitori (19,4%). Din totalul populatiei de 570.682 locuitori, 50,6% (289.044 loc.) erau femei iar 49,4% (281.638 loc.) barbati.

Experienta acumulata, intensificarea activitatii de cercetare - dezvoltare, precum si o puternica campanie de promovare au condus la reducerea costurilor unitare, la îmbunatatirea imaginii produselor si la atingerea în prezent a unei cote de piata de 60%. Prin intermediul unor inovatii orientate catre clienti si ai unei tehnici moderne de management, firma tinde spre o pozitie fruntasa într-o industrie foarte competitiva.

Pe piata firmelor producatoare de cafea din Piatra Neamt avem urmatoarele firme concurente: “Caffe-Expert”, si „Jovial”.

Prin existenta unor facilitati nemaiîntâlnite a firmelor concurente, firma noastra ramâne printre primele locuri în topul firmelor din Piatra Neamt.

Obiectivul principal al SC KUBO CAFFE pentru anul 2007 este acoperirea pietii pentru toate categoriile sociale, prin calitatea de exceptie a produselor noastre la un pret accesibil si prin promotiile si campania publicitara de promovare.

În cadrul populatiei totale (N=570.682 locuitori) a judetului Neamt pot fi delimitati:

- Consumatori (C=245.726) - în aceasta categorie sunt incluse persoanele care achi-zitioneaza cafea în vederea satisfacerii nevoilor lor si care dispun de venituri medii.

- Nonconsumatori relativi (NCR=146.691) - sunt persoanele care nu au achizitionat cafea dar în viitorul apropiat o vor face deoarece, probabil, nu sunt informati de existenta firmei noastre, considera produsele noastre de o calitate îndoielnica.

- Nonconsumatori absoluti (NCA=178.265) - se refera la acele persoane care nu vor achizitiona niciodata produsele noastre, persoane care au venituri mici, persoane cu diverse afectiuni cardiace etc, persoanele sub vârsta de 15 ani.

Preview document

Proiect Marketing - Cafeaua Kubo Caffe - Pagina 1
Proiect Marketing - Cafeaua Kubo Caffe - Pagina 2
Proiect Marketing - Cafeaua Kubo Caffe - Pagina 3
Proiect Marketing - Cafeaua Kubo Caffe - Pagina 4
Proiect Marketing - Cafeaua Kubo Caffe - Pagina 5
Proiect Marketing - Cafeaua Kubo Caffe - Pagina 6
Proiect Marketing - Cafeaua Kubo Caffe - Pagina 7
Proiect Marketing - Cafeaua Kubo Caffe - Pagina 8
Proiect Marketing - Cafeaua Kubo Caffe - Pagina 9
Proiect Marketing - Cafeaua Kubo Caffe - Pagina 10
Proiect Marketing - Cafeaua Kubo Caffe - Pagina 11
Proiect Marketing - Cafeaua Kubo Caffe - Pagina 12
Proiect Marketing - Cafeaua Kubo Caffe - Pagina 13
Proiect Marketing - Cafeaua Kubo Caffe - Pagina 14
Proiect Marketing - Cafeaua Kubo Caffe - Pagina 15
Proiect Marketing - Cafeaua Kubo Caffe - Pagina 16
Proiect Marketing - Cafeaua Kubo Caffe - Pagina 17
Proiect Marketing - Cafeaua Kubo Caffe - Pagina 18
Proiect Marketing - Cafeaua Kubo Caffe - Pagina 19
Proiect Marketing - Cafeaua Kubo Caffe - Pagina 20
Proiect Marketing - Cafeaua Kubo Caffe - Pagina 21
Proiect Marketing - Cafeaua Kubo Caffe - Pagina 22
Proiect Marketing - Cafeaua Kubo Caffe - Pagina 23
Proiect Marketing - Cafeaua Kubo Caffe - Pagina 24
Proiect Marketing - Cafeaua Kubo Caffe - Pagina 25
Proiect Marketing - Cafeaua Kubo Caffe - Pagina 26
Proiect Marketing - Cafeaua Kubo Caffe - Pagina 27
Proiect Marketing - Cafeaua Kubo Caffe - Pagina 28

Conținut arhivă zip

  • Proiect Marketing - Cafeaua Kubo Caffe.doc

Alții au mai descărcat și

Etape campanie promoțională - Ikea România

I. Prezentarea companiei IKEA ROMÂNIA MOTTO: "Affordable Solutions for Better Living" 1.1. IKEA în lume Compania IKEA este o companie privată cu...

Milka

Rezumat introductiv Milka un brand de prestigiu al Kraft Foods International, situandu-se in segmentul premium al pietei ciocalatei din Romania...

Cercetare de Marketing - Cafeaua

INTRODUCERE Cafeaua este cea mai populară bîutură din lume după apă, cu peste 400 de miliarde de ceşti cosumate anual. Boaba de cafea provine...

Comportamentul consumatorului - cafea

CAP.1 DESCRIEREA PRODUSULUI 1.1 Ce este cafeaua- Cafeaua este o bautura cu zero calorii (nu conţine substante nutritive energetice), fiind...

Analiza pieței cafelei

Capitolul 1. Produsul 1.1 Scurt istoric Cafeaua este una dintre cele mai raspandite băuturi stimulente, alături de ceai. Cultivarea ei a început...

Analiza pieței unui produs - cafea

I. Produsul Istoria cafelei Istoria cafelei incepe cu 200 de ani in urma, in Peninsula Arabica cand a fost descoperita de un pastor etiopian, iar...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?