Proiect Marketing - Chitara Mariachi

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Proiect Marketing - Chitara Mariachi.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 14 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Adrian Monoranu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Marketing

Cuprins

Cap. 1 Definire produs generic
Cap. 2 Piaţa
1. Descriere
2. Indicatori globali
3. Caracterizare cerere
4. Segmentare
4.1. harta segmentelor
4.2. descriere segmente
5. Segmentul ţintă
5.1. potenţial
5.2. descriere comportament de consum
5.3. produse concurente
Cap.3 Obiectivul meu
Cap.4 Mixul de marketing
1. Produsul
poziţionarea dorită
modelul marketing al produsului
2. Preţul
3. Promovarea – primele 3 luni
3.1. obiectiv, instrument, media, perioadă
3.2. descriere instrumente
4. Distribuţia – primele 3 luni
Cap.5 Analiza SWOT

Extras din document

Chitara este un instrument muzical cu corzi, compus din: grif (braţul chitării pe care sunt ataşate corzile şi tastele), corp, corzi şi taste. Este fabricată din lemn tratat şi uscat timp de 2-3 ani. Acest instrument este folosit într-o mare varietate de genuri muzicale: de la operă la muzică latino, pop sau rock.

În acest proiect vom prezenta Chitara Mariachi. Chitara noastră este un produs de înaltă tehnologie, cu numeroase îmbunătăţiri şi cu un pachet opţional de accesorii de cea mai bună calitate.

1. Descriere

Fiind un produs de inaltă calitate, creat pentru a scoate sunete de înaltă fidelitate, chitara Mariachi va atrage atenţia, în primul rând cumpărătorilor avizaţi care sunt “profesionişti ai sunetului”, dar şi amatorii vor fi interesaţi să cumpere produsul datorită preţului rezonabil cerut pentru calitatea oferită. Pe scurt, chitara noastră va avea un raport preţ/calitate de invidiat datorită strategiei firmei producătoare de a cuceri o piaţă destul de restrânsă şi pe care se poate intra foarte greu.

Segmentul de piaţă vizat cuprinde persoanele de orice vârstă care lucrează în domeniul muzical (cântăreţi, acompaniatori, solişti vocal-instrumentali, profesori de chitară particulari, din liceele de profil sau Conservator) şi amatori, în special adolescenţi şi studenţi (16 – 24 de ani) pasionaţi de genurile muzicale care folosesc chitara: rock, folk, pop, clasică dar şi de chitară insăşi, care învaţă de obicei să cânte după auz piese cunoscute pe care apoi le reproduc în mijlocul unui cerc de prieteni.

2. Indicatori globali

Piaţa este un conglomerat pe care diferiţi agenţi, cu diferite interese, mai mult sau mai puţin contradictorii, şi-l dispută şi îl împart între ei. Fiecare dintre competitori se străduieşte să cucerească şi să-şi adjudece o parte mai mare şi mai consistentă.

Dacă ne-am propune să delimităm piaţa produsului exclusiv după criteriul intereselor de marketing ale intreprinderii de referinţă, atunci ar trebui să o privim ca pe un colet sau ca pe un calup care trebuie decupat şi tăiat în felii cu destinaţii şi semnificaţii distincte, după cum sugerează figura de mai jos:

Figura 1: Structura pieţei după interesele de marketing

Piaţa potenţială a produsului (întreprinderii) reprezintă o mărime virtuală, posibilă într-un orizont de timp viitor, în condiţiile îndeplinirii cu succes a unor programe de marketing bine precizate. Scenariile şi prognozele de piaţă pot avea în vedere mai multe mărimi şi configuraţii ale pieţei potenţiale. Mărimea acestei pieţe virtuale se modifică de la un orizont de timp la altul. Piaţa potenţială pe termen lung, spre exemplu, poate fi mai mică, egală sau mai mare decât piaţa potenţială pe termen scurt.

În principiu, estimarea mărimii pieţei potenţiale a produsului este posibilă prin considerarea evoluţiilor probabile în timp a trei părţi de piaţă distincte:

Cucerirea pieţei potenţiale a întreprinderii (având în vedere că piaţa actuală a întreprinderii = 0) constituie, de regulă, obiectivul strategic al politicii de marketing.

Fisiere in arhiva (1):

  • Proiect Marketing - Chitara Mariachi.DOC

Alte informatii

UNIVERSITATEA “AL. I. CUZA” IAŞI FACULTATEA DE ECONOMIE ŞI ADMINISTRAREA AFACERILOR