Proiect marketing - chitară mariachi

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 3219
Mărime: 45.61KB (arhivat)
Publicat de: Luca Toma
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Adrian Monoranu
UNIVERSITATEA “AL. I. CUZA” IAŞI FACULTATEA DE ECONOMIE ŞI ADMINISTRAREA AFACERILOR

Cuprins

  1. Cap. 1 Definire produs generic
  2. Cap. 2 Piaţa
  3. 1. Descriere
  4. 2. Indicatori globali
  5. 3. Caracterizare cerere
  6. 4. Segmentare
  7. 4.1. harta segmentelor
  8. 4.2. descriere segmente
  9. 5. Segmentul ţintă
  10. 5.1. potenţial
  11. 5.2. descriere comportament de consum
  12. 5.3. produse concurente
  13. Cap.3 Obiectivul meu
  14. Cap.4 Mixul de marketing
  15. 1. Produsul
  16. poziţionarea dorită
  17. modelul marketing al produsului
  18. 2. Preţul
  19. 3. Promovarea – primele 3 luni
  20. 3.1. obiectiv, instrument, media, perioadă
  21. 3.2. descriere instrumente
  22. 4. Distribuţia – primele 3 luni
  23. Cap.5 Analiza SWOT

Extras din proiect

Chitara este un instrument muzical cu corzi, compus din: grif (braţul chitării pe care sunt ataşate corzile şi tastele), corp, corzi şi taste. Este fabricată din lemn tratat şi uscat timp de 2-3 ani. Acest instrument este folosit într-o mare varietate de genuri muzicale: de la operă la muzică latino, pop sau rock.

În acest proiect vom prezenta Chitara Mariachi. Chitara noastră este un produs de înaltă tehnologie, cu numeroase îmbunătăţiri şi cu un pachet opţional de accesorii de cea mai bună calitate.

1. Descriere

Fiind un produs de inaltă calitate, creat pentru a scoate sunete de înaltă fidelitate, chitara Mariachi va atrage atenţia, în primul rând cumpărătorilor avizaţi care sunt “profesionişti ai sunetului”, dar şi amatorii vor fi interesaţi să cumpere produsul datorită preţului rezonabil cerut pentru calitatea oferită. Pe scurt, chitara noastră va avea un raport preţ/calitate de invidiat datorită strategiei firmei producătoare de a cuceri o piaţă destul de restrânsă şi pe care se poate intra foarte greu.

Segmentul de piaţă vizat cuprinde persoanele de orice vârstă care lucrează în domeniul muzical (cântăreţi, acompaniatori, solişti vocal-instrumentali, profesori de chitară particulari, din liceele de profil sau Conservator) şi amatori, în special adolescenţi şi studenţi (16 – 24 de ani) pasionaţi de genurile muzicale care folosesc chitara: rock, folk, pop, clasică dar şi de chitară insăşi, care învaţă de obicei să cânte după auz piese cunoscute pe care apoi le reproduc în mijlocul unui cerc de prieteni.

2. Indicatori globali

Piaţa este un conglomerat pe care diferiţi agenţi, cu diferite interese, mai mult sau mai puţin contradictorii, şi-l dispută şi îl împart între ei. Fiecare dintre competitori se străduieşte să cucerească şi să-şi adjudece o parte mai mare şi mai consistentă.

Dacă ne-am propune să delimităm piaţa produsului exclusiv după criteriul intereselor de marketing ale intreprinderii de referinţă, atunci ar trebui să o privim ca pe un colet sau ca pe un calup care trebuie decupat şi tăiat în felii cu destinaţii şi semnificaţii distincte, după cum sugerează figura de mai jos:

Figura 1: Structura pieţei după interesele de marketing

Piaţa potenţială a produsului (întreprinderii) reprezintă o mărime virtuală, posibilă într-un orizont de timp viitor, în condiţiile îndeplinirii cu succes a unor programe de marketing bine precizate. Scenariile şi prognozele de piaţă pot avea în vedere mai multe mărimi şi configuraţii ale pieţei potenţiale. Mărimea acestei pieţe virtuale se modifică de la un orizont de timp la altul. Piaţa potenţială pe termen lung, spre exemplu, poate fi mai mică, egală sau mai mare decât piaţa potenţială pe termen scurt.

În principiu, estimarea mărimii pieţei potenţiale a produsului este posibilă prin considerarea evoluţiilor probabile în timp a trei părţi de piaţă distincte:

Cucerirea pieţei potenţiale a întreprinderii (având în vedere că piaţa actuală a întreprinderii = 0) constituie, de regulă, obiectivul strategic al politicii de marketing.

Preview document

Proiect marketing - chitară mariachi - Pagina 1
Proiect marketing - chitară mariachi - Pagina 2
Proiect marketing - chitară mariachi - Pagina 3
Proiect marketing - chitară mariachi - Pagina 4
Proiect marketing - chitară mariachi - Pagina 5
Proiect marketing - chitară mariachi - Pagina 6
Proiect marketing - chitară mariachi - Pagina 7
Proiect marketing - chitară mariachi - Pagina 8
Proiect marketing - chitară mariachi - Pagina 9
Proiect marketing - chitară mariachi - Pagina 10
Proiect marketing - chitară mariachi - Pagina 11
Proiect marketing - chitară mariachi - Pagina 12
Proiect marketing - chitară mariachi - Pagina 13
Proiect marketing - chitară mariachi - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • Proiect Marketing - Chitara Mariachi.DOC

Ai nevoie de altceva?