Proiect Marketing - Costume de Baie pentru Femei - Perfect Match

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Proiect Marketing - Costume de Baie pentru Femei - Perfect Match.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 38 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Claudia Bobâlcǎ

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Marketing

Cuprins

REZUMAT INTRODUCTIV 3
Capitolul 1 – ANALIZA PIEŢEI 4
1.1. IDENTIFICAREA PIEŢEI 4
1.2. SEGMENTARE 8
1.3. PIAŢA ŢINTĂ 10
Capitolul 2 – ETAPELE PROCESULUI DECIZIONAL DE CUMPĂRARE 11
Capitolul 3 – CONFIGURAREA PRODUSULUI 14
3.1. ETAPA DIN CICLUL DE VIAŢĂ A PRODUSULUI 14
3.2. ATRIBUTE 17
3.3. SISTEM DE SUSŢINERE 19
3.4. ELEMENTE DE DIFERENŢIERE ŞI NOUTATE 22
3.5. LINIA DE PRODUSE 23
Capitolul 4 – CONFIGURAREA PREŢULUI 26
4.1. FACTORI CARE INFLUENŢEAZĂ PREŢUL 26
4.2. STRATEGIA DE PREŢ 28
4.3. NIVELUL PREŢULUI 29
Capitolul 5 – CONFIGURAREA PROMOVĂRII 30
5.1. RECLAMA 30
5.2. PROMOVAREA VÂNZĂRILOR 32
5.3. RELAŢII PUBLICE 33
5.4. PLANIFICAREA UNITARĂ A CAMPANIEI DE PROMOVARE 34
Capitolul 6 – CONFIGURAREA DISTRIBUŢIEI 36
6.1. EXTINDEREA TERITORIALĂ A DISTRIBUŢIEI 36
6.2. INTENSITATEA REŢELEI DE DISTRIBUŢIE ŞI STRUCTURA CANALELOR 37
BIBLIOGRAFIE 38

Extras din document

REZUMAT INTRODUCTIV

Noua linie de costume de baie PERFECT MATCH este o marcă revoluţionară, capabilă să surclaseze mărcile concurente şi să ocupe locul întâi în cerinţele consumatoarelor.

Un prim obiectiv urmărit este acela de a găsi un echilibru între ceea ce ne propunem noi şi ceea ce caută clientele. După o cercetare riguroasă a pieţei oferim consumatoarelor costume de baie de cea mai bună valoare posibilă (folosim materiale de calitate superioară care permit pătrunderea razelor ultraviolete de tip A, filtrându-le pe cele nocive de tip B, obţinându-se astfel un splendid bronz uniform), astfel încât să ne atragem cât mai multe cliente.

Ne propunem ca din primul an de producere a noii colecţii să ne creem o clientelă stabilă, să ocupăm un loc în frunte în ceea ce priveşte cota de piaţă şi să realizăm o cifră de afaceri lunară de aproximativ 5000 lei şi un profit brut de 15000 lei pe lună. De asemenea, firma urmăreşte ca în timp să devină liderul incontestabil al pieţei.

În perioadele în care razele soarelui sunt foarte puternice şi expunerea prelungită la soare poate avea consecinţe nefaste, atât moda cât şi medicul ne recomandă să alegem costume de baie potrivite. Însă, nu toate costumele pe care le putem cumpăra din magazine ne protejează împotriva acestor efecte nocive, nu toate sunt făcute din materiale de calitate şi nu toate se potrivesc cu forma corpului nostru. Noile costume PERFECT MATCH pun în valoare corpul feminin şi maschează eventualele imperfecţiuni.

De aceea, firma PERFECT MATCH comercializează o gama largă de costume de baie care să mulţumească pe deplin clientele.

CAPITOLUL 1 – ANALIZA PIEŢEI

1.1. IDENTIFICAREA PIEŢEI

Piaţa reprezintǎ spaţiul economico-geografic în care se intâlnesc şi se confruntǎ într-un interval de timp dat purtǎtorii cererii şi ofertei dintr-o marfǎ (clasǎ de mǎrfuri) oarecare, precum şi factorii care determinǎ comportamentul acestor subiecţi (populaţie).

Segmentul pe care firma decide sǎ concureze se numeşte piaţa-ţintǎ. Produsul de care suntem preocupaţi este numit produs de referinţǎ.

Pentru acest studiu, produsul de referinţǎ îl reprezintǎ costumele de baie PERFECT MATCH. În momentul de faţǎ mai mult de 50% din populaţia femininǎ a judeţului Iaşi foloseşte costumul de baie atât în sezonul rece (piscinǎ, masaj, solar, saună etc.) dar mai ales în sezonul estival (ştrand, litoral, bazin de înot etc.). Costumul de plajǎ PERFECT MATCH se adresează în special femeilor cu vârsta cuprinsǎ între 15–34 ani din diferite clase sociale (inferioare, medii, superioare).

Piaţa categoriei de produse este un ansamblu de factori şi forţe externe pe care nu le poate manipula sau controla după voia sa, dar de impactul cărora este afectatǎ. Clienţii, intermediarii, concurenţii şi organismele publice sunt „elemente necontrolabile” care generează ocazii favorabile şi ridicǎ probleme diverse, factori pe care firma trebuie sǎ îi urmărească şi cărora trebuie sǎ le răspundă.

În ceea ce priveşte piaţa de desfacere a costumelor de baie PERFECT MATCH, aceasta va fi într-o primă fază judetul Iaşi, urmând ca, în funcţie de rezultatele obţinute în urmatoarea perioadǎ, să se asigure distribuirea lor mai întâi în judeţele Bacǎu şi Neamţ (în 2008) iar mai târziu chiar la nivel naţional (litoral). Se preconizează că nu vor fi întâmpinate dificultăţi în acest sens întrucât firma noastră dispune de un însemnat potenţial financiar.

STRUCTURA PIEŢEI

Piaţa totală a articolelor noastre este formată din numǎrul consumatorilor efectivi (actuali) şi numǎrul nonconsumatorilor.

Totalitatea persoanelor de sex feminin din judeţul Iaşi cu vârsta cuprinsă între 15-34 ani este de 813.943 .

Piaţa produselor noastre este formată din :

-consumatori, în această categorie intrând acele reprezentante ale sexului feminin cu venituri medii, care doresc să-şi punǎ în evidenţǎ trupul şi feminitatea şi care doresc sǎ distragǎ atenţia de la zonele cu probleme (sâni mari/mici,şolduri late, etc.). De asemenea, în această categorie se încadrează şi modelele care apelează la costumele noastre pentru a-şi ascunde micile imperfecţiuni ale corpului nepermise în prezentările de modă, reclame tv.

-nonconsumatori relativi, incluzându-se aici persoanele care ar putea avea nevoie de costume de baie dar nu le cumpǎrǎ din diverse motive conjuncturale (fie nu au bani, nu ştiu cǎ produsul existǎ, sau nu văd utilitatea acestora - nudiştii). De asemenea, în această categorie intră şi acei consumatori care apelează la articolele altor firme dar care pot apela la produsele noastre în momentul în care ne vom face cunoscuţi pe piaţă.

Fisiere in arhiva (1):

  • Proiect Marketing - Costume de Baie pentru Femei - Perfect Match.doc