Proiect Marketing - Infiintarea unei Firme

Imagine preview
(10/10 din 3 voturi)

Acest proiect trateaza Proiect Marketing - Infiintarea unei Firme.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 18 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 7 puncte.

Domeniu: Marketing

Extras din document

1.2 Caracterizarea pietei

Pe piata ieseana serviciile de spalatorie rapida în forma oferita de noi, nu are concurenta directa. Potentialul efectiv al pietei este relativ mic (pentru ca) din cauza mentalitatii, a pietei si a nesigurantei în ceea ce priveste serviciul nou aparut, dar are sanse reale de crestere. Aceste sanse se bazeaza în primul rând pe calitatea serviciilor oferite si pe pretul foarte mic practicat de firma.

Având in vedere ca timpul este foarte pretios pentru fiecare din noi si se preconizeaza o viata mult mai alerta, mai agitata, solutia oferita la aceasta problema este spalatoria rapida.

1.3 Segmentarea pietei

În ceea ce priveste segmentarea pietei Iesene, avem în vedere variabile cum ar fi: ocupatia, vârsta, venitul mediu lunar. Se poate apela la segmentarea cu doua variabile, vârsta si venitul, ca fiind forma principala de segmentare, dar se poate recurge si la segmentarea pe stilul de viata si cea comportamentala si atitudinala.

Determinarea cotei de piata.

Conform datelor prezentate anterior din totalul consumatorilor acestui serviciu ( 40% ), 30% reprezinta clientii nostri, astfel:

Cota de piata = (30 I 40) * 100% = 75%

Fisiere in arhiva (1):

  • Proiect Marketing.doc

Alte informatii

Proiectul trateaza infiintarea unei firme in vederea pornirii unei afaceri. Analiza pietei, strategie de marketing, parteneri, preturi, etc.