Proiect Marketing - Pantaloni pentru Femei Insarcinate

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Proiect Marketing - Pantaloni pentru Femei Insarcinate.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 35 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Marketing

Cuprins

REZUMAT INTRODUCTIV 4
CAP.1: ANALIZA PIEŢEI 6
1.1.Identificarea pieţei ( descriere, evoluţie, perspective de dezvoltare, structură) 6
1.2.Caracterizare (profil consumatori) 11
1.3.Segmentare ( criterii, modalitaţi) 12
1.4.Piaţa ţintă 14
CAP.2: FACTORI CARE INFLUENŢEAZÃ COMPORTAMENTUL DE CONSUM 15
CAP.3: CONFIGURAREA PRODUSULUI 17
3.1.Atribute (fizionomie, caracteristici fizice, utilizare principală, secundară etc.) 17
3.2.Sistem de susţinere ( marcă , ambalaj, service , garanţie etc.) 20
3.3.Linia de produse 21
3.4.Diferenţierea si poziţionarea mărcii 23
CAP.4. CONFIGURAREA PREŢULUI 24
4.1.Factori care influenţează preţul 24
4.2.Strategia de preţ 25
4.3.Nivelul preţului 26
CAP.5. CONFIGURAREA PROMOVÃRII 27
5.1.Reclama 27
5.2.Promovarea vânzărilor 29
5.3.Relaţii publice 30
CAP.6. CONFIGURAREA DISTRIBUŢIEI 31
6.1.Extinderea teritorială a distribuţiei 31
6.2.Intensitatea reţelei de distribuţie şi structura canalelor 32
BIBLIOGRAFIE 33
ANEXÃ: FIŞÃ DE CHESTIONAR

Extras din document

Rezumat introductiv:

Femeile gravide îşi au acum şi în România propriile lor magazine de îmbrăcăminte. Special pentru viitoarele mămici, firma „Mamishop” ,înfiinţată la 1decembrie 2003,a dezvoltat o adevărată linie de producţie vânzând la început prin cele trei magazine proprii din centrul Bucureştiului. Magazinul poate îmbrăca din cap până în picioare o viitoare mămică.

Succesul înregistrat de magazinele de pe Victoriei, din Calea Dorobanţului sau din Piaţa Sf.Gheorghe i-au determinat pe acţionari să ia în calcul şi varianta extinderii şi asupra pieţei din Moldova, începând cu oraşul Iaşi, prin intermediul unui centru de desfacere situat pe bulevardul Independenţei, nr. 9, alături de magazinul pentru bebeluşi „Babyshop”(la 1 decembrie 2004, exact la un an de la înfiinţarea firmei în Bucureşti).

În zona Moldovei, firma se află în situaţia de monopol, „Mamishop” fiind unicul ofertant de articole pentru viitoarele mămici, în special pantaloni pentru femei însărcinate, pe piaţa de referinţă, piaţa produsului (pantaloni pentru femei însărcinate) identificandu-se cu piaţa întreprinderii.

Prin intermediul acestui proiect vom încerca să analizăm mixul de marketing pe care îl stabileşte firma şi direcţia de urmat pentru cucerirea unei cote de piaţă cât mai mari pe piaţa ţintă(singurul concurent pe plan naţional fiind firma „Mamitex” din Timişoara), atât în judeţul Iaşi şi zona Moldovei, cât şi în întreaga ţară.

Lucrarea noastră se bazează pe cele patru elemente cheie ale unui mix de marketing:

produsul privit ca un ansamblu de atribute tangibile şi intangibile care satisfac o anumită trebuinţă. Principiul de bază în acest caz, susţinut de firmă, este obţinerea unui produs de la foarte bun spre excelent, pentru că „firmele care fabrică un produs de valoare medie vor avea un rezultat mediu”;

preţul ca expresie bănească a valorii sau utilităţii mărfurilor;

plasarea care este definită de canalele, reţelele şi circuitele de distribuţie ale produselor;se merge pe principiul eficienţei obţinute pe operaţiuni precise şi rapide în ceea ce priveşte producţia, distribuţia şi serviciile post-vânzare(garanţie).

promovarea privită ca fiind comunicarea firmei cu exteriorul. Pentru firma „Mamishop”, promovarea reprezintă liantul care leagă celelalte elemente ale mixului, iar pentru a obţine un produs competitiv, departamentul de marketing trebuie să adopte o strategie care să propulseze ideea spre cel mai înalt nivel al importanţei şi profitabilităţii, dar pentru idei bune e nevoie de angajaţi întreprinzători şi eficienţi, cei plictisiţi şi plictisitori ducând la un regres considerabil.

Pe piaţa pantalonilor pentru femei gravide, firma acţionează în două direcţii:

comercializarea pantalonilor pentru femei însărcinate printr-o linie proprie de centre de desfacere;

comercializarea acestor produse prin diferiţi intermediari: centre comerciale etc.

Consumatorul vizat este în primul rând femeia însărcinată preocupată de sănătatea ei şi a copilului său , care caută pantaloni ce se adaptează stilului ei de viaţă, într-o îmbinare perfectă a comfortului, eleganţei şi a bunului gust.

Segmentul de piaţă pe care firma” Mamishop” îl alege pentru a-l deservi( piaţa ţintă) este format din femeile însărcinate din judeţul Iaşi, cu venituri medii şi mari( peste 3 000 000 lei), cu vârsta intre 22 şi 40 de ani, înclinate spre calitate, bun-gust şi originalitate şi preocupate de sănătatea şi aspectul lor fizic.

Cel mai important aspect care s-a urmărit în crearea pantalonilor nu a fost produsul în sine, ci avantajele pe care acesta le oferă cumpărătorilor sai.Clientele se orientează nu spre produs, ci spre funcţiile acestuia, iar produsul promovat de firmă rezolvă cele mai frecvente probleme apărute în perioada sarcinii.

„Mamishop” caută să transpună în haine o stare de spirit- exuberanţă, senzualitate, feminitate, poftă de viaţă, strălucire.

Strategia de preţ are la bază două obiective:

Cucerirea unei cote stabile de piaţă ( 40% din piaţa ţintă,înregistrată în primele 4 luni ) prin formarea preţurilor în funcţie de concurenţă;

Acoperirea costurilor şi o rată a profitului de 40% din vânzări.

Cea mai importantă parte a activităţii firmei este producerea şi comercializarea pantalonilor pentru viitoarele mămici, firma sperând ca într-o perioadă scurtă de timp să ajungă şi pe piaţa europeană, concurând eventual şi pentru poziţia de lider.

Capitolul I:Analiza pieţei:

1.1.Identificarea pieţei (descriere, evoluţie, perspective de dezvoltare,structură ):

a. Descriere şi evoluţie:

Piaţa apare ca o reţea de relaţii interumane şi relaţii de afaceri care iau naştere, în mod inevitabil între aproape toate categoriile de agenţi din societate. Ea reprezintă timpul şi spaţiul în care agenţii activi din societate vin să comunice unii cu alţii şi să schimbe între ei bunuri cu valoare de schimb.

Fisiere in arhiva (1):

  • Proiect Marketing - Pantaloni pentru Femei Insarcinate.doc