Proiect Marketing - Pompe Funebre

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 24 în total
Cuvinte : 5754
Mărime: 889.31KB (arhivat)
Publicat de: Adrian Rădoi
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Adrian Monoranu
Proiect prezentat in cadrul Feaa,in anul universitar 2006-2007.

Extras din proiect

1. PIAŢA

1.1. IDENTIFICARE

S.C. ANUBIS S.R.L. este o firmă înfiinţată în 2006 care oferă servicii funerare profesionale, personalizate şi accesibile. Sediul firmei este situat pe strada Eternităţii, nr. 43, Iaşi, având un număr de 24 angajaţi calificaţi în domeniu. Printre serviciile noastre se numără: îmbălsămare, constatare deces, spălat, îmbrăcat, manipulat sicriu, acte deces, transport funerar, organizare parastase, asigurare loc de veci.

Gama de produse şi accesorii oferite este foarte diversificată. Comercializăm sicrie tradiţionale şi din import, garnituri pentru sicrie, cruci, mânere, candele, coroane şi aranjamente florale.

Conform statisticilor, populaţia municipiului Iaşi, care formează piaţa de referinţă spre care se orientează serviciile funerare, este de aproximativ 350000 locuitori. Clienţii propriu-zişi ce apelează la acest tip de servicii sunt atât persoane fizice cât şi juridice, în general familiile şi prietenii celor decedaţi.

Piaţa serviciilor funerare din municipiul Iaşi a apărut din necesitatea satisfacerii nevoilor consumatorilor cu venituri medii şi mari.

Potrivit Anuarului Statistic al României din 2006 se constată că rata mortalităţii în judeţul Iaşi pe un total de 1000 locuitori este de 10.1%. În funcţie de mediul de viaţă, rata mortalităţii în mediul urban este de 8.3% , iar în cel rural este 11.5%.

Produsele şi serviciile oferite de către S.C. Anubis S.R.L. sunt utilizate de consumatorii din municipiul Iaşi, în incinta capelelor, caselor funerare şi cimitirelor, în momentul în care aceştia pierd un membru al familiei.

Având în vedere că pe piaţa din municipiul Iaşi există multe firme care oferă acest gen de servicii, trebuie să îmbunătăţim permanent calitatea produselor şi serviciilor noastre, pentru ca evoluţia consumului să fie favorabilă.

1.2. CARACTERIZARE

În marketing termenul piaţă semnifică consumatorii, sau potenţialii consumatori. Aceştia acţionează pe o piaţă “liberă şi transparentă” şi trebuie să facă cea mai “raţională” alegere, căutând un optim în raportul preţ/calitate sau venituri/preţuri pentru a-şi maximiza utilitatea şi satisfacţia personală. Dar nu bunurile fizice aduc satisfacţie, ci atributele şi funcţiile pe care ele le oferă. Consumatori diferiţi pot găsi satisfacţii diferite la bunuri identice.

Însă consumatorii sunt priviţi ca oameni pur şi simplu, nu neapărat raţionali şi nu neapărat virtuoşi, şi, de aceea în momentul în care achiziţionează un bun sau apelează la un serviciu sunt influenţaţi de atitudine, predispoziţie, ritualuri, preferinţe, obiceiuri, gusturi, dorinţe, motivaţii, mofturi etc. Toate acestea îl fac pe consumator să devină client fidel al unui anumit tip de marcă, sau să nu apeleze niciodată la acea marcă.

Pe piaţă, oamenii îşi caută satisfacţia şi plăcerea de a trăi, alegând acele produse şi servicii prin a căror semne şi simboluri se exprimă pe ei înşişi, şi comunică rolul şi statutul lor social. De aceea pentru a supravieţui, firma noastră se adapteză continuu la cerinţele şi dorinţele clienţilor noştri.

Analiza porneşte de la numărul total de indivizi ( N ) aproximativ 350000 locuitori- ce reprezintă populaţia din judeţul Iaşi. Populaţia totală se împarte în consumatori şi nonconsumatori. Consumatorii au caracteristic faptul că deja au apelat la serviciile oferite de firma noastră, sau vor apela, cu un anumit grad de certitudine, în viitorul apropiat.

La rândul lor, nonconsumatorii pot fi absoluţi şi relativi. Nonconsumatorii absoluţi (NCA) sunt reprezentaţi de acele persoane care nu vor apela niciodată la sevicile noastre datorită nivelului scăzut al veniturilor. Prin aproximaţie se determină un procent de 45%. Nonconsumatorii relativi (NCR) sunt cei care ar putea apela la serviciile noastre dar nu apelează încă din diverse motive conjuncturale: nu ştiu de existenţa noastră, sunt supuşi unor restricţii sociale sau nu sunt convinşi că produsele şi serviciile îşi merită preţul.

Piaţa teoretică (PT) este formată din consumatori şi nonconsumatori relativi şi se determină ca diferenţă între populaţia totală (N) şi numărul de nonconsumatori absoluţi (NCA = 45%).

Preview document

Proiect Marketing - Pompe Funebre - Pagina 1
Proiect Marketing - Pompe Funebre - Pagina 2
Proiect Marketing - Pompe Funebre - Pagina 3
Proiect Marketing - Pompe Funebre - Pagina 4
Proiect Marketing - Pompe Funebre - Pagina 5
Proiect Marketing - Pompe Funebre - Pagina 6
Proiect Marketing - Pompe Funebre - Pagina 7
Proiect Marketing - Pompe Funebre - Pagina 8
Proiect Marketing - Pompe Funebre - Pagina 9
Proiect Marketing - Pompe Funebre - Pagina 10
Proiect Marketing - Pompe Funebre - Pagina 11
Proiect Marketing - Pompe Funebre - Pagina 12
Proiect Marketing - Pompe Funebre - Pagina 13
Proiect Marketing - Pompe Funebre - Pagina 14
Proiect Marketing - Pompe Funebre - Pagina 15
Proiect Marketing - Pompe Funebre - Pagina 16
Proiect Marketing - Pompe Funebre - Pagina 17
Proiect Marketing - Pompe Funebre - Pagina 18
Proiect Marketing - Pompe Funebre - Pagina 19
Proiect Marketing - Pompe Funebre - Pagina 20
Proiect Marketing - Pompe Funebre - Pagina 21
Proiect Marketing - Pompe Funebre - Pagina 22
Proiect Marketing - Pompe Funebre - Pagina 23
Proiect Marketing - Pompe Funebre - Pagina 24

Conținut arhivă zip

  • Proiect Marketing - Pompe Funebre.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza pieței - pompe funebre

Rezumat introductiv Piata serviciilor de pompe funebre este o piata cu potential, putem fi siguri ca întotdeauna va fi nevoie de acest serviciu,...

Concurența

Introducere “Competiția conduce la continua perfecționare și eficientizare a producției. Ea determină producătorul să elimine risipa și să scadă...

Servicii Funerare - Heaven - Cercetare de Marketing

1.Studiu de piaţă cu privire la cerinţele consumatorilor Cercetarea este definită ca “o acţiune de analiză sau investigare atentă şi sistematică a...

Plan de afaceri - firmă de servicii funerare Black Tulip

Misiunea firmei: Firma noastra isi propune sa ofere servicii funerare de cea mai buna calitate,la preturi accesibile prin care vom incerca sa...

Plan firmă pompe funebre

Situaţiile dificile care inevitabil apar si care le întampină familiile îndurerate au fost imboldul care ne-a determinat să preluam necesitaţile...

Piața - servicii funerare

Introducere Vă prezentăm firma noastră “DANIEL ŞI ANCA”, având în vedere capacitatea noastră de a satisface nevoile fiecărei familii prin...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?