Proiect Marketing - SC Fair Play SA - Clubul Suporterilor

Proiect
9/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 2338
Mărime: 19.57KB (arhivat)
Publicat de: Luca Toma
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Adrian Monoranu
Este un proiect de marketing care despre o analiza a pietei

Cuprins

  1. 1. REZUMAT INTRODUCTIV
  2. 2. ANALIZA PIEŢEI
  3. 3. CONFIGURAREA FIRMEI
  4. 3.1. PREZENTAREA FIRMEI
  5. 3.2. LINIA DE PRODUSE
  6. 3.3. CICLUL DE VIAŢĂ
  7. 3.4. MĂRCI CONCURENTE
  8. 3.5. DIFERENŢIEREA ŞI POZIŢIONAREA MĂRCII
  9. 4. PREŢUL
  10. 5. PROMOVAREA
  11. 6. DISTRIBUŢIA
  12. 7. ANALIZA SWOT
  13. 8. BIBLIOGRAFIE

Extras din proiect

CLUBUL SUPORTERILOR este un club destinat suporterilor de fotbal şi amatorilor de sport în general. Firma noastră comercializează produsele promoţionale ale cluburilor de fotbal din campionatul intern (steguleţe, banere, fulare etc. originale cu însemnele cluburilor) şi este distribuitor unic al echipamentelor şi articolelor sportive din colecţiile mărcilor Nike, Puma, Adidas, Kappa, Lotto, în oraşul Iaşi cât şi a echipamentelor oficiale ale echipelor de fotbal cu renume din campionatul intern şi internaţional de fotbal şi din campionatul american de bascket.

CLUBUL SUPORTERILOR mai înseamnă şi o terasă dedicată suporterilor special amenajată cu un ecran gigant pentru vizionarea evenimentelor sportive de interes major. Pe lângă cele menţionate mai sus în cadrul clubului mai pot achiziţionate publicaţii sportive bilete la meciuri şi pariuri sportive (firma fiind şi o agenţie de pariuri sportive).

Sediul firmei, punctul de vânzare şi terasa se află în IULIUS MALL la etajul 1 deasupra magazinului GIMA – telefon 032/275527.

Sediul constă într-un spaţiu de 60 de metri pătraţi destinat magazinului şi o suprafaţă de 40 de metri pătraţi situat în faţa magazinului ce constituie terasa clubului, amplasată pe holul mall-lului. Această locaţie este ideală pentru firma noastră, datorită vadului comercial de care se bucură mall-ul, situat fiind în campusul studenţesc “Tudor Vladimirescu”. Studenţii sunt mari “consumatori” de fotbal în primul rând şi de basket, majoritatea dintre ei neavând condiţii proprii pentru a urmări un meci la televizor. Noi credem că le putem oferi cele mai bune condiţii de vizionare a sportului favorit pe un ecran gigant de 2 x 1,5 m. În acest timp noi le oferim băuturi alcoolice, răcoritoare precum şi fast food (hod-dog, hamburger, pizza) la preţuri studenţeşti.

Un element inedit de care se bucură clienţii terasei este o broşură pe care aceştia o primesc gratuit şi care conţine gama completă de produse a magazinului, ofertele promoţionale ale momentului şi evenimentele sportive programate a fi difuzate pe posturile româneşti de televiziune şi pe EuroSport în săptămâna curentă precum şi titulatura de “membru” al clubului dobândită doar de cei care au urmărit 10 dintre meciurile unui campionat de fotbal la terasa CLUBULUI SUPORTERILOR şi care îi dă deţinătorului dreptul la băutură gratuită pentru el şi trei dintre prietenii săi cei mai buni la vizionarea finalei precum şi la reduceri de preţuri substanţiale la produsele comercializate în magazin.

Firma s-a deschis în luna martie 2002 acumulând până în prezent un profit net de 6000 EURO şi o clientelă fidelă în rândul celor care au vizionat “Liga Campionilor Europeni” la CLUBUL SUPORTERILOR.

Piaţa teoretică a produsului sau serviciului, în marketing, este formată din totalitatea cumpărătorilor efectivi şi potenţiali ai acelui produs sau serviciu.

În cazul magazinului şi terasei de la CLUBUL SUPORTERILOR piaţa este formată din totalitatea locuitorilor Iaşului care “consumă” sport fie el fotbal, basket, tenis, volei etc. pentru că aici pot găsi echipamente şi articole sportive necesare practicării sportului favorit şi totodată pot urmări un meci de fotbal, basket etc. în timp ce beau o bere la terasa clubului.

Piaţa ţintă pentru CLUBUL SUPORTERILOR este constituită din persoanele de sex predominant masculin dar şi de sex feminin, indiferent de vârstă în special din zona Tudor Vladimirescu dar nu ne putem limita doar la persoanele din imediata apropiere a mall-ului; să nu uităm sportivii de performanţă, elevii Liceului Sportiv, studenţii la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, simpli sportivi amatori dar şi cei care îşi doresc un echipament sportiv de firmă (trening-uri în special) pe care să le poarte în diverse ocazii diferite de cele legate de practicarea unui sport (pentru cei care se îmbracă casual-sport).

La nivelul oraşului Iaşi firma noastră nu are concurenţă în ceea ce priveşte magazinul de produse promoţionale ale echipelor de fotbal iar cea legată de terasă este reprezentată de terase şi baruri în aer liber situate centrul oraşului. Printre acestea se numără terasele CORSO, NORD-EST şi baruri cum ar fi MOON PALACE, RENDEZ-VOUS şi în aproape orice unde poate fi amplasat un televizor la înălţime pentru a putea fi văzut de cât mai mulţi dintre clienţi. Aceste locaţii sunt renumite printre locuitorii Iaşului dar nu au condiţii propice difuzării unor evenimente sportive aşa cum clienţii pot găsi la CLUBUL SUPORTERILOR.

Preview document

Proiect Marketing - SC Fair Play SA - Clubul Suporterilor - Pagina 1
Proiect Marketing - SC Fair Play SA - Clubul Suporterilor - Pagina 2
Proiect Marketing - SC Fair Play SA - Clubul Suporterilor - Pagina 3
Proiect Marketing - SC Fair Play SA - Clubul Suporterilor - Pagina 4
Proiect Marketing - SC Fair Play SA - Clubul Suporterilor - Pagina 5
Proiect Marketing - SC Fair Play SA - Clubul Suporterilor - Pagina 6
Proiect Marketing - SC Fair Play SA - Clubul Suporterilor - Pagina 7
Proiect Marketing - SC Fair Play SA - Clubul Suporterilor - Pagina 8
Proiect Marketing - SC Fair Play SA - Clubul Suporterilor - Pagina 9
Proiect Marketing - SC Fair Play SA - Clubul Suporterilor - Pagina 10
Proiect Marketing - SC Fair Play SA - Clubul Suporterilor - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Proiect Marketing - SC Fair Play SA - Clubul Suporterilor.DOC

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?