Proiect Mercandising

Proiect
9/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 2 fișiere: doc, xlsx
Pagini : 46 în total
Cuvinte : 5746
Mărime: 418.11KB (arhivat)
Publicat de: Antim Voinea
Puncte necesare: 9

Extras din proiect

Magazinul oferă o gamă sortimentală largă:alimente, produse audio, electrocasnice, confecții textile,îincălțăminte, produse de grădinărit, articole sportive, articole decorative, papetărie, jucării, articole îngrijire animale.

Suprafața magazinului este de 3500m2 iar randamentul mediu global este de 31000ron/m2/an.

Suprafața deținută de fiecare dintre cele 5 raioane precum și procentul de încasari deținut de fiecare dintre acestea în total încasari pe magazine,în anul 2009 sunt prezentate în tabebul urmator:

Denumire raion Procent încasări Suprafața ocupată

1. Alimentar 38% 42%

2. Confecții 18% 15%

3. Igienă 24% 22%

4. Audio-video 11% 14%

5. Bazar 9% 7%

Cerințe:

1.Să se aleagă denumirea, logo-ul și sloganul magazinului, luând în considerare conceptual de magazin în care se dorește a fi poziționat pe piată, obiectivul, strategiile și politicile comerciale.

2.Să se traseze schița generală a magazinului cu amplasarea celor 5 raioane și cu detalierea holului de intrare-ieșire.Holul va fi dimensionat in funcție de suprafața magazinului și va include casele de marcat, holul dintre casele de marcat, locul pentru bagaje și locul pentru cărucioare.

-Casele de marcat vor avea 3 m lungime și 1 m lățime

-Culuarul dintre case va avea o lățime de 0.80-1m

-Se vor amplasa minim 100 cărucioare

-Se va lua în considerare un hol (sau un culuar) în spatele caselor de marcat cu o lățime de 2.5 m, locul pe unde vor avea acces spre case consumatorii.

3.Se va trasa schița detaliată a fiecărui raion cu amplasarea mobilierului de expunere a mărfii și așezarea produselor pe raft (in funcție de linearul ocupat, calculate cu ajutorul indicatorilor).Raioanele vor fi amplasate in funcție de fluxul consumatorului în magazine și se va lăsa un culuar de 3 m pe toate laturile la fiecare raion.

4.Se va alege o listă de 12.15 grupe de mărfuri la fiecare raion și se va calcula indicatorii pentru obținerea linearului ocupat în vederea așezării produselor pe raft.

5.Se vor alege și se vor detalia șapte tehnici promoționale la fiecare raion calculându-se și profitabilitatea acestora.

6.Se va trasa schița finală a magazinului cu amplasarea raioanelor și a mobilierului de expunere arătând prin săgeți și linii punctuate fluxul deplasării cunsumatorului prin magazine.

7.Se va dimensiona fiecare element de pe schiță (laturi, raioane, mobilier de expunere, culuare, case de marcat, hol, intrări, ieșiri, uși de depozit, etc).

8.Se va alege o legendă de culori pentru schița cu raioane și o legendă de culori pentru amplasarea produselor pe raft.

Calitate ȘI noutate

În principiu semnificația numelui hipermarketului nostru caracterizează noutatea. Am ales acest nume deoarece ne bazăm doar pe produse noi de primă calitate procurate doar de la furnizori recunoscuți în acest domeniu. Noutatea pentru noi semnifică ceva mai bun, mai atrăgător pentru clientul nostru, acel ceva care să îl mulțumească și să fie convins de calitatea produselor.

Culorile specifice sunt roșul, verdele, portocaliul, și galbenul fiecare având o semnificație aparte.

Am ales culoarea ROȘIE pentru numele hipermarketului deoarece este o culoare pe care ochiul o percepe rapid (în 0,02secunde) trăgând rapid atenția consumatorului.

PORTOCALIUL este o culoare caldă care transmite veselia și dinamismul. Favorizând achizițiile instinctive (din impuls), pare câteodată "cheap" (asociat discounturilor).

VERDELE este cea mai relaxantă culoare pentru ochiul uman. Fiind direct legată de natură, am folosit această culoare deoarece am vrut să inspirăm o atmosferă proaspătă, naturală la fel ca și produsele comercializate de noi.

GALBENUL reprezintă inteligența, talentul, bogăția, succesul, reușitul, precum și gloria, aceste cuvinte caracterizând hipermarketul nostru.

Primul hipermarket NOVA deschis în județul Neamț, este în cartierul Sarata situat la ieșirea din Piatra Neamț spre Bicaz, învecinându-se cu zona Ursuleți o parte a orașului foarte intens circulată atât dinspre centru cât și dinspre satele aferente, având siguranța atragerii unui număr căt mai mare de clienți. Lipsa concurenței reprezintă principalul nostru atuu datorită faptului că împrejur nu există alte hipermarketuri sau supermarketuri care să conțină o gamă diversificată de produse asigurate și verificate în cele mai înalte standarde. Multitudinea căilor de acces reprezintă de asemenea un avantaj pentru hipermarketul nostru deoarece se ajunge foarte ușor cu autovehicolul personal precum și alte mijloace de transport în comun.

Preview document

Proiect Mercandising - Pagina 1
Proiect Mercandising - Pagina 2
Proiect Mercandising - Pagina 3
Proiect Mercandising - Pagina 4
Proiect Mercandising - Pagina 5
Proiect Mercandising - Pagina 6
Proiect Mercandising - Pagina 7
Proiect Mercandising - Pagina 8
Proiect Mercandising - Pagina 9
Proiect Mercandising - Pagina 10
Proiect Mercandising - Pagina 11
Proiect Mercandising - Pagina 12
Proiect Mercandising - Pagina 13
Proiect Mercandising - Pagina 14
Proiect Mercandising - Pagina 15
Proiect Mercandising - Pagina 16
Proiect Mercandising - Pagina 17
Proiect Mercandising - Pagina 18
Proiect Mercandising - Pagina 19
Proiect Mercandising - Pagina 20
Proiect Mercandising - Pagina 21
Proiect Mercandising - Pagina 22
Proiect Mercandising - Pagina 23
Proiect Mercandising - Pagina 24
Proiect Mercandising - Pagina 25
Proiect Mercandising - Pagina 26
Proiect Mercandising - Pagina 27
Proiect Mercandising - Pagina 28
Proiect Mercandising - Pagina 29
Proiect Mercandising - Pagina 30
Proiect Mercandising - Pagina 31
Proiect Mercandising - Pagina 32
Proiect Mercandising - Pagina 33
Proiect Mercandising - Pagina 34
Proiect Mercandising - Pagina 35
Proiect Mercandising - Pagina 36
Proiect Mercandising - Pagina 37
Proiect Mercandising - Pagina 38
Proiect Mercandising - Pagina 39
Proiect Mercandising - Pagina 40
Proiect Mercandising - Pagina 41
Proiect Mercandising - Pagina 42
Proiect Mercandising - Pagina 43
Proiect Mercandising - Pagina 44
Proiect Mercandising - Pagina 45
Proiect Mercandising - Pagina 46

Conținut arhivă zip

  • Proiect Mercandising.doc
  • New Microsoft Office Excel Worksheet.xlsx

Ai nevoie de altceva?