Proiect Practica - Prezentarea Generala a Societatii Comerciale Hyundai Auto Romania SRL

Imagine preview
(8/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Proiect Practica - Prezentarea Generala a Societatii Comerciale Hyundai Auto Romania SRL.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 11 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Mihaela Belu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Marketing

Extras din document

Societatea comerciala Hyunday Auto Romania S.R.L. este prezenta in Romania din anul 1994, ca unic distribuitor al Companiei Hyunday Motor – Coreea. Compania face parte din grupul Tiriac, una dintre cele mai mari si mai puternice companii romanesti.

Spre deosebire de ceilalti producatori de autovehicule, istoria compamiei Hyunday este una destul de scurta, de mai putin de 50 de ani. Cu toate acestea, compania a adus o nota distincta in mediul de afaceri international prin ambitia si perseverenta de a deveni una dintre cele mai importante companii de automobile din lume.

In decembrie 1967, Compania de Inginerie si Constructii Hyunday, cel mai important pilon al Grupului Hyundai, a luat decizia de a intra pe piata automobilelor, punand bazele Companiei Hyundai Motor.

Strategia de patrundere pe piata

Revista auto cu cea mai mare vechime în UK, Autocar, a desemnat Hyundai-Kia ca producatorul auto al anului în cadrul ceremoniei anuale de premiere care a avut loc la Londra.

Editorul Chas Hallett a prezentat titlul dlui. Nam-Yong Kim, presedinte al Centrului European de Cercetare si Dezvoltare Hyundai-Kia din Germania.

Hallett a comentat, „Atunci când grupul Hyundai-Kia a început sa vorbeasca, acum doar câtiva ani, despre dorinta de a deveni a cincia mare companie auto din lume, dupa Toyota, GM, Ford si grupul VW, multi dintre noi erau sceptici.”

„Apoi, grupul Coreean a aratat ca vorbeste serios. Au elaborat un plan pentru asamblarea unui model european si au format o echipa de ingineri pentru a proiecta o serie de modele pentru Europa. În mod curajos, au provocat modelele VW Golf si Ford Focus, construind masini care arata si functioneaza la fel de bine – si oferind pentru ele o garantie mult mai mare, ca o masura de siguranta. Au început sa capete reputatia marcilor din est care aduc modele curajoase, asa cum a facut Citroen în Europa, si au construit fabrici separate pentru Hyundai si Kia în Europa de Est unde costurile sunt mai scazute, deservindu-le pe amândoua prin fabrici de motoare si cutii de viteza plasate la îndemâna” a adaugat el.

Produsul unei fuziuni din 1998, Hyundai-Kia domina în prezent piata auto interna coreeana cu o cota de piata de 80% iar în acest an devine al cincilea mare producator auto conform Automotive News din US.

Cu fabrici în America de Nord, China, Europa si alte locatii incluzând Rusia, Orientul Mijlociu si Asia de Sud Est, Hyundai-Kia au urcat în topul celor mai mari producatori auto din lume în mai putini de 50 de ani. Ambele companii au început sa produca automobile în anii 60 si au început sa-si exporte produsele abia în anii 80.

Hyundai tocmai si-a inaugurat, in data de 10 noiembrie 2008 cea mai noua fabrica în Republica Ceha unde productia modelului i30 este deja în curs.

S.C. Hyundai Auto Romania S.R.L. este o persoana juridica romana cu sediul in Bucuresti, sector 1, B-dul Expozitiei nr. 2, etaj 1, CUI 6104191, inmatriculata la Registrul Comertului sub nr. J40/15805/1994.

Capitalul social al Hyundai Auto Romania este in valoare de 1.204.350 RON la 31.12.2008.

1.2. OBIECTUL DE ACTIVITATE

Obiectul de activitate al firmei este:

-Importul si comercializarea autovehiculelor marca Hyundai

-Activitati de leasing

-Importul si comercializarea pieselor de schimb si accesorilor

-Executarea de lucrari de reparatii in service propriu autorizat pentru autovehicule marca Hyundai

Segmentarea pietei

Se au in vedere urmatoarele intrebari:

-Ce determină consumatorii să cumpere? În diverse tări consumatorii pot avea motivatii asemănătoare. Dacă motivatiilor sunt aceleaşi există posibilitatea identificării unor segmente similare pe piete diferite.

-Ce beneficii aşteaptă consumatorii de la produs? Ce caracteristici şi performante sunt necesare?

-De ce canale de distributie se serveşte consumatorul? Distributia aceluiaşi produs se poate realiza diferit de la tară la alta.

-Care sunt stimulii care pot induce intentia de cumpărare? Ce tip de suport publicitar-promotional este mai eficace?

Răspunsurile la aceste întrebări conduc la o decizie între:

-Aplicarea segmentării la o singură piată externă;

-Aplicarea segmentări pietei la o multitudine de tări, în baza aceloraşi criterii.

Rezultă trei alternative strategice:

-Practicarea unui marketing de masă, întreprinderea vânzând unul sau mai multe produse pe o piată externă, fără a segmenta piata.

-Concentrarea pe un segment de piată identificat pe o multitudine de piete externe, adaptând astfel produsul şi mixul de marketing la exigentele acestui segment.

-Aplicarea segmentării se poate realiza prin actionarea pe mai multe segmente.

1.3. PREZENTAREA PORTOFOLIULUI DE PRODUSE

Hyundai Auto Romania reprezinta unul dintre cei mai bine echipati importatori auto de pe piata interna.

Perceptia marcii Hyundai – autoturisme moderne, performante, fiabile, confortabile si practice, cu dotari foarte bune si un raport ideal calitate-pret

Fisiere in arhiva (1):

  • Proiect Practica - Prezentarea Generala a Societatii Comerciale Hyundai Auto Romania SRL.doc

Alte informatii

Proiect de practica pentru REI IDD in legatura cu firma Hyundai.