Proiect promovarea grădinii zoologice Călărași

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 16 în total
Cuvinte : 2507
Mărime: 680.05KB (arhivat)
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Dinca Marius
U.S.A.M.V. Bucuresti Facultatea de Management, Inginerie Economica in Agricultura si Dezvoltare Rurala Filiala Calarasi

Cuprins

  1. Cuprins:
  2. 1. INTRODUCERE
  3. Scurt istoric
  4. 2. OBIECTIVE
  5. Data lansarii
  6. 3. TARGET
  7. 4. DESCRIEREA FIRMEI
  8. 5. OBIECTIVELE STRATEGICE PE TERMEN LUNG SI SCURT PRIVIND LANSAREA PE PIATA A PRODUSULUI
  9. 6. POZITIONAREA MARCII
  10. 7. POZITIONAREA CONCURENTIALA
  11. Analiza SWOT
  12. 8.CHELTUIELI
  13. 9. STRATEGIA DE MARKETING MIX
  14. Strategia de promovare
  15. Strategia de pret
  16. Strategia de produs
  17. 10. Concurenta

Extras din proiect

1. INTRODUCERE

In lumea contemporana a tehnologiilor performante si a stresului permanent, Gradina Zoologica stabileste a cea legatura dintre oameni si animale.

Scurt istoric

Infiintat in 1980, la 1 iunie, Zoo Calarasi are in colectie cateva specii de mamifere salbatice si domestice si o colectie de pasari exotice, toate apartinand lui Gheorghe Tatavura, care, gasind intelegere la conducerea judeteana din acea perioada, a fundamentat noua gradina zoologica.

Evolutie gradinii zoologice a fost una deosebit de rapida, ajungand una dintre cele mai mari gradini zoologice din tara din punctul de vedere al numarului de specii si al suprafetei de teren pe care este amplasata. In acea perioada, pasiunea si dorinta unor oameni de a sprijini dezvoltarea acestui obiectiv au facut ca acesta sa fie transformata intr-un adevarat simbol al municipiului Calarasi.

Situata in parcul Dumbrava,Gradina zoologica din Calarasi , dupa 1989 a inregistrat un regres. Insa de doi-trei ani, gradina zoologica a inceput sa primeasca mai multe fonduri si ajutoare de la sponsori. Astfel ca de curand a fost deschis Aqua Terrarium, o initiativa de succes care aduce in medie 1.000 de vizitatori saptamanal.

In Aqua Terrarium sunt amenajate peste 40 de acvarii. Se intalnesc aici specii comune de pesti, dar si specii rare, precum carasul auriu sau carasul cu cap de leu. In viitorul apropiat se vor achizitiona rechini si pesti piranhia. Aici se mai afla soparle Geco, broaste testoase si doua tarantule uriase, precum si un crocodil de Nil, trei iguane, un sarpe Boa, pitoni, soparle cu solzi grosi si serpi de liana.

De-a lungul timpului gradina zoologica din Calarasi a tinut piept inundatiilor sau ingheturilor severe. Cu toate acestea, la Calarasi inca mai rezista un hipopotam, lei, capre negre, maimute, berze, pupeze si pasari de balta.

Din anul 1990 la Grădina Zoologică din Călărași sunt găzduite animale unicat în Romania, lucru care s-a datorat schimburilor de animale între Grădina Zoologică din Călărași și alte astfel de locații din străinătate. În 10 ani s-au obținut peste 60 de exemplare de tigrii siberieni și jaguari. O parte din acești tigri au ajuns la „Circul Globus” unde au fost dresați și participă la spectacole.

Grădina Zoologică din Călăraşi se poate mândri cu faptul că în ultimii ani a reprodus peste 50 de tigrii siberieni, institutia reprezentând un spaţiu ce asigură perpetuarea speciilor în captivitate.

Grădina ZOO din Călărași este o "exportatoare" pentru celelalte grădini zoologice din Romania. O pereche de animale unicat în țară îl formează urșii de Alaska (grizzly), ce au peste 1,2 tone greutate și care au făcut parte din colecția lui Nicolae Ceaușescu, după 1990 ajungând la Călărași.

2. OBIECTIVE

Importanţa şi frumuseţea Gradinii Zoologice din Calarasi atras de-a lungul vremii numeroşi vizitatori din ţară şi din străinătate . Prezentarea acestui obiectiv turistic într-o alta formă decât cea clasică şi încercarea de a menţine vie, prin rezolvarea problemelor oragnizatorice care ar putea sa o faca sa disparǎ, ne-a determinat alegerea acestei teme .

In ultimii ani Gradina Zoologica din Calarasi se bucura de un flux mare de turisti si vizitatori, si ne propunem sa imbunatatim si mai mult imaginea institutiei.

Obiectivele noastre generale sunt acelea de a promova si a revigora turismul regional,iar pe langa acestea mai pot fi si cresterea numarului de vizitatori cat si incercarea de ai incanta si de ai multumi pe acestia.

Creşterea fondurilor cu 15% prin atragerea de sponsorizări, investiţii şi tarife percepute ca taxa pentru vizitarea grădinii.

Creşterea numarului turiştilor cu 30% prin atragerea lor atât din interiorul orasului cât şi din afară.

Protejarea speciilor de animale creând condiţiile necesare aclimatizarii lor.

In curand la Gradina Zoologica Calarasi se vor produce niste imbunatatiri ce constau in :

Obiective

• Constructia unui mic magazin in incinta parcului permitand vizitatorilor achizitionarea de diverse obiecte: suveniruri , carti postale, fotografii, pliante etc;

• Introducerea unui trenulet pentru copii care va efectua turul Gradinii Zoologice (insotit de un ghid);

• Angajarea unui clown ce va sta la dispozitia copiilor ( va modela baloane sub forma de animale);

• În curand si „Grădină Botanică” în incinta Grădinii ZOO Călăraşi

În cadrul Primăriei Municipiului Călăraşi - în luna decembrie 2009, consilierii locali au aprobat un Proiect de hotărâre prin care Primăria să cofinanţeze Proiectul „Grădină Botanică în incinta ZOO Călăraşi” cu 2,18 % din valoarea costurilor eligibile, în cadrul „Programului Operaţional de Cooperare Transfrontalieră România - Bulgaria 2007-2013”. Beneficiar al acestui proiect este Grădina Zoologică din Călăraşi, în „ograda” căreia se va construi Grădina Botanică.

• Se estimeaza ca durata proiectului de amenajare va fi de 1 an.

Stabilirea clara a obiectivelor permite o evaluare corecta a rezultatelor obtinute prin finalizarea proiectului, stabilirea precisa a responsabilitaţilor si alocarea resuselor intr-un mod optim.

Ca instituţie ce administreaza un patrimoniu public, Grădina Zoologica este o organizaţie complexă axată pe un sistem de valori bine definit:

• satisfacţia turiştilor;

• responsabilitatea;

• inovaţia şi schimbarea;

• imbunataţirea activitaţii prin invaţarea continuă;

• respectul pentru ceilalţi;

• lucrul în echipa;

• comportamentul etic şi integritatea morală;

• interesul pentru pastrarea condiţiilor de mediu.

Preview document

Proiect promovarea grădinii zoologice Călărași - Pagina 1
Proiect promovarea grădinii zoologice Călărași - Pagina 2
Proiect promovarea grădinii zoologice Călărași - Pagina 3
Proiect promovarea grădinii zoologice Călărași - Pagina 4
Proiect promovarea grădinii zoologice Călărași - Pagina 5
Proiect promovarea grădinii zoologice Călărași - Pagina 6
Proiect promovarea grădinii zoologice Călărași - Pagina 7
Proiect promovarea grădinii zoologice Călărași - Pagina 8
Proiect promovarea grădinii zoologice Călărași - Pagina 9
Proiect promovarea grădinii zoologice Călărași - Pagina 10
Proiect promovarea grădinii zoologice Călărași - Pagina 11
Proiect promovarea grădinii zoologice Călărași - Pagina 12
Proiect promovarea grădinii zoologice Călărași - Pagina 13
Proiect promovarea grădinii zoologice Călărași - Pagina 14
Proiect promovarea grădinii zoologice Călărași - Pagina 15
Proiect promovarea grădinii zoologice Călărași - Pagina 16

Conținut arhivă zip

  • Proiect Promovarea Gradinii Zoologice Calarasi.doc

Alții au mai descărcat și

Studiu de marketing - agenția de turism ADONIA

1. PIATA TURISTICA Turismul intern şi internaţional este una dintre cele mai dinamice ramuri economice, având cea mai rapidă rată de revenire a...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?