Proiect tehnici promoționale - campanii în scop caritabil Ford

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 7 în total
Cuvinte : 1483
Mărime: 529.99KB (arhivat)
Publicat de: Veta Dicu
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Ionut Sebastian Marmureanu
Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor

Cuprins

  1. I. Prezentarea firmei Ford:
  2. II.Obiectivul propus.
  3. III.Strategii aplicate.
  4. IV.Plan de implementare a strategiilor.
  5. V.Monitorizarea promotiei în scop caritabil „Un mediu mai curat pentru un viitor mai sigur!”
  6. VI.Evaluarea rezultatelor.

Extras din proiect

I. Prezentarea firmei Ford:

Ford Motor Company a fost fondata în 1903. Henry Ford, cu 25, 5 % actiuni devine vice presedinte si inginer sef. Încet, încet la fabrica Ford din bulevardul Mach din Detroit au ajuns sa se construiasca mai multe masini pe zi. Doi sau trei oameni se ocupau de câte o masina utilizând componente cumparate din afara tarii. Prima masina terminata a fost vânduta în 23 iulie 1903. Henry devine astfel presedinte si proprietar in 1906. Henry Ford si-a îndeplinit visul de a produce un automobil la un pret rezonabil, fiabil si eficient datorita modelului T, în 1908. Acest vehicul a deschis o noua epoca. Era usor de condus si de întretinut si se comporta bine pe drumurile grele. Acesta a fost un succes imediat.

Romcar modifica din septembrie 2006 programul privind garantia, prin care orice autoturism Ford achizitionat de la începutul acestei luni beneficiaza de o garantie pe 4 ani fara limita de kilometri, iar autovehiculele comerciale beneficiaza de 2 ani garantie fara limita de kilometri cu posibilitatea de extindere la 3 sau 4 ani a acestei perioade.

Ford Suport Asistenta Rutiera

Începând din anul 2006, Romcar – Reprezentant Ford pentru România, în parteneriat cu firma Motor Assistance introduce un nou serviciu de asistenta rutiera – Ford Suport – oferit 24 de ore din 24, 7 zile din 7, tuturor posesorilor de autovehicule:

- Lucrari specifice.

- Sisteme de diagnosticare de ultima ora.

- Receptie interactiva cu avantaje deosebite pentru client.

- Nivel de instruire deosebit al personalului tehnic.

- Retea de service bine dezvoltata.

- Stoc cuprinzator de piese de schimb si accesorii Ford.

Centrul Relatii Clienti

Scopul principal al noului Centru Relatii Clienti Romcar este preluarea si rezolvarea cu promptitudine a tuturor solicitarilor clientilor Ford. Centrul Relatii Clienti va fi de asemenea o sursa de informatii pentru toti cei interesati de produsele si serviciile Ford în România.

Finantare

Orice autovehicul Ford poate fi achizitionat cu plata cash, în leasing sau în rate, atât pentru persoane juridice cât si pentru persoane fizice.

Servicii dupa vânzare.

Tu ai ales FORD ca partener de drum. Pentru a face ca aceste drumuri sa fie cât mai placute si usoare, îti oferim un pachet atractiv de produse si servicii la care sa apelezi oricând este necesar. Astfel autovehiculele vor fi utilizate la întreaga lor capacitate, fara stationari inutile în service.

II. Obiectivul propus

Ford îsi propune ca în perioada 1 mai – 15 mai 2007 sa îsi creasca vânzarile cu 25% în România la un grup de 3 prototipuri de automobile.

III. Strategii aplicate de compania Ford

Pentru realizarea obiectivului propus Ford va desfasura în perioada 1 mai-15 mai 2007 o promotie în scopuri caritabile în România.

Sloganul promotiei Ford este: „Un mediu mai curat pentru un viitor mai sigur!”

Pentru desfasurarea promotiei Ford va scoate la licitatie 3 prototipuri ce urmeaza a fi fabricate, cu noi caracteristici antipoluante, modern concepute, pe gusturile tuturor îndragostitilor Ford si nu în ultimul rând pentru cei sensibili la scopul caritabil a acestei promotii: donarea unui procent de 25% din vânzarile celor trei modele în scop stintific, pentru descoperirea unor tehnologii antipoluante evoluate, aceasta fiind si noua tendinta în ceea ce priveste producerea de automobile.

La licitatie pot participa toate persoanele fizice si juridice din România, fara nici o exceptie.

Licitatiile vor începe de la preturile standard a celor trei modele de automobile: Ford Airstream începând de la 50000 euro, Ford Interceptor începând de la 70000 euro si Ford SAV începând de la 45000 euro.

Licitatia se va desfasura pe parcursul a doua saptamâni astfel: 1 mai – 5 mai în Iasi la Iulius Mall. Perioada 6 – 10 mai în Timisoara la Iulius Mall si 11-15 mai Bucuresti la Mall Plaza. Cele trei modele vor fi scoase la licitatie în fiecare zi, în functie de numarul de participanti.

Scopul licitatiei se va face public si se va tine un discurs la deschiderea licitatiei despre consecintele poluarii si cum acestea ar putea fi stopate prin descoperirea unor noi tehnologii de fabricare a automobilelor.

Cele trei modele scoase la licitatie vor fi:

Preview document

Proiect tehnici promoționale - campanii în scop caritabil Ford - Pagina 1
Proiect tehnici promoționale - campanii în scop caritabil Ford - Pagina 2
Proiect tehnici promoționale - campanii în scop caritabil Ford - Pagina 3
Proiect tehnici promoționale - campanii în scop caritabil Ford - Pagina 4
Proiect tehnici promoționale - campanii în scop caritabil Ford - Pagina 5
Proiect tehnici promoționale - campanii în scop caritabil Ford - Pagina 6
Proiect tehnici promoționale - campanii în scop caritabil Ford - Pagina 7

Conținut arhivă zip

  • Proiect Tehnici Promotionale - Campanii in Scop Caritabil Ford.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza activității promoționale

1. Continutul si rolul publicitatii Publicitatea este un complex de activitati prin care un mesaj cu semnificatie comerciala privind un produs...

Promovarea Imaginii Companiei prin Campanii de Relații Publice

INTRODUCERE Am ales ca temă a lucrării de disertaţie „promovarea imaginii companiei prin campanii de relaţii publice” datorită multiplelor...

Studiu de Caz privind Comunicarea de Marketing pe Piața Berii în România

CAPITOLUL 1 INTRODUCERE ÎN COMUNICAREA DE MARKETING. 1.1. ISTORICUL COMUNICARII DE MARKETING Comunicarea este un proces ale carui origini sunt...

Tehnici promoționale - Fairy

2 Despre Fairy: Fairy este o marca populara de detergent lichid pentru vase produs de Procter & Gamble. Astazi Fairy este comercializat în toata...

Tehnici promoționale - tombolă apă minerală

Apa minerala Dorna 1. România se numara printre cele mai bogate tari în resurse hidrominerale, detinând peste 50 % din resursele de ape minerale...

Analiza pieței produsului vopsea de păr

Previziuni asupra pietei.Perspective asupra dezvoltarii pietei Capitolul 1. Scurt istoric a vopselei de par la nivel mondial si national...

Piața Apei Minerale în România

Piata apei minerale in România Romania se numara printre cele mai bogate tari in resurse hidrominerale, detinand peste 60% din resursele de ape...

Tehnici promoționale - Gillette

I. Prezentarea firmei Gillette: The Best a Man Can Get Cu sediul general în Boston, Statele Unite ale Americii, compania Gillette este lider...

Ai nevoie de altceva?