Proiect tehnici promoționale - Gillette

Proiect
8/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 8 în total
Cuvinte : 2425
Mărime: 21.74KB (arhivat)
Publicat de: Gelu Oprea
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Adrian Monoranu
Proiectul contine planificarea pe etape a unei actiuni de sampling pentru compania Gillette cu ocazia lansarii unui nou produs pe piata romaneasca.

Cuprins

  1. Despre noi 1
  2. Analiza pieei 4
  3. Sampling-ul Gillette 6
  4. Obiectivele sampling-ului 6
  5. Strategia sampling-ului 6
  6. Program operaional 7
  7. Implementare i monitorizare 8

Extras din proiect

Pliant promotional

Despre noi

Fondata în 1901 compania Gillette este liderul mondial în producia de produse pentru ingrijirea pielii destinate barbailor, categorie care include lame i aparate de ras, after-shave-uri, aparate electrice de ras. De asemenea Gillette ocupa locul întâi la nivel mondial i în ceea ce privete dispozitivele de epilat pentru femei. Compania mai este recunoscuta ca fiind i cel mai mare comerciant de instrumente de scris i corectare, periue de dini i produse pentru igiena orala. În cele din urma mai putem afirma ca Gillette deine brand-ul Duracell care ocupa locul 1 mondial în ceea ce privete vânzarea de baterii alkaline.

Operaiunile de producie ale companiei Gillette se desfaoara în 64 de unitai de producie în 27 de ari, iar distribuia este asigurata prin angrositi, retaileri i ageni de vânzari în peste 200 de tari i teritorii.

Compania Gillette este orientata la nivel global pentru a oferi consumatorului produse competitive i de caltiate care cauta sa satisfaca cât mai bine nevoile clienilor. Ea se afla în competiie la nivel global pe trei segmente i anume: produse pentru îngrijire de uz personal, produse de birotica i papetarie i aparate electrocasnice de mic dimensiuni. Ca organizaie Gillette împartaete aptitudinile dobândite de-a lungul întregii companii pentru a optimiza performana. Compania Gillette este concentrata în permanena pentru a-i atinge planul de vânzari i de cretere a profitului ;acest lucru se întrevede în obiectivele pe care compania i le propune pe termen scurt respective lung, ele fiind îndeplinite cu succes de fiecare data datorita managementului foarte bine organizat al companiei.

Compania Gillete este liderul mondial în producia de produse destinate îngrijirii barbailor dar i o buna parte a produselor sunt destinate si clientele feminine. Practic mai mult de jumatate din profiturile companiei sunt generate din vânzarea aparatelor de ras - zona în care compania i-a avut începuturile. Gillette de asemenea s-a meninut pe scena mondiala i daorita liniei de instrumente de scris, compania având la activ brandurile Parker, PaperMate i Waterman, de corectura (LiquidPaper), periuele de dini Oral-B i alte articole pentru igiena orala, dar nu în ultimul rând bateriile alkaline Duracell (care au generat aproape o patrime din veniturile companiei). Gillette are la activ 64 de unitai de produie în 27 de ari, iar produsele companiei sunt vândute în mai mult de 200 de ari din întreaga lume, astfel ca profitul obtinut de companie este în mare masura obinut din afara SUA, vânzarile din spaiul extraamerican având o cota de 60% din totalul vânzarilor.

Practic începuturile companiei Gillette se regasesc într-o dimineaa de vara a anului 1895, când un ambitios negustor a descoperit ca muchiile briciului sunt mate. Mai tarziu King Gillete a venit cu o idee care va schimba percepia asupra barbieritului, aducând pe piaa un

nou tip de aparat de ras având o lama care se poate detaa de acesta.Dar mai târziu acesta a cautat sa dezvolte un produs de unica folosina care sa fie înlocuit cu regularitate, în jurul caruia

sa poata fi dezvoltata o afacere. Aceasta inovaie a lui în tehnologia aparatelor de ras a fost ca un boom pe piaa, chiar daca la acea vreme se mai afla pe piaa un concurent, respectiv aparatul de ras Star, dar la acesta din urma lamele trebuiau înlocuite dupa fiecare folosire.Practic Gillette a anticipat piaa în acel moment i a scos un aparat de unica folosina cu doua lamele.

King Gillette a continuat dezvoltarea aparatului de ras în urmatorii ase ani.Oamenii de tiina i fabricanii de instrumente pe care acesta ia consultat au fost foarte pesimiti în legatura cu ideile lui Gillette.Dar acesta din urma aflat la vârsta de 40 de ani nu arenunat la ideile sale. În 1901 i-a unit forele cu William Nickerson , un inginet de la MIT. Practic Nickerson a dezvoltat procesul de producie pentru a face din ideea lui Gillette o realitate, în timp ce Gillette a pus bazele American Safety Razor Company Gillette a devenit astfel presedintele companiei iar producia de aparate de ras a început din 1903.

Redenumita Gillette Safety razor Company, aceasta i-a început campania de promovare a produselor sale în octombrie 1903 cu o prima apariie în System Magazine. Compania a vândut atunci 51 de aparate de ras la preul de 5$/buc.

În 1904 Gillette a primit patentarea noii sale invenii iar vânzarile au crescut brusc ajungând într-o prima trana la 90884 unitai vândute, urmând ca mai apoi cifra sa creasca ajungând la 123648 unitai vândute în acel an.

În timpul primului razboi mondial guvernul SUA a comandat 3.5 milioane de aparate de ras i 36 milioane de lame pentru ale furniza trupelor aflate pe front. Pentru a raspunde prompt la aceasta comanda angajaii din companie au lucrat chiar i câte 500 pe schimb.Odata cu aceasta comanda Gillete a întarit ideea barbieritului singular folosind aparatele de unica folosinta ale companiei.

Preview document

Proiect tehnici promoționale - Gillette - Pagina 1
Proiect tehnici promoționale - Gillette - Pagina 2
Proiect tehnici promoționale - Gillette - Pagina 3
Proiect tehnici promoționale - Gillette - Pagina 4
Proiect tehnici promoționale - Gillette - Pagina 5
Proiect tehnici promoționale - Gillette - Pagina 6
Proiect tehnici promoționale - Gillette - Pagina 7
Proiect tehnici promoționale - Gillette - Pagina 8

Conținut arhivă zip

  • Proiect Tehnici Promotionale - Gillette.doc

Te-ar putea interesa și

Tehnici promoționale - Gillette

I. Prezentarea firmei Gillette: The Best a Man Can Get Cu sediul general în Boston, Statele Unite ale Americii, compania Gillette este lider...

Ai nevoie de altceva?