Proiectarea și Organizarea Cercetărilor de Marketing

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 13 în total
Cuvinte : 2251
Mărime: 480.68KB (arhivat)
Publicat de: Leontin Farkas
Puncte necesare: 6
UNIVERSITATEA „VASILE ALECSANDRI” DIN BACĂU Facultatea de Ştiinţe Economice

Extras din proiect

istoric

Istoria grupului Danone începe în anul 1919 atunci când Isaac Carasso, uimit de numărul mare de copii care sufereau de tulburări intestinale a început producţia de iaurt într-un atelier ce nu se afla departe de Las Ramblas, cel mai faimos bulevard din Barcelona.

Neavând un nume pentru produsul său, Isaac Carasso s-a gândit la porecla fiului său care în catalană era Danon, acesta mai adăugând un e. Astfel se naşte DANONE.

În anul 1927 DANONE înfiinţează la Madrid un atelier de producţie, dar şi un punct de vânzare, iar în anul 1929 Daniel Carasso decide să lanseze produsele Danone în Franţa.

Anul 1960, aduce pentru Danone o producţia de iaurturi de 194 milioane unităţi pe an (peste o jumătate de milion de iaurturi pe zi), în comparaţie cu cele 400 de iaurturi pe zi, produse la începuturi în Barcelona.

Un moment important pentru Danone îl repezintă funziunea cu firma franceză Gervais care în anul 1963 era cea mai mare şi cea mai cunoscută marcă de brânzeturi. Zece ani mai târziu firma GERVAIS –DANONE, fuzionează cu compania fondată de familia lui Antoine Riboud care se numea Boussois-Souchon-Neuvesel (BSN).

Anul 1994 aduce o nouă identitate pentru BSN – GERVAIS – DANONE, care la iniţiativa lui Antoine Ribound îşi schimbă numele în Grupul DANONE.

În România compania a luat naştere pe data de 29 noiembrie 1996, atunci când grupul Danone a achiziţionat toate bunurile economice ce aparţineau unei foste fabrici din domeniul laptelui din Bucureşti. La nici trei ani de la înfiinţare se produc primele loturi de iaurt fabricate local.

Misiunea firmei

DANONE îşi propune ca prin produsele sale de o calitate superioară să satisfacă nevoile şi cerinţele cât mai multor consumatori.

„Una dintre principalele idei directoare ale Grupului Danone este aceea că alimentele joacă un rol important în promovarea sănătăţii şi a stării de bine a fiecărei persoane. De aceea, suntem convinşi că trebuie permanent să îmbunătăţim calitatea nutriţională a produselor noastre, să investim în cercetare şi noi programe de dezvoltare şi informare ce au drept scop principal, promovarea activităţii fizice şi a unei diete variate, sănătoase şi echilibrate”, Franck Riboud, Preşedintele Grupului Danone.

Scopul cerceătrii

Pe parcursul celor 18 ani de activitate s-au ȋnregistrat şi perioade mai puţin bune, au ieşit ȋn evidenţă anumite deficiente, unele dintre acestea ȋn stransă legătura cu caracteristicile pieţei din Romania.

Scopul acestei cercetări este de a studia imaginea pe care produsele “Danone” o are ȋn randul consumatorilor, ȋn vederea creşterii nivelului vanzărilor şi ȋmbunătăţirea imaginii firmei, ȋn condiţiile creşterii concurenţei pe acest segment de piaţă.

Definirea obiectvelor şi ipotezelor

Obiective:

• identificarea motivelor de cumpărare

• informaţii cu privire la calitatea produsului

• opinia faţă de preţ

• raportul calitate/ preţ

• influenţa pe care o are publicitatea

• influenţa veniturilor

Ipoteze:

Motivele de cumpărare ale produselor Danone sunt date de :

- calitatea corespunde aşteptărilor clientului

- preţul accesibil

- imaginea produselor este una favorabilă

- imaginea produselor are ȋntaietate ȋn faţa produselor pricipalilor concurenţi

- diversificarea metodelor de promovare

Publicitatea joacă un rol important ȋn determinarea consumului acestei mărci de lactate, pe cand influenţa veniturilor este una redusă, iar unul din motivele de necumpărare ar fi fidelitatea faţă de alte mărci.

Preview document

Proiectarea și Organizarea Cercetărilor de Marketing - Pagina 1
Proiectarea și Organizarea Cercetărilor de Marketing - Pagina 2
Proiectarea și Organizarea Cercetărilor de Marketing - Pagina 3
Proiectarea și Organizarea Cercetărilor de Marketing - Pagina 4
Proiectarea și Organizarea Cercetărilor de Marketing - Pagina 5
Proiectarea și Organizarea Cercetărilor de Marketing - Pagina 6
Proiectarea și Organizarea Cercetărilor de Marketing - Pagina 7
Proiectarea și Organizarea Cercetărilor de Marketing - Pagina 8
Proiectarea și Organizarea Cercetărilor de Marketing - Pagina 9
Proiectarea și Organizarea Cercetărilor de Marketing - Pagina 10
Proiectarea și Organizarea Cercetărilor de Marketing - Pagina 11
Proiectarea și Organizarea Cercetărilor de Marketing - Pagina 12
Proiectarea și Organizarea Cercetărilor de Marketing - Pagina 13

Conținut arhivă zip

  • Proiectarea si Organizarea Cercetarilor de Marketing.docx

Te-ar putea interesa și

Analiza și Cercetarea Concurențiilor Întreprinderii Elko pe Piața IT

Concurenta reprezinta un fenomen deosebit de important pentru sanatatea unei economii, intrucat ea genereaza motive pentru ca actorii unei piete sa...

Plan de Afacere

„Chocolate House” urmareste sa aduca cat mai aproape de clientii sai posibilitatea de a intra intr-o lume diferita de stresul zilnic al societatii,...

Cercetare cantitativă privind impactul rețelei sociale facebook asupra productivității în mediul professional

Aspecte teoretico-metodologice privind cercetarea cantitativa Cercetarea în domeniul marketingului este un proces al colectării, analizării și...

Cercetare de marketing privind produsul parfum La Nuit Tresor - Lancome SC Sephora SRL

1.Prezentarea firmei : SEPHORA COSMETICS ROMANIA S.A. 1.1 Denumire si scurt istoric Intotdeauna vizionara in materie de frumusete, Sephora...

Proiectarea și organizarea procesului cercetării de marketing. investigarea domeniului eco. gunoiul menajer

Introducere Sticle goale de suc si ulei, cutii de conserve, resturi de legume si fructe, haine vechi si incaltaminte rupta, fier vechi, frigidere...

Proiectarea și Organizarea Cercetării de Marketing

Buna ziua, În dorinţa de a cunoaşte care sunt principalele aspecte ce caracterizează comportamentul de cumpărare şi consum al produselor Copanex...

Proiectarea și Organizarea Cercetării de Marketing Având ca Scop Investigarea Comportamentului de Cumpărare a Cafelei

1. Definirea problemei decizionale Problema cercetării o reprezintă analiza comportamentului de cumpărare a cafelei in judetul Bacau. 2....

Metodologia de proiectare, organizare și efectuare a unei cercetări selective - sondaj clasic de marketing

I. Definirea scopului general al cercetarii Scopul acestei cercetari este de a studia comportamentul de consum pentru inghetata in randul...

Ai nevoie de altceva?