Promovarea Bomboanelor Delice

Imagine preview
(6/10 din 9 voturi)

Acest proiect trateaza Promovarea Bomboanelor Delice.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 29 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 9 puncte.

Domeniu: Marketing

Cuprins

ARGUMENT................................................................................... 2

I.POLITICA DE PROMOVARE

I.1Definitie, continut, rol……………………………………….... 3
I.2Forme de promovare………………………………………… 4

IIPUBLICITATEA
II.1Formele publicitatii…………………………………………… 6
II.2Alegerea principalelor tipuri de mijloace publicitare……… 7
II.3.Componentele publicitatii…………………………………… 8
II.4.Influenta publicitatii asupra comportamentului consumatorului…………………………………………………… 9
II.5. Selectarea instrumentelor de informare specifice………. 12
II.6.Planificarea difuzari reclamelor……………………………. 15
II.7.Elaborara bugetului de publicitate…………………………. 16

III.DECIZII IMPORTANTE
III.1Publicitatea-decizii importante…………………………….. 20
III.2Publicitate de informare-Lansarea bomboanelor Delice.. 24
III.3Concluzii……………………………………………………… 27

BIBLIOGRAFIE………………………………………………………… 28

Extras din document

II.3.Componentele publicitatii

Publicitatea nu este un remediu universal.Ea nu poate anula sau estompa erori calitative ale produselor sau serviciilor.Principalele componente ale publicitatii sunt:

- Mediul de publicitate-reprezinta cadrul general de transmitere a mesajelor promotionale, format dintr-o grupa de suporturi publicitare ce folosesc aceleasi mijloace de exprimare.Cele mai importantemedii sunt cele de comunicare in masa(T.V,presa,radio,cinematrograf,afisaj,tiparituri,internet)

- Suportul publicitar-reprezinta “vehiculul”publicitar din cadrul unui anumit mediu.In cazul in care presa reprezinta mediul ales suportul publicitar poate fi o anumita revista,un anumit cotidian,un anuar.

- Mesajul publicitar -este ideeace se vrea transmisa si care imbraca diferite forme in functie de mediu si de suport.Daca mesajul este transmis sub forma unui text el poate informativ sau creator al anumitor stari de spirit fata de produs,marca,intreprindere.

- Sloganul-reprezinta mesajul publicitar format din 3-5-8 cuvinte care sa semnaleze produsul sau marca sis a-I asocieze cele mai importante caractristici de natura promotionala.Majoritatea sloganurilor atrag atentia asupra unei satisfactii oferite de produs,asupra unei actiuni de urmat sau asupra ambelor elemente.Sloganul trebuie sa fie usor de memorat distractive si ritmic.

- Axul promotional /publicitar- reprezinta elemental psihologic central al continutului publicitatii.El este reprezentat de idea esentiala care se doreste a fi transmisa pentru a servi la redarea realitatii psihologice a produsului in randul consumatorului.Axul publicitar va dirija orientarea intregii creatii publicitare.El impune mai intai teama care este idea centrala a programului iar apoi constituirea mesajului propriu-zis.Intr-o oarecare masura alegerea suportului si a mediilor depinde de alegerea axului.

- Creatia publicitara-reprezinta o etapa importanta in cadrul programului promotional.Ea urmareste conceperea axului publicitar, stabilirea unui symbol grefic pentru produsul sau marca promovata.Realizarea unei identitati cromatice(legatura dintre o marca si o nuanta)care sa insoteasca intregul program indifferent de mediile si suporturile prin care se transmit mesaje.Creatia publicitatii se concretizeaza in activitati de machetare a componentelor promotionale.

II.4.Influenta publicitatii asupra comportamentului consumatorului

Inca de acum 100 de ani,oamenii de afaceri credeau ca omul cumpara orice produs bun pentru ca are nevoie de el,si-l poate permite si poate fi convins sa cumpere nu doar acl produs, dar si altele de care nu are nevoie,pentru care nu are bani (dar se va imprumuta),dar care ii vor satisface anumite dorinte intime.Ideea de baza era: daca reclama ar putea furniza motivele corecte,oamenii ar cumpara produsul.

Dezvoltarea ulterioara a stiintelor comortamentale a dovedit ca aceste idei sunt doar partial corecte,deciziile de cumparare fiind de fapt cu mult mai complexe.

Actiunea de cumparare este o rezultanta a cauzelor proprii produsului(culoare,structura)si partial a disponibilitatii(produsul ne este la indemana).Aceasta este si rezultatul indemnurilor care exista in mintea consumatorului,a acelor forte care pot fi latente si pot fi stimulate prin reclama,promovare sau chiar prin comunicare verbala neplanificata.Aceste forte sunt ceeace numim generic motive-un termen acoperitor pentru un spectru larg de dorinte si necesitati.

Firmele nu trebuie sa se limiteze la a oferi bunuri sau servicii de calitate. Ele trebuie sa-i informeze pe consumatori in legatura cu avantajele in constiinta fiecaruia. Pentru aceasta, este necesar ca firmele sa utilizeze in mod corespunzator instrumentele de promovare in masa ale publicitatii, promovarii vanzarilor si relatiilor publice.

Publicitatea are o foarte mare importanta in influenta consumatorului deoarece cu ajutorul acesteia consumatorul este stimulat sa cumpere produsul/serviciul respectiv.Dar in publicitate trebuiesc aratate atat calitatiile produsului cat si dezavantajele acestuia(consumatorul nu trebuie mintit).

Comportamentul consumatorului,intr-o abordare specifica,poate fi definit ca un concept pri excelenta multidimensional,ca rezultanta specifica a unui system de relatii dinamice dintre procesele de perceptie,informatie atitudine,motivatie si manifestare efectiva, ce caracterizeaza integrarea individului sau a grupului in spatial descries de ansamblul bunurilor de consum si serviciilor existente in societate la un moment dat,prin acte decizionale individuale sau de grup privitoare la acestea.

Fisiere in arhiva (1):

  • Promovarea Bomboanelor Delice.doc