Promovarea calității vermuturilor Garrone la SC Romanian Drink Service SRL

Proiect
6/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 85 în total
Cuvinte : 33922
Mărime: 349.42KB (arhivat)
Publicat de: Ileana Niță
Puncte necesare: 7

Cuprins

  1. INTRODUCERE
  2. 1. CARACTERIZAREA MERCEOLOGICA A BAUTURILOR MODERAT ALCOOLICE
  3. 1.1. Structura sortimentala
  4. 1.2. Factorii care determina calitatea
  5. 1.2.1. Materia prima
  6. 1.2.2. Compozitia chima
  7. 1.2.3. Tehnologia de fabricatie
  8. 1.2.4. Ambalarea si pastrarea
  9. 1.2.5. Invechirea vinurilor
  10. 1.3. Reglementari nationale privind calitatea bauturilor alcoolice
  11. 1.4. Calitatea bauturilor alcoolice
  12. 1.4.1. Calitatea in general
  13. 1.4.2. Calitatea bauturilor moderat alcoolice
  14. 1.4.2.1. Criterii de evalare a calitatii
  15. 1.4.2.2. Contributia standardizarii la imbunatatirea calitatii bauturilor moderat alcoolice
  16. 1.5. Falsificarea bauturilor
  17. 2. STUDIU DE PIATA PRIVIND ATITUDINEA CONSUMATORILOR FATA DE SORTIMENTELE SI CALITATEA VERMUTURILOR GARRONE
  18. 2.1. Scopul cercetarii
  19. 2.2. Obiectivele cercetarii
  20. 2.3. Definirea variabilelor cercetarii
  21. 2.4. Esantionarea
  22. 2.5. Chestionarul
  23. 2.6. Centralizarea datelor
  24. 2.7. Cocluzii
  25. 3. POSIBILITATI DE IMBUNATATIRE A ACTIVITATII DE PRODUCTIE SI COMERCIALIZARE A BAUTURILOR ALCOOLICE LA S.C. ROMANIAN DRINK SERVICE S.R.L
  26. 3.1. Organizarea activitatii de productie si comercializare in cadrul societatii
  27. 3.2. Asigurarea calitatii bauturilor alcoolice la S.C. Romanian Drink Service srl
  28. 3.2.1. Conceptul de asigurare a calitatii
  29. 3.2.2. Evolutia sistemului de asigurare a calitatii
  30. 3.2.3. Modalitati de asigurare a calitatii
  31. 3.2.4. Controlul calitatii bauturilor alcoolice la nivelul intreprinderii
  32. 3.2.5. Organizmele de control implicate la nivel national
  33. 3.3. Promovarea calitatii vermuturilor la S.C. Romanian Drink Service srl
  34. 3.3.1. Necesitatea promovarii calitatii
  35. 3.3.2. Politica de marketing a intreprinderii si rolul sau in activitatea sa de promovare a calitatii produselor
  36. 3.3.3. Marca –mijloc de promovare a calitatii. Alegerea marcii
  37. 3.3.4. Promovarea calitatii vermuturilor Garrone la S.C. Romanian Drink Service srl
  38. CONCLUZII
  39. Bibliografie

Extras din proiect

Bauturile alcoolice sunt alimente facultative in alimentatia omului; totusi, ele sunt aproape nelipsite in consumul zilnic al populatiei.

Desi piata internationala a bauturilor este, in general, in crestere, se observa totusi fenomene care retin atentia oamenilor de afaceri, avand la baza pozitia foarte inegala a acestor produse in statisticile nationale si internationale, precum si tendintele ce le manifesta.

Astfel, ciclul de viata al bauturilor alcoolice pe piata internationala releva expansiunea puternica pe piata sucurilor de fructe si a apelor minerale, aflate in plina perioada de implementare pe piata, momentul in care berea se apropie de perioada maturitatii si inceputul declinului la bauturile alcoolice tari si vinuri.

Desigur cauzele unor asemenea evolutii sunt multiple , dar intre ele nu pot fi neglijate cele provenind din miscarea consumerista si din politicile nationale in domeniul protectiei consumatorilor.

Atractia fata de bauturile alcoolice este consecinta unei deprinderi realizate prin asocierea dintre proprietatile lor senzoriale si efectele favorabile exercitate de etilalcool.

Prin modificarea raportului dintre procesele de exercitare si cele de inhibitie, care stau la baza activitatii nervoase superioare, bauturile alcoolice in cantitati mici, ridicand buna dispozitie si prelungesc capacitatea de effort si maresc cantitatea de travaliu exterior produs, ceea ce genereaza ideea ca aceste produse dau putere si alcatuiesc un adjutant in munca.

Interesul fata de bauturile alcoolice se exprima si prin faptul ca ele ajuta pe om, fie la exaltarea sau trairea mai din plin a unor succese, fie la refugierea dintr-o realitate neconvenabila sau la emiterea unui necaz.

Intrucat alcoolul este nociv, pentru a evita efectele unui consum exagerat este necesar sa se cunoasca limitele pana la care riscul ingerarii de bauturi alcoolice este minim.

Este recomandat ca volumul de bauturi alcoolice consumat sa nu aduca mai mult de 20-25g de alcool pentru adultul de 60-65kg, ceea ce inseamna cca 600 ml bere sau 200-250 ml vin de masa.

Se recomanda ca femeile in perioada maternitatii sa renunte complet la consumul de bauturi alcoolice.

Valoarea de consum a bauturilor alcoolice constituie obiectul de studiu al merceologiei alimentare. Bauturile alcoolice sunt studiate multilateral, analizandu-se modul in care materiile prime agricole si procesele tehnologice contribuie la obtinerea performantelor calitative ale produselor, principiile de sistematicastiintifica si practica ale bauturilor pe grupe si subgrupe , metodologia de selectionare, determinare si verificare a proprietatilor si caracteristicilor de calitate, defectologia, falsificarile, problemele de ambalare, pastrare, transport, comercializare si de garantie a calitatii produselor.

Nivelul productiei de vinuri este in functie de o serie de factori si in primul rand in functie de suprafetele cultivate de vita de vie, de productia de struguri de vinificatie, de politicile de productie adoptate in acest sector de diferite state, de conditiile climatice etc..

Data fiind marea varietate de sortimente, ca si faptul ca fiecare vin este rezultatul conditiilor pedoclimatice si al celorlalte conditii in care este produs, vinurile pot fi studiate numai in cadrul tarilor producatoare. Cea mai mare parte a productiei de vinuri se consuma in tara producatoare.

Consumul global de vinuri se cifreaza la circa 261 milioane de hectolitri sau circa 90% din productie.

Principala regiune consumatoare o reprezinta tarile europene, care absorb circa 82% din consumul mondial de vinuri. Alte 14% din consumul analizat se realizeaza in tarile americane. Cele mai mici consumuri se inregistreaza in tarile din Africa, Asia si Oceania, tari care cumuleaza numai 4% din total.

Nivelul consumului global de vin este in functie de o serie de factori, printre care: marimea populatiei, nivelul veniturilor, pretul vinului, structura consumului pe grupe de varsta si sexe si pe nationalitati etc..

In ceea ce priveste consumul de vermuturi pe piata europeana, in Suedia a avut loc in ultimele decenii o scadere considerabila a consumului ( in special de vermuturi suedeze si intr-o oarecare masura vermuturile italiene).

Norvegia este o mare producatoare si consumatoare de vermuturi, in ultimele decenii crescand consumul , considerabil.

Vermutul italian este cel mai apreciat, Italia exportand vermut in:Belgia, Luxemburg, Franta, Germania, Olanda, Danemarca, Irlanda, Norvegia (reprezentand 8-10 % din consumul de vermuturi al acestor tari).

Productia germana de vermuturi a scazut continuu dupa 1984, dar consumul acestui produs mentinandu-se in limite onorabile, fiind preferate, in ordine, cele italiene, frantuzesti , grecesti si spaniole.

Pe piata mondiala, cele mai cunoscute si mai apreciate vermuturi sunt cele trei marci italiene de vermuturi: Martini, Cinzano si Ricadona.

In Romania, productia si consumul de vermuturi au cunoscut o evolutie pozitiva dupa 1991, liderul pe piata romaneasca fiind marca “Garrone” cu sortimentul “Garrone Bianco”. In ultimii ani structura sortimentala s-a diversificat continuu, concurenta a devenit tot mai mare si mai puternica, comportamentul consumatorilor fiind tot mai diferit in fata acestor modificari.

Pana in 1991 vermutul era cunoscut pe piata noastra prin intermediul marcii “Mamaia” produs de Murfatlar.

Astazi, pe langa Garrone, Mamaia, Martini, Cinzano si Ricadona se mai gasesc pe piata noastra si marcile: Angelli (principalul cocurent al marcii Garrone ), Cappone, Dolce Vita –produs de Imperial, Cinquo Bella etc..

Pornind de la aceste considerente, in elaborarea temei “Promovarea calitatii vermuturilor Garrone comercializate de SC. Romanian Drink Service SRL “ mi-am propus sa ating urmatoarele teme structurate pe trei mati capitole:

- structura sortimentala a bauturilor moderat alcoolice;

- factorii care determina calitatea;

- criterii de evaluare a calitatii;

- cererea consumatorilor privind sortimentul si calitatea vermuturilor;

- promovarea calitatii bauturilor alcoolice la SC. Romanian Drink Service SRL;

- asigurarea calitatii bauturilor alcoolice in cadrul societatii;

- organizarea activitatii de control la nivel national privind calitatea bauturilor alcoolice.

Capitolul 1: CARACTERIZAREA MERCEOLOGICA A

BAUTURILOR ALCOOLICE

In grupa bauturilor alcoolice sunt cuprinse bauturile care au concentratia de alcool etilic peste 0.5% vol..

Desi sunt alimente facultative in nutritia oamenilor; totusi ele sunt aproape nelipsite in consumul zilnic al populatiei.

Bauturile alcoolice se clasifica in trei grupe , in functie de continutul de alcool etilic:

-Bauturi slab alcoolice ( cu un continut de alcool etilic de 0.5…6% vol), reprezentate in special de bere;

-Bauturi moderat alcoolice (cu un continut de alcool etilic de 8…18% vol. ), reprezentate de vinurile naturale si vinurile speciale;

-Bauturile alcoolice tari (cu un continut de alcool etilic de 20…70% vol.), reprezentate de rachiurile naturale, rachiurile industriale, lichioruri, bauturi speciale.

Bauturile alcoolice produse si comercializate de SC. Romanian Drink Service SRL sunt bauturi alcoolice pe baza de vin si bauturi alcoolice tari obtinute din alcool de cereale, toate purtand marca Garrone. Cele mai cunoscute dintre aceste produse sunt vermuturile, acestea constituind si obiectul de studiu al acestei lucrari.

1.1. Structura sortimentala

Pentru a realiza o structura a sortimentelor de bauturi moderat alcoolice corecta, este necesara o analiza mai detaliata a acestora, in cadrul clasificarii lor generale, efectuata in functie de compozitie, caracteristici de calitate, dar mai ales in functie de concentratia alcoolica. Vinurile, indiferent de categoria de calitate (de consum curent, de calitate si speciale), pot avea urmatoarele culori: alb, roz si rosu, in diferite nuante.

Preview document

Promovarea calității vermuturilor Garrone la SC Romanian Drink Service SRL - Pagina 1
Promovarea calității vermuturilor Garrone la SC Romanian Drink Service SRL - Pagina 2
Promovarea calității vermuturilor Garrone la SC Romanian Drink Service SRL - Pagina 3
Promovarea calității vermuturilor Garrone la SC Romanian Drink Service SRL - Pagina 4
Promovarea calității vermuturilor Garrone la SC Romanian Drink Service SRL - Pagina 5
Promovarea calității vermuturilor Garrone la SC Romanian Drink Service SRL - Pagina 6
Promovarea calității vermuturilor Garrone la SC Romanian Drink Service SRL - Pagina 7
Promovarea calității vermuturilor Garrone la SC Romanian Drink Service SRL - Pagina 8
Promovarea calității vermuturilor Garrone la SC Romanian Drink Service SRL - Pagina 9
Promovarea calității vermuturilor Garrone la SC Romanian Drink Service SRL - Pagina 10
Promovarea calității vermuturilor Garrone la SC Romanian Drink Service SRL - Pagina 11
Promovarea calității vermuturilor Garrone la SC Romanian Drink Service SRL - Pagina 12
Promovarea calității vermuturilor Garrone la SC Romanian Drink Service SRL - Pagina 13
Promovarea calității vermuturilor Garrone la SC Romanian Drink Service SRL - Pagina 14
Promovarea calității vermuturilor Garrone la SC Romanian Drink Service SRL - Pagina 15
Promovarea calității vermuturilor Garrone la SC Romanian Drink Service SRL - Pagina 16
Promovarea calității vermuturilor Garrone la SC Romanian Drink Service SRL - Pagina 17
Promovarea calității vermuturilor Garrone la SC Romanian Drink Service SRL - Pagina 18
Promovarea calității vermuturilor Garrone la SC Romanian Drink Service SRL - Pagina 19
Promovarea calității vermuturilor Garrone la SC Romanian Drink Service SRL - Pagina 20
Promovarea calității vermuturilor Garrone la SC Romanian Drink Service SRL - Pagina 21
Promovarea calității vermuturilor Garrone la SC Romanian Drink Service SRL - Pagina 22
Promovarea calității vermuturilor Garrone la SC Romanian Drink Service SRL - Pagina 23
Promovarea calității vermuturilor Garrone la SC Romanian Drink Service SRL - Pagina 24
Promovarea calității vermuturilor Garrone la SC Romanian Drink Service SRL - Pagina 25
Promovarea calității vermuturilor Garrone la SC Romanian Drink Service SRL - Pagina 26
Promovarea calității vermuturilor Garrone la SC Romanian Drink Service SRL - Pagina 27
Promovarea calității vermuturilor Garrone la SC Romanian Drink Service SRL - Pagina 28
Promovarea calității vermuturilor Garrone la SC Romanian Drink Service SRL - Pagina 29
Promovarea calității vermuturilor Garrone la SC Romanian Drink Service SRL - Pagina 30
Promovarea calității vermuturilor Garrone la SC Romanian Drink Service SRL - Pagina 31
Promovarea calității vermuturilor Garrone la SC Romanian Drink Service SRL - Pagina 32
Promovarea calității vermuturilor Garrone la SC Romanian Drink Service SRL - Pagina 33
Promovarea calității vermuturilor Garrone la SC Romanian Drink Service SRL - Pagina 34
Promovarea calității vermuturilor Garrone la SC Romanian Drink Service SRL - Pagina 35
Promovarea calității vermuturilor Garrone la SC Romanian Drink Service SRL - Pagina 36
Promovarea calității vermuturilor Garrone la SC Romanian Drink Service SRL - Pagina 37
Promovarea calității vermuturilor Garrone la SC Romanian Drink Service SRL - Pagina 38
Promovarea calității vermuturilor Garrone la SC Romanian Drink Service SRL - Pagina 39
Promovarea calității vermuturilor Garrone la SC Romanian Drink Service SRL - Pagina 40
Promovarea calității vermuturilor Garrone la SC Romanian Drink Service SRL - Pagina 41
Promovarea calității vermuturilor Garrone la SC Romanian Drink Service SRL - Pagina 42
Promovarea calității vermuturilor Garrone la SC Romanian Drink Service SRL - Pagina 43
Promovarea calității vermuturilor Garrone la SC Romanian Drink Service SRL - Pagina 44
Promovarea calității vermuturilor Garrone la SC Romanian Drink Service SRL - Pagina 45
Promovarea calității vermuturilor Garrone la SC Romanian Drink Service SRL - Pagina 46
Promovarea calității vermuturilor Garrone la SC Romanian Drink Service SRL - Pagina 47
Promovarea calității vermuturilor Garrone la SC Romanian Drink Service SRL - Pagina 48
Promovarea calității vermuturilor Garrone la SC Romanian Drink Service SRL - Pagina 49
Promovarea calității vermuturilor Garrone la SC Romanian Drink Service SRL - Pagina 50
Promovarea calității vermuturilor Garrone la SC Romanian Drink Service SRL - Pagina 51
Promovarea calității vermuturilor Garrone la SC Romanian Drink Service SRL - Pagina 52
Promovarea calității vermuturilor Garrone la SC Romanian Drink Service SRL - Pagina 53
Promovarea calității vermuturilor Garrone la SC Romanian Drink Service SRL - Pagina 54
Promovarea calității vermuturilor Garrone la SC Romanian Drink Service SRL - Pagina 55
Promovarea calității vermuturilor Garrone la SC Romanian Drink Service SRL - Pagina 56
Promovarea calității vermuturilor Garrone la SC Romanian Drink Service SRL - Pagina 57
Promovarea calității vermuturilor Garrone la SC Romanian Drink Service SRL - Pagina 58
Promovarea calității vermuturilor Garrone la SC Romanian Drink Service SRL - Pagina 59
Promovarea calității vermuturilor Garrone la SC Romanian Drink Service SRL - Pagina 60
Promovarea calității vermuturilor Garrone la SC Romanian Drink Service SRL - Pagina 61
Promovarea calității vermuturilor Garrone la SC Romanian Drink Service SRL - Pagina 62
Promovarea calității vermuturilor Garrone la SC Romanian Drink Service SRL - Pagina 63
Promovarea calității vermuturilor Garrone la SC Romanian Drink Service SRL - Pagina 64
Promovarea calității vermuturilor Garrone la SC Romanian Drink Service SRL - Pagina 65
Promovarea calității vermuturilor Garrone la SC Romanian Drink Service SRL - Pagina 66
Promovarea calității vermuturilor Garrone la SC Romanian Drink Service SRL - Pagina 67
Promovarea calității vermuturilor Garrone la SC Romanian Drink Service SRL - Pagina 68
Promovarea calității vermuturilor Garrone la SC Romanian Drink Service SRL - Pagina 69
Promovarea calității vermuturilor Garrone la SC Romanian Drink Service SRL - Pagina 70
Promovarea calității vermuturilor Garrone la SC Romanian Drink Service SRL - Pagina 71
Promovarea calității vermuturilor Garrone la SC Romanian Drink Service SRL - Pagina 72
Promovarea calității vermuturilor Garrone la SC Romanian Drink Service SRL - Pagina 73
Promovarea calității vermuturilor Garrone la SC Romanian Drink Service SRL - Pagina 74
Promovarea calității vermuturilor Garrone la SC Romanian Drink Service SRL - Pagina 75
Promovarea calității vermuturilor Garrone la SC Romanian Drink Service SRL - Pagina 76
Promovarea calității vermuturilor Garrone la SC Romanian Drink Service SRL - Pagina 77
Promovarea calității vermuturilor Garrone la SC Romanian Drink Service SRL - Pagina 78
Promovarea calității vermuturilor Garrone la SC Romanian Drink Service SRL - Pagina 79
Promovarea calității vermuturilor Garrone la SC Romanian Drink Service SRL - Pagina 80
Promovarea calității vermuturilor Garrone la SC Romanian Drink Service SRL - Pagina 81
Promovarea calității vermuturilor Garrone la SC Romanian Drink Service SRL - Pagina 82
Promovarea calității vermuturilor Garrone la SC Romanian Drink Service SRL - Pagina 83
Promovarea calității vermuturilor Garrone la SC Romanian Drink Service SRL - Pagina 84
Promovarea calității vermuturilor Garrone la SC Romanian Drink Service SRL - Pagina 85

Conținut arhivă zip

  • Promovarea Calitatii Vermuturilor Garrone la SC Romanian Drink Service SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Proiect Malboro

La baza alegerii tigarilor Marlboro ca obiect al proiectului nostru au stat mai multi factori precum preferintele personale, popularitatea de care...

Philpip Morris - Politici de Marketing

ISTORIC Philip Morris International, parte a grupului de companii Altria, este una din cele mai mari companii de tutun din lume. În prezent...

Politici de Marketing în Domeniul Vinurilor Spumante

CAPITOLUL I ABORDARI CONCEPTUALE PRIVIND POLITICA DE MARKETING A INTREPRINDERII Arta marketingului consta in a sti sa planifici si sa organizezi...

Forme de Promovare

Clasificarea publicităţii CRITERII TIPUL DE PUBLICITATE Obiect - Publicitate pentru produs, care promovează bunuri, servicii şi idei şi este...

Comportamentul consumatorului - Țigări Kent

Capitolul 1 : Prezentare generalÎ 1.1 Produsul De mii de ani, oamenii fumeazÎ sau mestecÎ frunze de tutun (Nicotiana tabacum). Tutunul a fost...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Te-ar putea interesa și

Analiza și calitatea băuturilor alcoolice

Argument Bauturile alcoolice sunt alimente facultative in alimentatia omului; totusi, ele sunt aproape nelipsite in consumul zilnic al populatiei....

Politici și Strategii de Marketing

Cap.1: Prezentarea firmei SC RDS SRL 1.1. Scurt istoric si forma juridica Sub denumirea ROMANIAN DRINK SERVICE IMPORT EXPORT S.R.L. s-a...

Ai nevoie de altceva?