Promovarea Firmei Dinamic Construct printr-un Site Web

Proiect
9.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 82 în total
Cuvinte : 29159
Mărime: 5.71MB (arhivat)
Publicat de: Olimpian Drăghici
Puncte necesare: 10
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Prof. univ. dr. Păcurariu Gheorghe
UNIVERSITATEA “AUREL VLAICU” ARAD FACULTATEA DE ŞTIINŢE ECONOMICE SPECIALIZAREA: ECONOMIA COMERŢULUI, SERVICIILOR, TURISMULUI

Cuprins

  1. 1. CONŢINUTUL ŞI EVOLUŢIA MARKETINGULUI ELECTRONIC 4
  2. 1.1. Introducere în marketingul electronic şi locul său în marketingul tradiţional 4
  3. 1.2. Tehnici de promovare în marketingul online 10
  4. 1.2.1. Marketingul prin E-mail 11
  5. 1.2.2. Reclame sau anunţuri publicitare (classfied ads) 11
  6. 1.2.3. Schimb de legături (link exchange) 11
  7. 1.2.4. Grupuri de ştiri (News Groups) 12
  8. 1.2.5. Folosirea grupurilor de ştiri în marketingul online 13
  9. 1.3. Apariţia şi evoluţia marketingului electronic în marketingul tradiţional 13
  10. 1.4. Internetul, ieri şi astăzi 15
  11. 1.5. Avantajele folosirii Internetului 18
  12. 1.6. Aspecte oferite de Internet în concurenţa cu mediile actuale 21
  13. 1.6.1. Perspective 2005 21
  14. 1.6.2. Piaţa estimată 22
  15. 1.6.3. TV versus Internet 22
  16. 1.6.4. Concluzii ale comparaţiei dintre cele două medii 23
  17. 2. ELEMENTE DE CERCETĂRI DE MARKETING 24
  18. 2.1. Conţinutul cercetării de marketing 24
  19. 2.2. Etapele cercetării de marketing 25
  20. 2.2.1. Stabilirea obiectivelor cercetării de marketing 26
  21. 2.2.2. Realizarea unei cercetări de marketing 27
  22. 2.2.3. Strângerea datelor 27
  23. 2.2.4. Chestionarea (sondajul) 28
  24. 2.2.5. Proiectarea chestionarului 29
  25. 2.2.6. Chestionarul 32
  26. 3. PREZENTAREA GENERALĂ A FIRMEI 35
  27. 3.1. Generalităţi 35
  28. 3.1.1. Date de identificare ale societăţii 35
  29. 3.1.2. Scurt istoric 36
  30. 3.1.3. Prezentarea financiară a societăţii 40
  31. 3.2. Studiul de piaţă „DINAMIC CONSTRUCT ” 44
  32. 3.2.1. Determinarea mărimii eşantionului 44
  33. 3.2.2. Obiectivele urmărite în chestionar 45
  34. 3.2.3. Analiza şi interpretarea rezultatelor 47
  35. 3.2.4. Concluziile studiului de piaţă „DINAMIC CONSTRUCT” 69
  36. 4. PROMOVAREA FIRMEI „DINAMIC CONSTRUCT” PRIN SITE-UL 71
  37. 5. CONCLUZII 74
  38. 6. BIBLIOGRAFIE 76
  39. 7. ANEXE 77
  40. 7.1. Prezentarea paginii web 77
  41. 7.2. Chestionar completat 80

Extras din proiect

CAPITOLUL I

1. CONŢINUTUL ŞI EVOLUŢIA MARKETINGULUI ELECTRONIC

1.1. INTRODUCERE ÎN MARKETINGUL ELECTRONIC ŞI LOCUL SĂU ÎN MARKETINGUL TRADIŢIONAL

În afacerile dintre firme, precum şi ale specialiştilor implicaţi în relaţiile de piaţă şi-a făcut tot mai mult simţită prezenţa în secolul XX, mai mult în ultima sa jumătate un termen a cărui influenţă s-a extins în toate domeniile în momentul de faţă- marketingul. Această influenţă a dus la dezvoltarea unor cercetări ştiinţifice în domeniu, fapt care a determinat apariţia unei literaturi de specialitate deosebit de bogate.

Însă, în privinţa momentului precis al apariţiei marketingului, faţă de majoritatea specialiştilor care consideră marketingul “un produs al secolului XX”, unii autori afirmă că marketingul semnifică “o activitate ce a fost practicată de la primele tranzacţii comerciale”, astfel specialistul M. Baker subliniază chiar că :”Enigma marketingului constă în faptul că el este una dintre cele mai vechi activităţi ale omului şi totuşi este privit ca cea mai recentă dintre disciplinele economice” (1).

Marketingul influenţează viaţa fiecăruia, fiind mijlocul prin care se creează şi se oferă oamenilor nivelul de trai. Mulţi oameni confundă marketingul cu vânzarea, dar, în realitate marketingul apare atât înainte cât şi după actul vânzării. Marketingul cuprinde, de fapt mai multe activităţi şi anume: cercetare, creaţia produselor, distribuţie, stabilirea preţurilor, publicitate, vânzare personală şi altele destinate cunoaşterii, servirii şi satisfacerii nevoilor consumatorului, paralel cu atingerea obiectivelor propuse de organizaţie. Marketingul este activitatea umană îndreptată spre satisfacerea nevoilor şi dorinţelor prin intermediul proceselor de schimb. Conceptele esenţiale ale marketingului sunt: nevoile, dorinţele, cererile, produsele, schimbul, tranzacţiile şi pieţele.

Marketingul „este un proces special şi managerial prin care indivizi şi grupuri de indivizi obţin ceea ce le este necesar şi ceea ce doresc prin crearea, oferirea şi schimbul de produse având o anumită valoare” (2).

Marketingul pentru a putea genera efectele scontate, trebuie să aibă la bază obiectivele sale. Obiectivul activităţii de marketing „este acela de a face vânzarea de prisos. Scopul este de a-l cunoaşte şi înţelege pe client atât de bine încât produsele sau serviciile să se potrivească cu nevoile sale şi să se vândă singure” (3).

Odată cu creşterea exponenţială a web-ului, instrument primordial de utilizare a Internetului, o activitate din ce în ce mai profitabilă a început să fie exploatată de către un număr crescând de companii: publicitate şi marketing electronic, instrumente ce oferă posibilităţi enorme la un cost minimal. Cu mai mult de 30 milioane de utilizatori în toată lumea şi o rată de creştere a numărului de utilizatori de 10 – 15 % pe lună, activitatea de marketing prin Internet devine mult mai uşoară decât cea prin metodele clasice. Dacă se ia în consideraţie faptul că o companie tipică de marketing determină o rată de raspuns de cel puţin 2 %, teoretic rezultă un număr de răspunsuri pe Internet de câteva mii, cel puţin.

Din ce în ce mai multe intreprinderi din toate sectoarele economice încep să realizeze potenţialul enorm al noului mediu de comunicaţie electronică – Internetul. Pentru a avea acces la un auditoriu de câteva milioane de “spectatori” şi potenţiali clienţi, marile reţele de televiziune oferă preţuri de ordinul zecilor sau sutelor de mii de dolari pentru spoturi publicitare de 30 de secunde, iar pentru a atinge o asemenea audienţă, doar giganţii ca IBM, Coca Cola sau Ford îşi puteau permite campanii publicitare de milioane de dolari. Însă prin Internet, orice copanie îşi poate asigura o prezenţă neântreruptă, 24 de ore pe zi, 365 de zile pe an, pentru preţuri incomparabil inferioare. În plus prin această prezenţă permanentă, compania îşi asigura un serviciu de suport şi informare continuu, rapid şi eficient către clienţi. Iar cum Internetul este o reţea mondială de zeci de mii de computere de mare capacitate, conectate între ele, persoane particulare şi oameni de afaceri intră pe Internet prin intermediul unui furnizor local de servicii Internet care oferă astfel accesul la poşta electronică (e-mail) şi la sistemul de informare “WWW”, care au posibilitatea de a “vizita” afaceri pe “web” şi de a analiza oferte on-line de produse şi servicii ale firmelor.

În prezent, o multitudine de firme utilizează Internetul pentru publicitate. Marketingul prin Internet este o oportunitate de a crea imaginea unei firme şi pentru a atrage clienţi. Firmele furnizează informaţii tehnice şi utilizează pagina de web ca o platformă pentru a lansa noutăţile firmei şi folosind propriul website ca pe un magazin, ele oferă produse şi preiau comenzi. O oportunitate de marketing, fie ea chiar şi prin Internet este definită „ca fiind o arie de necesitate şi interes a cumpărătorilor , care oferă cu o probabilitate mare posibilitatea ca o companie să obţină profit prin satisfacerea acelei necesităţi”. (4)

Există însă o diferenţă esenţială între conceptele de marketing şi publicitate. Pe Internet nu există publicitate gratuită. Însă multe site-uri (în special motoarele de căutare mai populare) vând spaţii din paginile lor unor firme care îşi afişează mici reclame. Acestea nu se pot compara cu spoturile publicitare de la TV sau radio, iar etica iniţială a Internetului exclude şi chiar condamnă utilizarea mesajelor comerciale. Scopul primordial al Internetului este schimbul de informaţii, care este principalul obiectiv al utilizatorilor Internetului şi modalitatea prin care se atrag viitorii clienţi.

Acesr schimb de informaţii presupune următorul mecanism:

1. Necesităţile utilizatorului, care caută să se informeze pe Internet la fel cum, căutând un program TV adecvat necesităţilor sale de moment, caută din canal în canal până găseşte o emisiune care îi reţine atenţia .

2. Dorinţa firmelor de a fi găsite presupunând o anumită strategie specifică.

3. Oferta de produse, servicii sau informaţii a firmelor care trebuie să corespundă exact cu necesităţile utilizatorului pentru ca acesta să le transforme în client.

Marketingul pe Internet este în esenţă “o strategie de promovare on-line a site-urilor web, adică un plan de promovare prin mijloace exclusive online a propiului site, urmărindu-se în principal atragerea cât mai multor clienţi noi şi fidelizării pe cât posibil a celor existenţi la costuri minime, cu profituri din vânzări maxime" (5).

Cu alte cuvinte , marketingul online cuprinde toate metodele de marketing ce pot fi adaptate unei afaceri on-line. O asemenea afacere poate fi promovată folosind mijloace specifice: e-mail, schimburi reciproce de legături (Link Exchange), concursuri, înscrierea la motoarele de căutare, folosirea unui autoresponder, editarea unui newsletter, participarea la grupurile de discuţii etc.

Internetul oferă multe posibilităţi de promovare a firmelor prin web site-uri, el fiind asemuit un iceberg pentru că cea mai mare parte din informaţia este ascunsă, doar 16% dintre site-uri sunt catalogate de motoarele de căutare, aşa cum arată un studiu efectuat de către Dr. Steve Lawrence şi Dr. C. Lee Giles pentru Institutul de cercetări NEC.

Preview document

Promovarea Firmei Dinamic Construct printr-un Site Web - Pagina 1
Promovarea Firmei Dinamic Construct printr-un Site Web - Pagina 2
Promovarea Firmei Dinamic Construct printr-un Site Web - Pagina 3
Promovarea Firmei Dinamic Construct printr-un Site Web - Pagina 4
Promovarea Firmei Dinamic Construct printr-un Site Web - Pagina 5
Promovarea Firmei Dinamic Construct printr-un Site Web - Pagina 6
Promovarea Firmei Dinamic Construct printr-un Site Web - Pagina 7
Promovarea Firmei Dinamic Construct printr-un Site Web - Pagina 8
Promovarea Firmei Dinamic Construct printr-un Site Web - Pagina 9
Promovarea Firmei Dinamic Construct printr-un Site Web - Pagina 10
Promovarea Firmei Dinamic Construct printr-un Site Web - Pagina 11
Promovarea Firmei Dinamic Construct printr-un Site Web - Pagina 12
Promovarea Firmei Dinamic Construct printr-un Site Web - Pagina 13
Promovarea Firmei Dinamic Construct printr-un Site Web - Pagina 14
Promovarea Firmei Dinamic Construct printr-un Site Web - Pagina 15
Promovarea Firmei Dinamic Construct printr-un Site Web - Pagina 16
Promovarea Firmei Dinamic Construct printr-un Site Web - Pagina 17
Promovarea Firmei Dinamic Construct printr-un Site Web - Pagina 18
Promovarea Firmei Dinamic Construct printr-un Site Web - Pagina 19
Promovarea Firmei Dinamic Construct printr-un Site Web - Pagina 20
Promovarea Firmei Dinamic Construct printr-un Site Web - Pagina 21
Promovarea Firmei Dinamic Construct printr-un Site Web - Pagina 22
Promovarea Firmei Dinamic Construct printr-un Site Web - Pagina 23
Promovarea Firmei Dinamic Construct printr-un Site Web - Pagina 24
Promovarea Firmei Dinamic Construct printr-un Site Web - Pagina 25
Promovarea Firmei Dinamic Construct printr-un Site Web - Pagina 26
Promovarea Firmei Dinamic Construct printr-un Site Web - Pagina 27
Promovarea Firmei Dinamic Construct printr-un Site Web - Pagina 28
Promovarea Firmei Dinamic Construct printr-un Site Web - Pagina 29
Promovarea Firmei Dinamic Construct printr-un Site Web - Pagina 30
Promovarea Firmei Dinamic Construct printr-un Site Web - Pagina 31
Promovarea Firmei Dinamic Construct printr-un Site Web - Pagina 32
Promovarea Firmei Dinamic Construct printr-un Site Web - Pagina 33
Promovarea Firmei Dinamic Construct printr-un Site Web - Pagina 34
Promovarea Firmei Dinamic Construct printr-un Site Web - Pagina 35
Promovarea Firmei Dinamic Construct printr-un Site Web - Pagina 36
Promovarea Firmei Dinamic Construct printr-un Site Web - Pagina 37
Promovarea Firmei Dinamic Construct printr-un Site Web - Pagina 38
Promovarea Firmei Dinamic Construct printr-un Site Web - Pagina 39
Promovarea Firmei Dinamic Construct printr-un Site Web - Pagina 40
Promovarea Firmei Dinamic Construct printr-un Site Web - Pagina 41
Promovarea Firmei Dinamic Construct printr-un Site Web - Pagina 42
Promovarea Firmei Dinamic Construct printr-un Site Web - Pagina 43
Promovarea Firmei Dinamic Construct printr-un Site Web - Pagina 44
Promovarea Firmei Dinamic Construct printr-un Site Web - Pagina 45
Promovarea Firmei Dinamic Construct printr-un Site Web - Pagina 46
Promovarea Firmei Dinamic Construct printr-un Site Web - Pagina 47
Promovarea Firmei Dinamic Construct printr-un Site Web - Pagina 48
Promovarea Firmei Dinamic Construct printr-un Site Web - Pagina 49
Promovarea Firmei Dinamic Construct printr-un Site Web - Pagina 50
Promovarea Firmei Dinamic Construct printr-un Site Web - Pagina 51
Promovarea Firmei Dinamic Construct printr-un Site Web - Pagina 52
Promovarea Firmei Dinamic Construct printr-un Site Web - Pagina 53
Promovarea Firmei Dinamic Construct printr-un Site Web - Pagina 54
Promovarea Firmei Dinamic Construct printr-un Site Web - Pagina 55
Promovarea Firmei Dinamic Construct printr-un Site Web - Pagina 56
Promovarea Firmei Dinamic Construct printr-un Site Web - Pagina 57
Promovarea Firmei Dinamic Construct printr-un Site Web - Pagina 58
Promovarea Firmei Dinamic Construct printr-un Site Web - Pagina 59
Promovarea Firmei Dinamic Construct printr-un Site Web - Pagina 60
Promovarea Firmei Dinamic Construct printr-un Site Web - Pagina 61
Promovarea Firmei Dinamic Construct printr-un Site Web - Pagina 62
Promovarea Firmei Dinamic Construct printr-un Site Web - Pagina 63
Promovarea Firmei Dinamic Construct printr-un Site Web - Pagina 64
Promovarea Firmei Dinamic Construct printr-un Site Web - Pagina 65
Promovarea Firmei Dinamic Construct printr-un Site Web - Pagina 66
Promovarea Firmei Dinamic Construct printr-un Site Web - Pagina 67
Promovarea Firmei Dinamic Construct printr-un Site Web - Pagina 68
Promovarea Firmei Dinamic Construct printr-un Site Web - Pagina 69
Promovarea Firmei Dinamic Construct printr-un Site Web - Pagina 70
Promovarea Firmei Dinamic Construct printr-un Site Web - Pagina 71
Promovarea Firmei Dinamic Construct printr-un Site Web - Pagina 72
Promovarea Firmei Dinamic Construct printr-un Site Web - Pagina 73
Promovarea Firmei Dinamic Construct printr-un Site Web - Pagina 74
Promovarea Firmei Dinamic Construct printr-un Site Web - Pagina 75
Promovarea Firmei Dinamic Construct printr-un Site Web - Pagina 76
Promovarea Firmei Dinamic Construct printr-un Site Web - Pagina 77
Promovarea Firmei Dinamic Construct printr-un Site Web - Pagina 78
Promovarea Firmei Dinamic Construct printr-un Site Web - Pagina 79
Promovarea Firmei Dinamic Construct printr-un Site Web - Pagina 80
Promovarea Firmei Dinamic Construct printr-un Site Web - Pagina 81
Promovarea Firmei Dinamic Construct printr-un Site Web - Pagina 82

Conținut arhivă zip

  • Promovarea Firmei Dinamic Construct printr-un Site Web.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza comportamentului consumatorului

INTRODUCERE Lucrarea prezentă are ca scop principal pe de o parte identificarea gradului în care au fost primite produsele cu specific regional...

Marketing pe Internet

LISTA FIGURILOR ŞI GRAFICELOR Figura Nr.1: Sumarul procesului de creare a unui site web. Figura Nr.2 : Repartizarea utilizatorilor de Internet pe...

Promovarea Vânzărilor

Cap. 1: Promovarea vânzărilor – concept, instrumente şi modalităţi de implementare Promovarea vânzărilor constă într-un ansamblu divers de...

Promovarea PepsiCo Inc. cu Ajutorul Social Media

Introducere Motivaţia acestei teme constă în faptul că în ultimii 2-3 ani am observat o explozie a social media, atât la nivel global, cât şi la...

Marketing Online

Marketingul online – o noua moda? Un nou stil de viata? Câte putin din fiecare si chiar mai mult. Auzim din ce în ce mai des termenul de...

PR - fabrică de evenimente

Am ales această tema în ideea că îmi voi completa şi îmbogăți cunostințele, în ceea ce priveşte domeniul „Relațiilor Publice”. În specializarea pe...

Elaborarea politicii de marketing a firmei Sarmas International SRL

INTRODUCERE Lucrarea de faţa “ Elaborarea politicii de marketing a S.C. Sarmas Internaţional S.R.L. “ este structurată în patru capitole. De-a...

Comunicarea Imaginii Organizației prin Intermediul Mărcii

INTRODUCERE În urma stabilirii de relaţii de schimb, comerţul a apărut drept un complement al producţiei care nu putea asigura întreg necesarul...

Ai nevoie de altceva?