Promovarea Firmei SC Scobby SRL

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: rtf
Pagini : 19 în total
Mărime: 1.17MB (arhivat)
Publicat de: Felicia Timiș
Puncte necesare: 11
Promovarea unei firme nou infiintate .Aplicarea Mixului de marketing

Cuprins

  1. REZUMAT INTRODUCTIV..3
  2. I. ANALIZA FIRMEI.. 4
  3. II.ANALIZA PIETEI.. 5
  4. II.1. Identificare. 5
  5. II.2. Caracterizare 5
  6. II.3. Segmentarea pietei 5
  7. II.4. Potentialul pietei. 7
  8. II.5. Consumatori individuali si/sau institutionali.7
  9. III.PRODUSUL 8
  10. III.1.Descrierea produsului.. 8
  11. III.2. Clasificarea si caracterizarea produsului.8
  12. III.3. Ciclul de viata al produsului.10
  13. III.4. Obiectivele politicii de produs.12
  14. IV. PRETUL .13
  15. IV.1. Factori care influenteaza pretul 13
  16. IV.2. Stabilirea obiectivului politicii de pret 14
  17. IV.3. Strategii de edaptare e pretului. 14
  18. IV.4. Nivelul pretului. 15
  19. IV.5. Adaptarea temporara a pretului.15
  20. V. PROMOVAREA.16
  21. V.1. Forme de promovare folosite..16
  22. VI.DISTRIBUTIA19
  23. VII. CONCLUZII.. 20
  24. ANEXE .. 21

Extras din proiect

REZUMAT INTRODUCTIV

Firma Scooby, infiintata la initiativa a trei oameni de afaceri in luna ianuarie 2005, avand forma juridica a unei societati cu raspundere limitata, si fiind inmatriculata la Registrul Comertului cu numarul 1435999, are ca ca principal obiect de activitate producerea si comercializarea scobitorilor party.

Pentru a ne face cunoscuta firma pe piata , am hotarat lansarea unei game diverse de scobitori ,urmand ca, pe parcurs, sa diversificam oferta noastra promovand si alte articole de acest gen.

In acest context, lucrarea de fata isi propune sa elaboreze Mixul de Marketing pentru produsul de referinta (scobitorile party), astfel incat numele firmei sa devina unul de referinta pe piata de profil.

In sinteza, proiectul este axat pe descrierea analitica a celor 4 variabile principale de marketing-produs, pret, promovare, plasare- in vederea construirii unei strategii care sa conduca la atingerea obiectivelor organizationale.

In urma studiilor efectuate, am constatat ca oferta actuala a firmelor concurente este restransa ,reducandu-se, in medie, la 3-4 sortimente ale produsului standard.

In consecinta, intrarea pe piata a firmei Scooby este motivata de necesitatea satisfacerii complete a intregame de nevoi si asteptari a consumatorilor, completand astfel nisa de piata existenta, prin introducerea unui nou set de atribute si functii.

In capitolele ce urmeaza , vom analiza activitatea de marketing pe care o desfasoara firma Scooby pentru vanzarea si promovarea acestui produs.

- Primul capitol va cuprinde evaluarea mediului de marketing al firmei. Va fi descris atat mediul extern, cat si cel intern, analizandu-se influenta tuturor fortelor si agentilor din afara firmei, prin a caror interventie se produc o multitudine de oportunitati si riscuri.

- Capitolul II aduce in prim-plan prezentarea produsului de referinta (scobitorile party Scooby) , intr-o variata gama, precum si a produselor adiacente, care completeaza oferta Scooby.Vom analiza ciclul de viata al produsului si multe alte lucruri interesante ce vor evidentia calitatea deosebita si noutatea acestuia.

- Pretul, un subiect mai delicat pentru fiecare, dar care isi are rolul sau in marketing- daca nu ,chiar unul dintre cele mai importante ,este prezentat in capitolul III.

- Urmatoarele doua capitole vor descrie modul de promovare si de distributie a produsului prezentat.Vom evidentia forma de reclama , canalul media pe care va fi difuzata, date privind fundamentarea bugetului alocat in acest scop, structura retelelor nationale de distributie, precum si alte probleme ce tin de aceste domenii.

In final, vom emite cateva concluzii despre eficienta strategiei de marketing adoptate de firma, idei fundamentale pe baza informatiilor obtinute in urma elaborarii proiectului si insotite de explicatii edificatoare cuprinse in anexe.

I. ANALIZA FIRMEI

Firma S.C. SCOOBY S.R.L., producatoare si distribuitoare de scobitori, a fost infiintata in luna februarie 2002,sub forma juridica a unei societati pe actiuni,conform Hotararii Judecatoresti nr. 3144480,fiind inmatriculata la Registrul Comertului cu nr. 1435999.

Ea s-a dezvoltat in urma promovarii ideii de catre cei trei membri fondatori.

Sediul central este situat in Iasi , str. Copou nr. 7, tel./fax 0232/24400.

Firma si-a intemeiat , pana la sfarsitul lunii ianuarie , propriul centru de Cercetare-Dezvoltare , unde lucreaza o tanara echipa de proiectanti si designeri, sustinuta de peste 100 angajati.

FURNIZORI - Pincipalii furnizori de idei ai firmei Scooby sunt designerii si proiectantii sai.

Furnizorii de materii prime sunt de pe piata interna si externa, fiind selectati pe seama unor criterii de calitate si performanta, corelate cu practicarea unor preturi atractive si perioade scurte in care se realizeaza livrarea.

INTERMEDIARII - Bazandu-se pe lucrul cu parteneri de afaceri si cu distribuitorii, firma Scooby a incheiat contracte comerciale cu principalele centre comerciale din tara.

CLIENTII - Cheia micromediului de marketing este clientela. Ea constituie destinatia si ratiunea eforturilor firmei si se prezinta prin piata efectiva a consumatorilor (institutionali si individuali).

CONCURENTA - Fiind vorba de un produs cu frecventa mare de utilitate, firma isi imparte piata cu alti doi principali competitori (Viteco Limchem si Herlitz).

Conținut arhivă zip

  • Promovarea Firmei SC Scobby SRL.rtf

Alții au mai descărcat și

Analiza Micromediului, Macromediului, Politicilor Mixului de Marketing la SC Vel Pitar SA

Cap.1 Introducere În prezenta lucrare voi încerca să analizez micromediul, macromediul de marketing precum şi politicile mixului de marketing la...

Proiect marketing - firma SC Erdore SRL

Firma S.C. ERDORE S.R.L a fost înființată în anul 2005 în Iași și deține filiale în importante oraşe ale ţării.Compania este formată dintr-o echipă...

Proiect marketing - firmă veioze - SC Light On SA

Introducere S.C.”Light on”S.A. – firma cu capital privat – infiintata in ianuarie 2004 , are ca principale activitati producerea si...

Prezentarea Firmei Coca-Cola

Societatea The Coca-Cola Company - cea mai mare companie producătoare de băuturi răcoritoare din lume. Compania este cunoscută în special...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?