Promovarea Vanzarilor la SC Comet SA

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Promovarea Vanzarilor la SC Comet SA.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 94 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 9 puncte.

Domeniu: Marketing

Cuprins

INTRODUCERE 4
CAP.1.MIXUL PROMOTIONAL 6
1.1 Continutul conceptului de marketing – mix 6
1.2 Tehnici de comunicare folosite in activitatea promotionala 8
1.2.1 Publicitatea 8
1.2.2 Promovarea vanzarilor 14
1.2.2.1 Merchandising 14
1.2.2.2 Publicitatea la locul vanzarii 17
1.2.3 Relatiile publice 17
1.2.4 Alte actiuni promotionale 19
CAP.2.PREZENTAREA GENERALA A S.C. COMET S.A. 22
2.1 Istoric si localizare 22
2.2 Capital social 23
2.3 Obiect de activitate 24
2.4 Mediul intern 27
2.4.1 Resurse materiale 27
2.4.2 Resurse umane 28
2.4.3 Resurse financiare 31
2.5 Mediul extern 33
2.5.1 Micromediul S.C. COMET S.A. 33
2.5.2 Macromediul S.C. COMET S.A. 38
CAP.3.ORGANIZAREA ACTIVITATII PROMOTIONALE LA S.C.COMET S.A. 42
3.1 Obiectivele activitatii promotionale la S.C. COMET S.A. 42
3.2 Stabilirea si elaborarea mixului
promotional 44
3.2.1 Stabilirea mixului promotional 44
3.2.2 Elaborarea mixului promotional 47
3.3 Alocarea resurselor, determinarea nivelului de cheltuieli de promovare 48
CAP.4. ACTIVITATEA PUBLICITARA LA S.C. COMET S.A. 50
4.1 Caracteristicile si principiile publicitatii 50
4.2 Forme si mijloace publicitare 53
4.2.1 Reducerile de pret 53
4.2.2 Vanzarile grupate 54
4.2.3 Organizarea de concursuri 54
4.2.4 Merchandising-ul 55
4.2.4.1 Merchandising-ul producatorului 57
4.2.4.2 Merchandising-ul distribuitorului 58
4.2.4.3 Analiza eforturilor si efectelor activitatii de merchandising 60
4.2.5 Prime si cadouri promotionale 61
4.2.6 Sponsorizare 64
4.2.7 Incercari gratuite 65
4.3 Publicitatea prin media 68
4.4 Publicitatea exterioara 70
4.5 Publicitatea prin tiparituri 71
4.6 Publicitatea gratuita 72
CAP.5.PROGRAM DE MARKETING PENTRU REALIZAREA CAMPANIEI PROMOTIONALE IN VEDEREA LANSARII UNUI NOU PRODUS PE PIATA 73
5.1 Continutul si rolul programului 73
5.2 Obiectivele si etapele programului 75
5.3 Elaborarea programului 79
5.3.1 Cercetarea pietei - punct de plecare in elaborarea programului de marketing 79
5.4 Lansarea programului 82
5.5 Sustinerea promotionala a programului 84
5.6 Modalitati de urmarire a comportamentului noilor produse la utilizator 85
5.7 Eficienta programului propus 88
CONCLUZII SI PROPUNERI 89
BIBLIOGRAFIE 90

Extras din document

INTRODUCERE

Actualul peisaj economico-social al tarii noastre – marcat de instalarea treptata a mecanismului pietei libere – determina schimbarea radicala a mentalitatii agentilor economici, intreaga lor activitate urmand sa se desfasoare intr-o noua viziune, moderna – intr-o viziune de marketing.

In acest context aceasta lucrare isi propune analiza unui aspect al complexului de marketing si anume cel legat de promovare. Ideea conceperii acestei lucrari a pornit de la realitatea ca un produs de o calitate corespunzatoare, cu o retea de distributie bine aleasa, nu poate ajunge la consumator, la utilizatorul final, fara promovare, care sa influenteze opinia cumparatorului in favoarea acelui produs.

Deci, activitatea de promovare a produselor este alcatuita din ansamblul de mijloace si metode utilizate in orientarea, informarea cumparatorilor potentiali asupra produselor noi sau imbunatatite, incepand de la ideea de produs, determinand mutatii favorabile in atitudinea si comportamentul lor, pentru atragerea intr-o masura cat mai mare catre locurile de vanzare in vederea satisfacerii, in conditii superioare, a nevoii consumatorilor si asigurarea unei rentabilitati ridicate.

Prezenta lucrare este prima de acest gen elaborata la S.C. COMET S.A., prin care autorul si-a propus apropierea societatii de consumatorul fina, deschiderea unor noi porti care s-o incadreze mai bine in actualul peisaj economic romanesc.

Pentru realizarea acestui obiectiv am structurat lucrarea in 4 capitole.

In primul dintre acestea am incercat sa prezint cateva elemente ale conceptului de marketing, ale mixului de marketing, axandu-ma mai ales pe unul dintre pilonii acestui concept, cel de promovare. Conceptul de marketing-mix s-a nascut din ideea antrenarii resurselor intreprinderii in combinatii diferite pentru a permite acesteia un contact cat mai eficient cu piata. De asemenea in acest prim capitol am prezentat sub forma teoretica principalele tehnici de comunicare folosite in activitatea promotionala.

Avand la dispozitie o paleta larga de tehnici de promovare a vanzarilor am continuat lucrarea cu capitolul al doilea in care am facut o prezentare generala a S.C. COMET S.A. Analizand resursele S.C. COMET S.A.,capitolul al doilea se continua cu stabilirea si elaborare mixului promotional.

Capitolul al treilea este o prezentare teoretica a formelor si mijloacelor publicitare si modul cum S.C. COMET S.A. foloseste aceste tehnici pentru a realiza contactul necesar cu cumparatorii.

In acest capitol am constatat absenta din cadrul activitatii de promovare a vanzarilor desfasurata de S.C. COMET S.A. a unor mijloace publicitare si modul in care se foloseste de celelalte tehnici pentru a-si promova vanzarile.

Mobilizarea si utlizarea resurselor S.C. COMET S.A., pentru realizarea unei activitati de piata eficiente, fac necesara coordonarea tuturor eforturilor de marketing, astfel incat sa fie integrate corespunzator in activitatea globala a societatii.Cea mai indicata modalitate de coordonare a acestor eforturi o constituie derularea lor pe baza unui program de marketing riguros elaborat.

Acest program de marketing se gaseste in capitolul al patrulea si se refera la lansarea pe piata a unui nou produs,distribuit de S.C. COMET S.A. Acest capitol este structurat in mai multe parti ce cuprind etapele acestui program.

Teza a fost elaborata sub conducerea atenta si competenta a doamnei profesoare lector univ. Diana Soca, fata de care imi exprim profunda recunostinta pentru observatiile facute, pentru modul deschis si cald in care m-a indrumat in elaborarea acestei lucrari.

Este totodata locul unde imi pot reinnoi expresia sentimentelor de gratitudine fata de toate cadrele didactice din cadrul Facultatii de Management-Marketing, carora am avut cinstea sa le fiu student. Sper ca lucrarea de fata, concluziile la care am ajuns, propunerile facute, sa nu le dezamageasca.

CAP.1.MIXUL PROMOTIONAL

1.1 Continutul conceptului de marketing-mix

Din resursele pe care le are la dispozitie, intreprinderea poate realiza o paleta larga de combinatii : in limitele profilului in care s-a specializat, activitatea sa va putea dobandii concretizari foarte diferite. De aici si relativ intinsa varietate a modalitatilor de realizare a contactelor intrprinderilor cu exteriorul, cu piata. Iar prin ,modul de concepere, de realizare a acestor contacte se incearca realizarea unui echilibru intre posibilitatile intreprinderii si presiunea fortelor pietei, pe coordonatele strategiei de piata adoptate.

Ideea antrenarii resurselor in combinatii diferite astfel incat sa permita intreprinderii realizarea unui contact eficient cu piata a condus la nasterea conceptului de marketing-mix. Acest concept, astazi cu o pozitie centrala in teoria si practiuca marketingului este de data relativ recenta. Creatorul lui, profesorul NEIL BORDEN ii da o formulare coerenta in acceptiunea pe care, in linii mari, o inregistram si astazi abia spre mijlocul deceniului urmator. De procesul cristalizarii si dezvoltarii conceptului de marketing-mix se leaga insa si numele altor specialisti, intre care, E.J.McCARTHY, M.CHOLLET, F.GILBORT.

“ Mixtura “ sugerata de conceptul in cauza priveste modul cum sunt antrenate resursele ( inclusiv cele de imaginatie ) de catre intreprindere, proportiile, “ dozajul “ in care ele vor intra in efortul global al intreprinderii pentru a se ajunge la efectele dorite. Dar continutul particular al mix-ului de marketing iese in evidenta nu prin intermediul eforturilor antrenate, ci al instrumentelor pe care intreprinderea le utilizeaza in contactele sale cu piata. Lista unor asemenea instrumente este destul de lunga variabila totodata de la un autor la altul. Borden, de pilda, le grupeaza in urmatoarele 12 pozitii:

- dezvoltarea produsului

- determinarea pretului

- adoptarea marcilor

- canalele de distributie

- vanzarea directa

- publicitatea

- promovarea la locul vanzarii

- conditionarea

- expunerea in raft

- serviciile

- logistica

- cercetarea si analiza informatiilor.

Fisiere in arhiva (1):

  • Promovarea Vanzarilor la SC Comet SA.doc

Alte informatii

UNIVERSITATEA ROMANO-AMERICANA FACULTATEA DE MANAGEMENT-MARKETING