Prospectarea pietei pentru o companie

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Prospectarea pietei pentru o companie.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 13 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Marketing

Cuprins

Prezentarea firmei şi a produsului 3
Capitolul I: Analiza pieţei 4
Capitolul II: Consumatori. Segmentare. Profil 6
2.1. Clienţii produsului 6
2.2. Segmentarea pieţei: criterii şi variabile de segmentare 7
2.3. Profilul pieţei ţintă 9
Capitolul III: Concurenţii pieţei 10
Capitolul IV: Tendinţele pieţei 11
Bibliografie 13

Extras din document

Prezentarea firmei şi a produsului

S.C. ALADIN S.R.L. este o firmă lansată pe piaţa românească în anul 2011 şi are ca obiect de activitate fabricarea şi comercializarea de corpuri de iluminat pentru casa şi grădină. Firma îşi desfăşoară activitatea doar pe piaţa românească, având sediul central în Iaşi pe str. Hlincea, nr. 27, dispunând în acelaşi timp de magazine de desfacere în mai multe cartiere din oraş (Nicolina, Tătăraşi, Copou, Alexandru cel Bun şi Păcurari). Echipa noastră este formată din 35 de angajaţi tineri cu studii medii şi superioare, dispuşi să ofere clienţilor noştri asistenta permanentă şi servicii profesionale de calitate.

Produsele comercializate au un design inovativ, sunt realizate din materiale reciclabile, dorind astfel protejarea mediului înconjurător. Tehnologiile de care dispunem ne permit satisfacerea preferinţelor clienţilor noştri la un nivel cât mai înalt şi, în acelaşi timp, diferenţierea majoră faţă de concurenţă.

În urma unei analize de piaţă s-au identificat următoarele firme concurente: S.C. CIG S.R.L., S.C. ROMSTAL S.A., S.C. PRO-PLUS S.R.L. si S.C. FINEART S.R.L., principalul "jucător" pe piaţa corpurilor de iluminat fiind S.C. ROMSTAL S.A. căruia speram să-i facem faţă şi chiar să-l depăşim într-un viitor apropiat în urma aplicării propriilor strategii de marketing.

În lună martie a acestui an, firma a decis lansarea pe piaţă a unui nou produs unic pe piaţa locală, numit "SMART CUBE" destinat persoanelor cu venituri medii spre mari. Printre cele mai importante caracteristici distinctive ale veiozei SMART CUBE pot fi enumerate următoarele: touch sensitive, încărcare solară, flexibilitate şi rezistenţa la şoc. Produsul nostru poate fi utilizat în locuinţe, hoteluri, restaurante, pensiuni, baruri etc..

Caracteristici tehnice:

• Tensiunea de alimentare: 220v;

• Dimensiuni (cm): 20×20×20;

• Greutate (gr.): 800;

• Material: aluminiu (baza), pânză;

Prin intermediul acestui produs dorim să atragem cât mai mulţi clienţi şi să-i conştientizăm de importanţa achiziţionării şi utilizării obiectelor din materiale reciclabile.

Capitolul I: Analiza pieţei

Piaţa de referinţă a firmei S.C. ALADIN S.R.L. este piaţa locală din Iaşi şi se adresează tuturor categoriilor de persoane care obţin un venit mediu lunar de minim 1500 lei, mai ales ca SMART CUBE este un produs uşor de utilizat.

În Iaşi, cererea de veioze a crescut odată cu dezvoltarea domeniului construcţiilor de locuinţe şi spaţii comerciale, fiind produse care se adresează consumatorilor casnici şi economici. Tendinţa manifestată în ultima perioadă este cea a orientării firmelor producătoare sau importatoare către consumatorii casnici, aceştia reprezentând un segment de piaţǎ cu un potenţial de consum în continuă creştere, deşi aici concurenţa este deosebit de puternică.

Impunerea pe piaţa locală a Iaşiului este o soluţie, urmând ca după ce obiectivele de a atrage cât mai mulţi clienţi şi de a satisface pe deplin nevoile consumatorilor noştri vor fi satisfăcute, vom încerca să ne extindem şi în celelalte zone ale ţării.

Piaţa produselor electrice: veioze, lămpi, becuri, prelungitoare se caracterizează prin concentrare, stabilitate şi concurenţă intensă şi a început să se structureze, treptat. În prezent, există câţiva mari producători, atât străini, cât şi interni.

Din punct de vedere al cererii, în cazul corpurilor de iluminat, este important atât preţul cât şi calitatea şi ambalajul. În continuare, totuşi piaţa va pune din ce în ce mai mult accent pe calitate şi design, fiind dispusă în timp, chiar să plătească mai mult pentru a obţine un produs superior din punct de vedere al durabilităţii, al imaginii, al strălucirii. La rândul lor, producătorii vor încerca să ofere produse mai sofisticate care să aducă un plus privind caracteristicile celorlalte categorii de veioze.

Concurenţa se dă între firmele: CIG S.R.L., ROMSTAL S.A., PRO-PLUS S.R.L. şi FINEART S.R.L. şi prin structurarea pe criteriul designului.

Firma noastră depune eforturi considerabile pentru asigurarea unei poziţii clare în cadrul pieţei pentru marca sa în vederea prevenirii confundării mărcii noastre cu mărcile concurente.

Când vorbim de caracterizarea pieţei avem în vedere următoarele caracteristici: dimensiunile pieţei şi aria şi localizarea pieţei.

Fisiere in arhiva (1):

  • Prospectarea pietei pentru o companie.docx

Bibliografie

Munteanu, C., E. Maxim, C. Sasu, Ş. Prutianu, A. Zaiţ, A. Manolică, T. Jijie, A. Monoranu – Marketing – Principii, practici, orizonturi, Editura Sedcom Libris, 2011;
http://www.zf.ro/burse-fonduri-mutuale/vanzari-de-10-mil-euro-pentru-corpuri-de-iluminat-8173290
http://stiri.rol.ro/Piata-romaneasca-a-corpurilor-de-iluminat-a-depasit-70-milioane-de-euro-40838.html.