Publicitate Comerciala pentru Bauturile Nealcoolice Pepsi-Cola

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Publicitate Comerciala pentru Bauturile Nealcoolice Pepsi-Cola.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 62 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: prof. ec. dr. Manuela Mocanu Jaber

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Marketing

Cuprins

Capitolul I - Aspecte teoretice privind publicitatea comerciala
" 1 Istoria publicitatii.5
" 2 Aspecte teoretice privind publicitatea comerciala. 8
Capitolul II - Publicitate comerciala pentru bauturile nealcoolice Pepsi-Cola comercializate de S.C. Quadrant Amroq Beverages S.A
" 1 Prezentarea firmei Quadrant Amroq Beverages S.A.34
" 2 Publicitate comerciala pentru bauturile nealcoolice Pepsi-Cola comercializate de S.C. Quadrant Amroq Beverages S.A
a) Publicitate comerciala pentru bauturile racoritoare necarbonatate PRIGAT.39
b) Publicitate comerciala pentru bauturile nealcoolice Mountain Dew.43
c) Publicitate comerciala pentru ceaiul rece Lipton Ice Tea.45
d) Publicitate comerciala pentru bauturile nealcoolice Mirinda.48
e) Publicitate comerciala pentru bauturile nealcoolice Pepsi-Cola.48
" Concluzii. 52
" Bibliografie. 53
" Anexe.54

Extras din document

Introducere:

In primul capitol este vorba despre aspectele teoretice ale publicitatii comerciale, unde am prezentat o scurta istorie publicitatii, de la originile acesteia,care dateaza cu multe secole inaintea erei lui Christos si pana in zilele noastre. In partea a doua a primului capitol se afla aspectele teoretice ale publicitatii, reprezentate de defintia publicitatii, de simbioza dintre publicitate si cele 5 mass-medii: presa, televiziunea, radioul, afisul si internet-ul. Sunt enumerate si descrise apoi, componentele publicitatii si clasificate formele de publicitate. In ultima parte a primului capitol sunt prezentate agentia de publicitate, campania de publicitate si contractul de publicitate.

In al doilea capitol, in prima parte este prezentata S.C. Quadrant Amroq Beverages S.A. ca fiind una dintre cele mai importante companii de pe piata romaneasca a bunurilor de larg consum, imbuteliatorul autorizat al Pepsi, Prigat, Lipton Ice Tea, Mountain Dew si Mirinda in Romania si Republica Moldova. Partea a doua a celui de-al doilea capitol este denumita Publicitate comerciala pentru bauturile nealcoolice Pepsi-Cola comercializate de S.C. Quadrant Amroq Beverages S.A.  , care este de altfel si titlul lucrarii mele.

Am ales aceasta tema deoarece imi plac reclamele si in viitor as dori sa lucrez in acest domeniu, cel al publicitatii, care este o munca de creatie, unde imaginatia trebuie fie foarte bogata pentru a putea creea campanii publicitare care sa satisfaca necesitatile clientului.

Publicitatea este unul dintre cele 5 instumente importante folosite de firme pentru orientarea comunicatiilor, convingatoare, catre cumparatori si alte categorii de public vizate. Definim publicitatea ca fiind orice forma de prezentare si promovare nepersonala a unor idei, bunuri sau servicii, platite de un sponsor bine precizat. Categoria celor ce cheltuiesc bani cu publicitatea include nu numai firme, ci si muzee, organizatii sociale si profesionale, care isi fac publicitate pentru ideile si principiiile proprii la cunostinta diverselor categorii de public vizate. Publicitatea este folosita in toate tarile lumii, inclusiv in cele socialiste. Ea reprezinta o modalitate eficienta de raspandire a unor mesaje, fie ca este vorba de un mesaj menit sa atraga preferinta publicului pentru produsele Pepsi-Cola, fie ca este vorba de a oferi motivatii pentru consumul de lapte sau pentru practicarea controlului nasterilor.

CAPITOLUL I

1.Istoria publicitatii [1]

Originile publicitatii dateaza cu multe secole inaintea erei lui Cristos . Una dintre primele metode cunoscute de advertising a fost cea a afisarii exterioare, de obicei un semn atragator pictat pe peretele unei cladiri. Arheologii au descoperit multe astfel de semne, de exemplu in ruinele Romei antice si in Pompei. Un anunt publicitar exterior excavat in Roma face publicitate unei proprietati spre inchiriat, si unul gasit pictat pe un perete in Pompei atrage atentia calatorilor catre o taverna situata intr-un alt oras.

In timpurile medievale lauda verbala a produselor a determinat cresterea unei simple dar efective forme de publicitate, folosirea asa numitilor strigatori. Strigatorii erau cetateni care citeau cu voce tare anunturi publice si erau de asemenea angajati de negustori pentru a striga laude la adresa marfurilor lor. Mai tarziu au devenit figuri obisnuite pe strazile asezarilor coloniale americane. Strigatorii din orase au fost predecesorii publicistului modern, care prezinta reclame radio sau TV.

Desi forme grafice ale publicitatii au aparut timpuriu, publicitatea tiparita a progresat putin, pana la aparitia masinii de tiparit in Europa in jurul anului 1440. Marcile- embleme bi sau tridimensionale care simbolizau anumite companii sau industrii - dateaza din secolul 16 cand negustorii sau membrii anumitor organizatii postau diferite simboluri in fata magazinelor lor. Printre cele mai cunoscute marci care au supravietuit pana in timpurile moderne ar fi stalpii dungati din fata frizeriilor si semnul celor trei bile de la casele de amanet.

Fisiere in arhiva (1):

  • Publicitate Comerciala pentru Bauturile Nealcoolice Pepsi-Cola.doc