Publicitate și promovarea vânzărilor pentru autoturismele marca Volkswagen

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 27 în total
Cuvinte : 7193
Mărime: 126.96KB (arhivat)
Publicat de: Raul Miu
Puncte necesare: 9
proiect practic, F.E.A.A. - UAIC

Extras din proiect

Partea I

Brief de agenţie

Capitolul 1 – Societatea

Pe data de 28 Mai 1937 a fost înfiinţată compania „Gesellschaft zurVorbereitung des Deutschen Volkswagen GmbH”. Mai târziu, pe data de 16 Septembrie 1938 aceasta îşi schimbă numele în „Volkswagen GmbH”. La începutul anului 1938, în oraşul de astăzi Wolfsburg, au început lucrările la construirea fabricii de maşini proiectate de Ferdinand Porsche. Acesta a lucrat pentru uzina regală de maşini din Viena; aici a inventata motorul montat pe axa roţii, cât şi primul autovehicul din lume cu tracţiune integrală (motoare pe fiecare dintre cele 4 roţi) – 70 de ani mai târziu, NASA avea să foloseascăo tehnologie identică pentru vehiculele lunare.

Volk înseamnă în germană „popor”, iar Wagen – „vagon”, „maşină”. Automobilul a fost conceput în 1934 de către căpeteniile celui de-al treilea reich ca pe o limuzină cât mai compactă. Proiectul a fost elaborat de profesorul Ferdinand Porche. Punând la 26 Mai 1938 piatra de temelie a uzinei de automobile lângă oraşul Vallersleben., la 80 kilometri est de Hanorva, el a anunţat că maşina va avea denumirea KdF – Wagen – Kraft durch Freude Wagwn, ad literam „Forţa prin automobil al bucuriei”. Când după război compania a ajuns în mâinile autorităţilor engleze, oraşul a căpătat denumirea Wolfsburg, în cinstea unui castel din apropiere, a cărui stemă a devenit prima emblemă a automobilului – imaginea unui castel şi a unui lup (germ. Wolf). Mai târziu, când s-a pus problema vânzărilor în străinătate, a fost adoptată o emblemă nouă – literele V şi W în interiorul unui cerc.

După război şi englezii şi americanii au fost invitaţi să participe la producerea şi comercializarea „Volkswagen” – ului, dar au refuzat şi unii şi alţii. Lords Roots, care conducea Comisia britanică pentru „Volkswagen”, a declarat că „maşina aceasta nu întruneşte condiţiile de bază”. Unul dintre directorii din partea americană îi raporta lui Henry Ford că „dacă ne-am apuca să vindem acest automobil la noi, n-o să dea nimeni nici uh bănuţ”. „Gândăceleul” a devenit în scurt timp unul dintre cele mai populare automobile din istorie, iar VW – una dintre cele mai notorii mărci.

Pe durata celui de-al Doilea Război Mondial fabrica de la Wolfsburg şi-a schimbat producţia pe armanent. Peste 20.000 de muncitori, în special prizonieri de război, au lucrat la fabrică în acea peroiadă. În Septembrie 1998, în memoiria evenimentelor petrecute la acea vreme, VOLKSWAGEN AG a concretizat o acţiune umanitară în memoria celor ce au fost obligaţi să lucreze la fabrică. La finele anului 2001 mai mult de 2.050 oameni din 26 de ţări au primit ajutoare unamitare din partea Volkswagen.

La sfârşitul lui iunie 1945, responsabilitatea companiei Volkswagenwerk revine în mâinile guvernului britanic. Sub conducerea lui Ivan Hirst producţia în masă a Volkswagen-ului Beetle a început. În negocierile purtate cu patronul uzinei VW din Wolfsburg, Ferry (fiul lui Ferdinand) Porsche obţine atât o taxă de licenţă pe fiecare Broscuţă construită, cât şi dreptul de a construi o maşină sport pe baza componentelor acestei maşini populare de asemenea, Ferry Porche obţine licenţa de importator general al mărcii VW în Austria.

8 Martie 1950 – o nouă maşină intră în producţie, mărind astfel orizontul companiei. Volkswagen Bus, cunoscut sub numele celebru în acea vreme – VW Bully, a mărit semnificativ cererile de producţie datorită capacităţii sale multifuncţionale. În 1956 compania se cede nevoită să deschidă o nouă fabrică numai pentru VW Transporter, stabilită la Hanovra, punând în acelaşi timp bazele brandului „Volkswagen Commercial Vehicles”.

În data de 30 Ianuarie 1951 profesorul Ferdinand Porsche moare, iar fiica şi fiul acestuia, Louise Piech şi Ferry Porsche, aduc în discuţie vânzarea afacerii. Renunţă la această idee şi Louise Piech preia destinele companiei Porche din Salzburg. Până în 1953, Louise Piech reuşeşte să dezvolte o reţea naţională de vânzări, compania Porche devenind lider de piaţă cu brandul VW.

În 1955 muncitorii şi conducerea companieie au sărbătorit depăşirea numărului de producţie de 1 milion de maşini Beetle.

Pe data de 17 Februarie 1972, Volkswagen sparge recordul de unităţi produse: cu peste 15.000.000 unităţi asamblate Beetle-ul învinge legendarul model Ford „Tin Lizzy”.

În 1973, Passatul devine primul model al noii generaţii de maşini Volkswagen acre intră în producţie – cu direcţia pe roţile din faţă şi un motor cu 4 cilindrii răcit cu apă. Noul Passat este construit pe o linie nouă de producţie, cu componente standardizatefolosite pentru mai multe modele Volkswagen.

O nouă maşină se pregăteşte în uzinele de la Wolfsburg; în Ianuarie 1974 este construit primul Golf, devenind în scurt timp un pretendent în ierarhia Vlkswagen. În acelaşi an este lansată şi sportiva „Scirocco” a cărei producţie a avut loc până în 1981.

În 1976 primul Golf GTI rula pe linia de producţie. Maşina cu cel mai puternic motor al momentului a creat o furoare reală pe şosele dând naştere unei legende. Golf 2 este prezentat în 1983 când roboţii industriali au apărut pentru prima dată într-o fabrică de producţie. Compania Porsche a continuat să-şi dezvolta păiaţa de distribuţie şi a preluat şi licenţa de importator general al tuturor modelelor Audi. Câţiva ani mai târziu, Porsche Espana se uneşte cu Porsche Group, iar în 1985 Porsche începe distribuţia mărcii Seat.

Vlokswagen AG cumpărăr Skoda, dar nu mai are suficiente resurse pentru a deveni imediat activ în statele est europene; de aceea, Volkswagen AG desemnează Porsche Holding să pună la punct o reţea de distribuţie a mărcilor VW în Ungaria; face apoi la fel şi cu statele învecinate.

Odată cu lansarea lui Lupo 3L TDI, prima maşină care oferea un consum de numai 3 litri la 100 km, în Iulie 1999 VW scria istoria auto încă o dată.

În August 2002, la uzina Volkswagen din Slovacia, producţia în masp a modelului Tuareg aparţinând unei clase luxuriante, este începută, ducând Vlkswagen într-un nou segment de piaţă.

În 2002 producţia celei de a cincea generaţii de Golf este pornită, aducând maşinii un nou dinamism în design şi tehnică.

Preview document

Publicitate și promovarea vânzărilor pentru autoturismele marca Volkswagen - Pagina 1
Publicitate și promovarea vânzărilor pentru autoturismele marca Volkswagen - Pagina 2
Publicitate și promovarea vânzărilor pentru autoturismele marca Volkswagen - Pagina 3
Publicitate și promovarea vânzărilor pentru autoturismele marca Volkswagen - Pagina 4
Publicitate și promovarea vânzărilor pentru autoturismele marca Volkswagen - Pagina 5
Publicitate și promovarea vânzărilor pentru autoturismele marca Volkswagen - Pagina 6
Publicitate și promovarea vânzărilor pentru autoturismele marca Volkswagen - Pagina 7
Publicitate și promovarea vânzărilor pentru autoturismele marca Volkswagen - Pagina 8
Publicitate și promovarea vânzărilor pentru autoturismele marca Volkswagen - Pagina 9
Publicitate și promovarea vânzărilor pentru autoturismele marca Volkswagen - Pagina 10
Publicitate și promovarea vânzărilor pentru autoturismele marca Volkswagen - Pagina 11
Publicitate și promovarea vânzărilor pentru autoturismele marca Volkswagen - Pagina 12
Publicitate și promovarea vânzărilor pentru autoturismele marca Volkswagen - Pagina 13
Publicitate și promovarea vânzărilor pentru autoturismele marca Volkswagen - Pagina 14
Publicitate și promovarea vânzărilor pentru autoturismele marca Volkswagen - Pagina 15
Publicitate și promovarea vânzărilor pentru autoturismele marca Volkswagen - Pagina 16
Publicitate și promovarea vânzărilor pentru autoturismele marca Volkswagen - Pagina 17
Publicitate și promovarea vânzărilor pentru autoturismele marca Volkswagen - Pagina 18
Publicitate și promovarea vânzărilor pentru autoturismele marca Volkswagen - Pagina 19
Publicitate și promovarea vânzărilor pentru autoturismele marca Volkswagen - Pagina 20
Publicitate și promovarea vânzărilor pentru autoturismele marca Volkswagen - Pagina 21
Publicitate și promovarea vânzărilor pentru autoturismele marca Volkswagen - Pagina 22
Publicitate și promovarea vânzărilor pentru autoturismele marca Volkswagen - Pagina 23
Publicitate și promovarea vânzărilor pentru autoturismele marca Volkswagen - Pagina 24
Publicitate și promovarea vânzărilor pentru autoturismele marca Volkswagen - Pagina 25
Publicitate și promovarea vânzărilor pentru autoturismele marca Volkswagen - Pagina 26
Publicitate și promovarea vânzărilor pentru autoturismele marca Volkswagen - Pagina 27

Conținut arhivă zip

  • Publicitate si Promovarea Vanzarilor pentru Autoturismele Marca Volkswagen.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza Strategiei de Brand a Companiei Toyota

Introducere Pentru crearea unor branduri puternice în ziua de astăzi firmele trebuie să cunoască foarte bine concurența pentru a se putea adapta...

Analiza estetică a automobilului Volkswagen Beetle

Istoria automobilului Volkswagen Beetle Istoria Beetle a început în 1934 când, în Sala de la Berlin Adolf Hitler a anunţat că maşina nu va fi un...

Publicitatea mărcii Coca Cola

1. MARCA.DEFINITIA MARCII O marca este un semn distinctiv care identifica anumite produse si servicii. Marcile dateaza din vremuri stravechi, cand...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Te-ar putea interesa și

Concurența pe Piața de Autoturisme în România

Productia, piata si concurenta în domeniul autoturismelor din România se afla înca de la începuturile lor sub influenta exigentelor interne si,...

Comunicarea Imaginii Organizației prin Intermediul Mărcii

INTRODUCERE În urma stabilirii de relaţii de schimb, comerţul a apărut drept un complement al producţiei care nu putea asigura întreg necesarul...

Piața de Autoturisme în România

CAPITOLUL 1: PIAŢA DE AUTOTURISME ÎN ROMÂNIA 1.1. Clasic şi modern în abordarea pieţei de autoturisme 1.1.1. Portalul pieţei de autoturisme...

Diagnosticul societății comerciale Autoglobus 2000 SRL

CAPITOLUL I 1.1 Informaţii generale 1.1.1 Elemente de identificare Denumirea societăţii : SC AUTOGLOBUS 2000 SRL Sediul societăţii : Timişoara...

Piața auto România

Analiza pieţei automobilelor din România 1. Produsul a. Istoric al automobilelor la nivel naţional şi internaţional Inca din cele mai vechi...

Piața Autoturismelor

1.Scurt istoric al produsului la nivel mondial si national Originile automobilului modern Automobilul modern nu a fost inventat intr-o singura zi...

Dieselgate

Prezentarea firmei VW Scurt istoric Volkswagen AG este o companie multinațională de producție auto care are sediul in Wolfsburg, Germania. Ei...

Volkswagen Golf

Scurt Istoric Se spune ca Leonardo Da Vinci a inventat diferentialul. Un mecanism asemanator, datând din anul 87 î.Chr., a fost însa gasit lânga...

Ai nevoie de altceva?