Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 114 în total
Cuvinte : 40359
Mărime: 612.41KB (arhivat)
Publicat de: Traian Oroș
Puncte necesare: 12
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Asist. Drd. Univ. Ec. Alexandru Căpăţînă

Extras din proiect

CAPITOLUL I. Politica Promotionala si Rolul pe care il joaca in activitatea IMM-urilor (Firmelor) – Aspecte Teoretice

1.1. Rolul Promovarii in Marketing

In sistemul relatiilor pe care firma le are cu mediul economico-social, cu piata , aceasta nu se poate limita numai la producerea si distributia de bunuri si servicii, ci este necesara o permanenta comunicare cu acest mediu, cu piata, fapt ce presupune o informare permanenta a consumatorilor potentiali si a intermediarilor, adoptarea unor modalitati specifice de influentare a comportamentului de cumparare si de consum a cumparatorilor, de sprijinire permanenta a procesului de vanzare.

Mixul Promotional

Termenul de mix promotional a fost inventat pentru a face referiri cu privire la alegerea instrumentelor promotionale si la suma cheltuita pentru fiecare instrument utilizat pentru un produs sau o linie de produse. Instrumentele promotionale care stau la dispozitia specialistului in marketing sunt foarte variate, dar cele mai des folosite sunt: reclamele, promovarea vanzarilor, publicitatea, expozitiile. Fiecare mix trebuie planificat cu atentie pentru a fi in concordanta deplina cu natura produsului sau serviciului si in mod special, cu caracteristicile si interesele pietei.

1.1.1 Definirea Principalelor Instrumente Promotionale

Reclama reprezinta orice prezentare de cuvinte, fotografii, sunete, care este nepersonala, platita de un sponsor la preturile stabilite si care este transmisa prin mass-media: televiziune, radio, ziare, internet, posta, vehicule de transport, expuneri exterioare.

Vanzarea personala este comunicare directa (fata in fata sau la telefon) care are loc intre vanzator si comparator, in scopul efectuarii unei vanzari. De asemenea dintr’o vanzare personala pot aparea mai multi cumparatori si mai multi vanzatori. Vanzarea personala este un process ce urmareste informarea clientilor pentru a-i convinge sa cumpere produse ca urmare a comunicarii directe. Prin aceasta se da posibilitatea vanzatorilor sa aiba libertatea de a-si ajusta mesajul astfel incat sa satisfaca cat mai bine nevoile de informatie ale clientilor. Comparativ cu alte metode promotionale, vanzarea personala este mai precisa , permitand vanzatorilor sa se concentreze asupra celor mai promitatoare perspective de vanzare

Publicitatea este comunicarea in forma transmiterii stirilor despre produsele sau serviciile unei firme sau ambele, fie liber, fie prin “onorarii promotionale ”, care, de obicei, sunt mult mai reduse decat cele destinate reclamelor. Intr-o organizatie publicitatea este vazuta uneori ca o parte a relatiilor cu publicul, o functie de comunicare mai intense si mai inteligenta. Relatia cu publicul se bazeaza pe un set larg de activitati de comunicare folosite in scopul de a crea si mentine relatii favorabile intre organizatie si public: clientii, functionarii, oficialitati guvernamentale si societatea.

Promovarea vanzarilor este o activitate, un material (sau ambele) care actioneaza ca un mobil, oferind valoare adaugata sau stimulentul pentru produs, revanzatorilor, vanzatorilor sau consumatorilor. Ea cuprinde toate activitatile si materialele promotionale diferite de cele de mai sus incluzand cupoane, demonstratii, expuneri la punctele de cumparare, mostre gratuite, concursuri, rambursarea banilor cumparatorilor, recompense.

Inainte ca o firma sa decida ce instrumente de promovare sa foloseasca, trebuie sa determine care sunt cele mai adecvate obiective pe care le urmareste pentru fiecare produs in parte. Printre obiectivele majore sunt incluse: schimbarea curbei cererii in sus si la dreapta, informarea si convingerea clientilor potentiali, sustinerea si motivarea negustorilor si vanaztorilor, imbunatatirea imaginii firmei.

1.1.2 Obiectivele urmarite de firma in alegerea instrumentelor promotionale

Schimbarea curbei cererii: Scopul promovarii este sa modificam intreaga curba a cererii in unul sau in ambele din urmatoarele doua moduri:

1. Catre dreapta, asa fel incat o cantitate mai mare a produselor firmei sa fie cumparate la acelasi pret.

2. Spre vertical, astfel incat cererea sa devina mai neelastica iar preturile sa poata fi ridicate dar cu efect mai mica supra cererii.

Majoritatea firmelor de afaceri au constatat ca modul cel mai putin de dorit de a concura este prin competitia de preturi, aceasta insemnand de regula, scaderea pretului in speranta obtinerii unui volum mai mare de vanzari. Foarte multe firme prefera sa lase preturile la un nivel la care acestea obtin un profit rezonabil si sa-si concentreze in primul rand efortul de promovare , in scopul de a vinde, sustinuti negustorii si vanzatorii, imbunatatirea imaginii firmei.

Informarea si convingerea potentialilor clienti difera in mod considerabil de la un instrument de promovare la altul, iar in acest scop se cheltuiesc sume importante. Totusi o firma poate castiga o competitie daca prin promovare informeaza si convinge clientii mai bine decat o fac celelalte firme concurente dar nerecurgand la reducerea preturilor pentru produsele lor care din acest motiv deseori pot lasa impresia unei calitati mai scazute.

Sustinerea si motivarea negustorilor si a vanzatorilor este recomandata pentru faptul ca acestia exercita o influenta directa asupra clientilor, in special, atunci cand este vorba despre produse industriale si bunuri de folosinta indelungata. Pentru aceasta s’ar putea apela la reclama si promovarea vanzarilor in idea de a atrage potentialii clienti intr-un magazine sau intr-o sala de prezentare unde sa li se vandal anticipat produsele.

Imbunatatirea imaginii firmei: unele eforturi promotionale urmaresc nu neaparat sa se vanda un anumit produs sau o linie de produs, ci sa imbunatateasca imaginea intregii companii atat printre clientii efectivi cat si printre clienti si negustori. Aceasta este considerata ca promovarea imaginii organizationale si se realizeaza printr-o varietate de metode promotionale incluzand reclame, publicitate. Activitatile promotionale care au drept scop imbunatatirea imaginii firmei vizeaza urmatoarele aspecte:

• Sa determine pe viitor clienti sa gandeasca favorabil despre firma pentru a mari sansele vanzarii produsului pe termen lung

• Sa atraga atentia unitatilor bancare pentru a le asigura fonduri pe termen scurt si lung

• Sa atraga un numar de fonduri care pot ajuta compania sa-si imbunatateasca calitatea produselor sau sa-si diversifice liniile sale de produse

• Sa recruteze pe cei mai capabili ingineri, pe cei mai buni vanzatori care doresc sa lucreze pentru firme mai prestigioase, conform pregatirii lor

• Sa capteze increderea negustorilor in posibilitati de productie ale firmei si calitatea deosebita a produselor sale

• Sa incurajeze si sa stimuleze vanzatorii firmei sa gandeasca in mod favorabil despre firma si produsele sale.

1.1.3. Strategiile promotionale ale firmei obiectivul principal pe care il urmareste fiecare firma este acela de a sti cum sa convingi clientii sa-ti cumpere marfa. Pentru aceasta se folosesc doua alternative si anume: fie o strategie defensiva, fie una ofensiva.

Strategia defensiva: este acea strategie orientata spre cerere in care firma incearca sa-si apere si sa-si mentina pozitia pe piata folosind in acest scop reclama sau promovarea vanzarilor. Obiectivul urmarit in acest caz este sa-i faca pe potentialii clienti constienti de produs sau serviciu si sa le trezeasca interesul pentru a intra in posesia lui. Daca prin reclama se reuseste acest lucru, oamenii vor fi atrasi sa mearga la magazin si sa cumpere produsul.

Strategia ofensiva presupune utilizarea masiva a tuturor mijloacelor promotionale care stau la dispozitia firmei si folosirea unui buget considerabil. In acest caz sarcina promotionala revine vanzatorilor sau altor salariati care se ocupa direct cu clientii. Strategia ofensiva este folosita atat de firmele industriale cat si de cele de bunuri de consum dar care dispun de un important potential material si financiar.

Preview document

Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor - Pagina 1
Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor - Pagina 2
Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor - Pagina 3
Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor - Pagina 4
Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor - Pagina 5
Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor - Pagina 6
Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor - Pagina 7
Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor - Pagina 8
Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor - Pagina 9
Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor - Pagina 10
Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor - Pagina 11
Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor - Pagina 12
Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor - Pagina 13
Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor - Pagina 14
Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor - Pagina 15
Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor - Pagina 16
Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor - Pagina 17
Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor - Pagina 18
Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor - Pagina 19
Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor - Pagina 20
Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor - Pagina 21
Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor - Pagina 22
Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor - Pagina 23
Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor - Pagina 24
Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor - Pagina 25
Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor - Pagina 26
Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor - Pagina 27
Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor - Pagina 28
Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor - Pagina 29
Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor - Pagina 30
Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor - Pagina 31
Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor - Pagina 32
Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor - Pagina 33
Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor - Pagina 34
Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor - Pagina 35
Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor - Pagina 36
Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor - Pagina 37
Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor - Pagina 38
Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor - Pagina 39
Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor - Pagina 40
Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor - Pagina 41
Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor - Pagina 42
Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor - Pagina 43
Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor - Pagina 44
Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor - Pagina 45
Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor - Pagina 46
Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor - Pagina 47
Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor - Pagina 48
Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor - Pagina 49
Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor - Pagina 50
Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor - Pagina 51
Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor - Pagina 52
Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor - Pagina 53
Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor - Pagina 54
Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor - Pagina 55
Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor - Pagina 56
Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor - Pagina 57
Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor - Pagina 58
Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor - Pagina 59
Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor - Pagina 60
Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor - Pagina 61
Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor - Pagina 62
Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor - Pagina 63
Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor - Pagina 64
Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor - Pagina 65
Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor - Pagina 66
Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor - Pagina 67
Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor - Pagina 68
Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor - Pagina 69
Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor - Pagina 70
Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor - Pagina 71
Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor - Pagina 72
Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor - Pagina 73
Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor - Pagina 74
Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor - Pagina 75
Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor - Pagina 76
Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor - Pagina 77
Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor - Pagina 78
Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor - Pagina 79
Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor - Pagina 80
Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor - Pagina 81
Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor - Pagina 82
Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor - Pagina 83
Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor - Pagina 84
Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor - Pagina 85
Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor - Pagina 86
Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor - Pagina 87
Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor - Pagina 88
Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor - Pagina 89
Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor - Pagina 90
Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor - Pagina 91
Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor - Pagina 92
Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor - Pagina 93
Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor - Pagina 94
Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor - Pagina 95
Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor - Pagina 96
Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor - Pagina 97
Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor - Pagina 98
Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor - Pagina 99
Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor - Pagina 100
Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor - Pagina 101
Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor - Pagina 102
Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor - Pagina 103
Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor - Pagina 104
Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor - Pagina 105
Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor - Pagina 106
Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor - Pagina 107
Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor - Pagina 108
Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor - Pagina 109
Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor - Pagina 110
Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor - Pagina 111
Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor - Pagina 112
Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor - Pagina 113
Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor - Pagina 114

Conținut arhivă zip

  • Publicitatea Online - Moduri de Promovare a WebSite-urilor.doc

Alții au mai descărcat și

Tendințe Actuale în Comerțul Electronic

1. Componentele comerţului electronic 1.1. Aspecte generale Termenul de „comerţ electronic” (e-comerţ) este din ce în ce mai mult discutat pe...

Promovarea și Distribuția Turismului prin Internet

CAPITOLUL I DESCRIEREA PIEŢEI TURISMULUI Factorii economici exteriori au făcut ca în ultimii zece ani piaţa românească a turismului să se...

Marketing Bancar

Introducere Actualitatea temei investigate şi gradul de studiere a acesteia. În prezent, știința marketingului a ajuns să fie considerată o cheie...

Comparație site-uri de turism

Capitolul I Aspecte generale cu privire la realizarea site-urilor de turism 1.1. Necesitatea unui site de turism In prima parte a acestui capitol...

Web-marketing - studiu de piață online automobile

Motivatia domeniului ales Alegerea temei acestui referat a plecat de la dorinta personala de a achizitiona un nou automobil, cel vechi fiind...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?