Rachetele de Tenis - Proiect Marketing

Imagine preview
(8/10 din 3 voturi)

Acest proiect trateaza Rachetele de Tenis - Proiect Marketing.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 26 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Adrian Monoranu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Marketing

Cuprins

Rezumat introductiv (pag. 3)
Cap. 1 Analiza pietei (pag. 4 -9)
1.1 Identificarea pietei (descriere, evolutie, perspective de dezvoltare, structura);
1.2 Caracterizare (profil consumatori);
1.3 Segmentare (criterii, modalitati);
1.4 Piata tinta.
Cap. 2 Configurarea Produsului (pag 10-14)
2.1 Atribute (fizionomie, caracteristici fizice, utilizare principala, secundara, etc.);
2.2 Sistem de sustinere (marca, ambalaj, service, garantie, etc.);
2.3 Linia de produse;
2.4 Diferentierea si pozitionarea marcii.
Cap. 3 Configurarea Pretului (pag. 15-18)
3.1 Factori care influenteaza pretul;
3.2 Strategia de pret;
3.3 Nivelul pretului.
Cap. 4 Configurarea Promovarii (pag. 19-22)
4.1 Reclama;
4.2 Promovarea vanzarilor;
4.3 Relatii publice.
Cap. 5 Configurarea distributiei (pag. 23-25)
5.1 Extinderea teritoriala a distributiei;
5.2 Intensitatea retelei de distributie si structura canalelor.
Bibliografie

Extras din document

REZUMAT INTRODUCTIV

In acest proiect va vom prezenta rachetele de tenis FORCE si tot ceea ce tine de acestea ca si produs al firmei ALIMAR SPORT . Va fi analizat tot ceea ce tine de piata produsului, pret, promovare si distributie in Romania.

Mixul de marketing va contine indicii despre calitatile produsului, diferentierea si pozitionarea acestuia pe piata de care apartine, elementele componente ala pretului, promovarii si distributiei.

Rachetele de tenis FORCE sunt produse la o calitate superioara tuturor concurentilor din Romania pentru o diferenta, neglijabil mai mare, de pret.

Va invitam sa urmariti mai jos strategiile firmei de a se impune pe piata, incercand sa-si faca un nume de marca si sa obtina o cota de 40% din totalul vanzarilor din tara noastra.

1.1 Identificarea pietei (descriere, evolutie, perspective de dezvoltare, structura)

Fiind un produs de inalta calitate, creat pentru a satisface cerintele utilizatorilor, rachetele de tenis FORCE vor atrage atentia, in primul rand cumparatorilor avizati care sunt “profesionisti ai sportului alb”, dar si amatorii vor fi interesati sa cumpere produsul datorita pretului rezonabil cerut pentru calitatea oferita. Pe scurt, rachetele noastre vor avea un raport pret/calitate de invidiat datorita strategiei firmei producatoare de a cuceri o piata destul de restransa si pe care se poate intra mai greu.

Piata produsului de referinta este data de intreaga populatie de consumatori si utilizatori ai produselor de acelasi gen, indiferent de originea sau marca acestora.

`Piata rachetelor de tenis este compusa din personae fizice sau juridice care folosesc aceste produse pentru cariera (sport de performanta) sau pentru placere.

Produsul de referinta ce poate fi achizitionat din magazinele romanesti (Metro, Careffour) nu este de productie autohtona. O serie de firme internationale de profil (Wilson, Dunlop, Prince, Head) au intrat pe piata noastra dobandind un real succes.

Piata este un conglomerat pe care diferiti agenti, cu diferite interese, mai mult sau mai putin contradictorii, si-l disputa si-l impart intre ei. Fiecare dintre competitori se straduieste sa cucereasca si sa-si adjudece o parte mai mare si mai consistenta.

Daca ne-am propune sa delimitam piata produsului exclusiv dupa criteriul intereselor de marketing ale intreprinderii de referinta, atunci ar trebui sa o privim ca pe o “bucata de pizza” care trebuie decupata si taiata in felii cu destinatii si semnificatii distincte, dupa cum ne sugereaza si figura de mai jos:

Fisiere in arhiva (1):

  • Rachetele de Tenis - Proiect Marketing.doc

Alte informatii

Un proiect foarte reusit.