Raport de Cercetare - Berea Heineken

Imagine preview
(9/10 din 4 voturi)

Acest proiect trateaza Raport de Cercetare - Berea Heineken.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 62 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Marius Pop

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 8 puncte.

Domeniu: Marketing

Cuprins

REZUMATUL CERCETARII
INTRODUCERE
- Scurt istori
- Beraiile Heineken
- Canale de distributie
- Ambalaje
- Istoric
- Profilul consumatorului
- Situatia generala
- Obiectivele cercetarii
- Informatii privind documentarea
- Consumul casnic de bere
FISA METODOLOGICA
- Marimea esantionului si metoda de esantionare folosita
- Modul de desfasurare a interviului
- Alegerea unitatii de observare, de esantionare si de analiza
- Consideratii privind elaborarea chestionarului
- Tipuri de întrebari utilizate
- Planificarea activitatii de teren
- Ordinea de aranjare a întrebarilor
- Anchetatorii
ANALIZA REZULTATELOR
CONCLUZII

Extras din document

REZUMATUL CERCETÍRII

Obiectivul principal al acestei cercetari este de a afla pozitionarea berii Heineken comparativ cu alte marci, calitatile ei, atuurile, notorietatea marcii (culoarea ei, sloganul, reclamele, ambalajul, gustul, eticheta) atitudinea consumatorului fata de berea Heineken pe de o parte, iar pe de alta parte, lipsurile si nemultumirile consumatorului fata de aceasta.

Studiul a urmarit de asemenea determinarea cantitatilor de bere consumate, marcile de bere consumate, descoperirea principalilor concurenti, locurile în care se consuma bere, locurile din care lumea se aprovizioneaza cu bere si alte diferite aspecte privind consumul de bere (pareri despre bere, cine sunt consumatori de bere (sex, vârsta)). Analizându-le atitudinile si comportamentul lor vizavi de consumul de bere, am obtinut informatii referitoare la câti dintre respondenti consuma bere Heineken, care este ponderea barbatilor si a femeilor în consumul acestei bauturi alcoolice, ce marci de bere prefera pe lânga Heineken, ce îi nemultumeste la marca Heineken, ce ii influenteaza în momentul achizitionarii de bere, cu cine, când si unde prefera ei sa o consume.

Cercetarea s-a realizat pe un esantion convential de 70 de persoane, având vârsta peste 18 ani, din orasul Cluj-Napoca. În urma culegerii de date prin aplicarea unui chestionar, s-a obtinut un volum mare de informatii care a fost prelucrat mai apoi cu ajutorul programului statistic SPSS. S-au obtinut o serie de rezultate a cÎror prezentare detaliatÎ se regÎseste în capitolul “Analiza datelor” al prezentei lucrÎri.

Din analiza datelor, s-a constat faptul ca 90% din persoanele intervievate consuma bere Heineken, iar restul de 10% nu consuma (în valori absolute, însemnând ca 63 de persoane consuma, respectiv 7, nu consuma). Conform acestei estimari, rezulta ca majoritatea persoanelor cunosc si au fost în masura de a oferi informatii cât mai relevante în legatura cu produsul analizat.

Scurt istoric

În urma cu câteva mii de ani oamenii au descoperit ca prin fermentarea cerealelor ei obtin o bautura hranitoare si buna la gust, adica berea. Ea este considerata o importanta sursa nutritiva , fiind apreciata de toate popoarele. Egiptenii preparau berea din orz si romanii au batut monede din argint si aur cu simbolul pretiosului orz.

Istoricii afirma ca în triburile nomade era facuta berea din apa si orz chiar înainte de a se învata sa se faca pâine. Celtii, grecii, nordicii, egiptenii si babilonienii erau recunoscuti pentru cantitatile mari de alcool produse si consumate. Egiptenii erau cei care îsi puneau bauturi alcoolice printre proviziile pe care le pregateau pentru viata de apoi. Babilonienii stiau peste 20 de moduri diferite pentru prepararea berii. Pentru ca se consuma bere în cantitati foarte mari, babilonienii au elaborat primul regulament care legifera consumul de bauturi alcoolice si functionarea localurilor de profil.

Primele "blonde" dateaza din zorii civilizatiei când omul a devenit din nomad agricultor si a început sa conserve grânele, urmând sa descopere bautura care urma sa devina adevarata "limfa" vitala a unei societati complexe si evoluate.

În Europa evului mediu, berea a ajuns sa se fabrice în manastiri. Calugarii au îmbunatatit tehnologia de fabricare, folosind drept conservant flori de hamei. În secolul 19, o data cu revolutia industriala, procesul de fabricare al berii s-a mecanizat, ceea ce a constituit o piatra de hotar în istoria acestei bauturi atât de populare.

Adevarata productie de masa a berii pe teritoriul Tarilor Române dateaza de la începutul secolului 19 cand Johann de Gotha a inaugurat, în 1809, la marginea Bucurestilor, o fabrica de bere, distrusa de flacari în timpul revolutiei de la 1821. Începând cu a doua jumatate a secolului 19, aparitia câtorva fabrici de bere se traduce prin inaugurarea a numeroase berarii, dintre care unele au avut numai o viata efemera.

Fisiere in arhiva (1):

  • Raport de Cercetare - Berea Heineken.doc

Alte informatii

Facultatea de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor UBB Cluj-Napoca.