Raport de cercetare IL PASSO

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 53 în total
Cuvinte : 9735
Mărime: 283.72KB (arhivat)
Publicat de: Timea Manea
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: A.MAXIM

Cuprins

  1. Rezumat Managerial 3
  2. Capitoul 1. Problema de decizie 6
  3. Capitoul 2. Problema de cercetare 8
  4. Capitoul 3. Metodologie 10
  5. Capitoul 4. Rezultatele cercetării 16
  6. Capitolul 6. Limitele cercetării 38

Extras din proiect

Rezumat Managerial

În această cercetare au fost chestionate 120 de persoane cu vârste cuprinse între 25 și 65 de ani pentru a li se putea afla părerea cu privire la încălțămintea sport dar și cu privire la notorietatea liniei de încălțăminte sport a magazinului Il Passo. Am ales ancheta ca și mod de culegere a datelor care a fost aplicată stradal de către o echipă formată din 4operatori.

În urma cercetării realizate cu privire la linia de încălțăminte sport , ne-am dorit să atingem obiectivele enunțate inițial în research proposal și prin testele realizate am reușit acest lucru.

- identificarea notorietății firmei în rândul consumatorilor și în special în cadrul pieței țintă dar și identificarea notorietății liniei de încălțăminte sport a acesteia;

- identificarea frecvenței de cumpărare a încălțămintei sport în general, de către piața țintă;

- aflarea prețului optim pe care consumatorul ar fi dispus să îl plătească;

- determinarea produselor concurente și a preferințelor consumatorilor;

- determinarea factorilor care influențează comportamentul de cumpărare;

Realizarea primului obiectiv a fost îndeplinită prin 2 întrebări din chestionar și anume, o întrebare filtru care a diferențiat respondenții ce cunosc această linie de încălțăminte sport ca mai apoi, cei care au răspuns cu da la această întrebare să fie chestionați prin acordarea de note unor afirmații legate de magazine în comparație cu magazinul lor preferat. La aceste întrebări a reieșit că din eșantionul de 120 de personae doar 36 cunosc linia de încălțăminte sport, în timp ce 84 au raspuns negativ la această întrebare. Totodată, numărul femeilor ce cunosc această linie este semnificativ mai mare decât al bărbaților, 26 de femei raspunzând cu da la această întrebare în timp ce doar 8 bărbați sunt familiarizați cu aceasta, existând diferențe semnificative între cele 2 sexe cu privire la notorietatea brandului.Totodată persoanele chestionate ce cunosc linia de încălțăminte sport au acordat cele mai mari note, “acord total”, afirmației “ Cunosc și frecventez cu placere magazinul” și “ gama de produse este una foarte diversificată”. Totodată, au fost și persoane care au acordat note mari, “ acord total”, afirmației “prețurile sunt prea mari”.

În ceea ce privesște frecvența de cumpărare am aflat faptul că majoritatea respondenților achiziționează doar de 2 ori pe an, ceea ce înseamnă că 39 de respondenți au bifat acest răspuns, însumând un procent de 32,5 %. La mică distanță, cu 31,7% adică 38 de respondenți au precizat faptul că achiziționează încălțăminte sport odată la 3 luni. Totodată, s-au analizat obiceiurile de cumpărare, de unde obișnuiesc consumatorii să procure încălțăminte sport? În urma acestei analize s-a aflat că cei mai mulți respondenți prefer să își achiziționeze încălțămintea sport din magazinele de specialitate, 41 de respondenți din 120, existând totodată și o diferență semnificativă între sexe, nr. Bărbaților fiind mai mare, respectiv 25 bărbați și 16 femei. Următoarele rezultate au fost magazinele din centrele comerciale, 40 de respondenți, respectiv 33,3% ; magazine online cu 26 de respondenți adică 21,6% și în cele din urmă hypermarketurile cu 14 respondenți, adică 11,7%.

Problema prețului optim pe care consumatorul ar fi dispus să îl plătească a fost abordată prin adresarea unei întrebări interval și aflarea prețului pe care consumatorii l-au suportat la ultima achizitie. La acest răspuns cei mai mulți respondenți au ales răspunsul între 150 de lei și 250 de lei.

Pentru a afla produsele dar și magazinele concurente, s-au adresat mai multe întrebări care să îi determine pe respondenți să aleagă magazinul din care obișnuiesc să cumpere încălțăminte sport, să ierarhizeze mai multe mărci în funcție de preferință, dar să aleagă și cel mai achizitionat brand. La aceste întrebări Deichmann a ieșit în topul preferințelor consumatorilor alături de Nike ca și marcă preferată dar și cea mai des achiziționată marcă.

Pentru a determina factorii care influențează comportamentul de cumpărare, respondenții au fost rugați să acorde note următoarelor caracteristici:confort, impermeabilitate, material, rezistență, design. La această întrebare cele mai mari note au fost oferite caracteristicii confort. Majoritatea notelor fiind de 5 și rezultând o distribuție cu asimetrie la dreapta. A doua cea mai important caracteristică este rezistența. În acest sens există o corelație între mediile notelor oferite caracteristicii confort și rezistență.

Pentru a afla și care sunt cele mai importante metode de informare în cazul intenției de achiziție a încălțămintei sport, respondenții au fost rugați să acorde câte o notă următoarelor metode: reviste, internet, TV, reclame stradale, prieteni. Cele mai mari note, fiind și în topul preferințelor consumatorilor ca metodă de informare este internetul. Totodată, femeile sunt cele care au acordat cele mai mari note în acest caz, existând diferențe semnificative între sexe cu privire la metoda de informare.

În ceea ce privește motivul și ceea ce îi determină pe consumatori să achiziționeze încălțăminte sport, a fost realizat un tabel în care respondenții au fost rugați să aprecieze câteva afirmații în funcție de gradul lor de acord sau dezacord. La această întrebare cele mai bune rezultate, cei mai mulți respondenți care au bifat“ acord total”, au fost obținute de afirmația “ prețul este decisiv în luarea deciziei de cumpărare”, 38,3% din eșantionul nostru alegând varianta “ acord total”. Următoarea cea mai important afirmație a fost“ Încălțămintea sport îmi este necesară în activitățile de zi cu zi”.

Bibliografie

1. http://www.insse.ro/

2. http://www.ilpasso.ro/dama/dama-pantofi-sport

3. Prutianu S. : Cercetarea de marketing studiul pieței pur și simplu

4. Cristinel Constantin, Analiza datelor de marketing. Aplicații în SPSS, C.H. Beck,2012

Preview document

Raport de cercetare IL PASSO - Pagina 1
Raport de cercetare IL PASSO - Pagina 2
Raport de cercetare IL PASSO - Pagina 3
Raport de cercetare IL PASSO - Pagina 4
Raport de cercetare IL PASSO - Pagina 5
Raport de cercetare IL PASSO - Pagina 6
Raport de cercetare IL PASSO - Pagina 7
Raport de cercetare IL PASSO - Pagina 8
Raport de cercetare IL PASSO - Pagina 9
Raport de cercetare IL PASSO - Pagina 10
Raport de cercetare IL PASSO - Pagina 11
Raport de cercetare IL PASSO - Pagina 12
Raport de cercetare IL PASSO - Pagina 13
Raport de cercetare IL PASSO - Pagina 14
Raport de cercetare IL PASSO - Pagina 15
Raport de cercetare IL PASSO - Pagina 16
Raport de cercetare IL PASSO - Pagina 17
Raport de cercetare IL PASSO - Pagina 18
Raport de cercetare IL PASSO - Pagina 19
Raport de cercetare IL PASSO - Pagina 20
Raport de cercetare IL PASSO - Pagina 21
Raport de cercetare IL PASSO - Pagina 22
Raport de cercetare IL PASSO - Pagina 23
Raport de cercetare IL PASSO - Pagina 24
Raport de cercetare IL PASSO - Pagina 25
Raport de cercetare IL PASSO - Pagina 26
Raport de cercetare IL PASSO - Pagina 27
Raport de cercetare IL PASSO - Pagina 28
Raport de cercetare IL PASSO - Pagina 29
Raport de cercetare IL PASSO - Pagina 30
Raport de cercetare IL PASSO - Pagina 31
Raport de cercetare IL PASSO - Pagina 32
Raport de cercetare IL PASSO - Pagina 33
Raport de cercetare IL PASSO - Pagina 34
Raport de cercetare IL PASSO - Pagina 35
Raport de cercetare IL PASSO - Pagina 36
Raport de cercetare IL PASSO - Pagina 37
Raport de cercetare IL PASSO - Pagina 38
Raport de cercetare IL PASSO - Pagina 39
Raport de cercetare IL PASSO - Pagina 40
Raport de cercetare IL PASSO - Pagina 41
Raport de cercetare IL PASSO - Pagina 42
Raport de cercetare IL PASSO - Pagina 43
Raport de cercetare IL PASSO - Pagina 44
Raport de cercetare IL PASSO - Pagina 45
Raport de cercetare IL PASSO - Pagina 46
Raport de cercetare IL PASSO - Pagina 47
Raport de cercetare IL PASSO - Pagina 48
Raport de cercetare IL PASSO - Pagina 49
Raport de cercetare IL PASSO - Pagina 50
Raport de cercetare IL PASSO - Pagina 51
Raport de cercetare IL PASSO - Pagina 52
Raport de cercetare IL PASSO - Pagina 53

Conținut arhivă zip

  • Raport de cercetare IL PASSO.docx

Alții au mai descărcat și

Comportamentul consumatorului la punctul de lucru Kenvelo

INTRODUCERE Argument “Comportamentul consumatorului la punctul de lucru” este o temă pe care o găsesc deosebit de utilă atât pentru dezvoltarea...

Cercetare cantitativă - Farmec

I N T R O D U C E R E De peste 55 de ani, Farmec Cluj este principala producătoare de cosmetice din România, furnizând 60% din producția...

Cercetare privind comportamentul consumatorului H&M

H&M este unul dintre cele mai cunoscute branduri din industria modei. Denumirea completa a acestui brand este Hennes & Mauritz si este conduse de...

Cercetare calitativă L'Oreal

CERCETARE CALITATIVA L’Oreal Paris vrea sa lanseze un nou tip de crema pe piata produselor cosmetice,o crema antirid. 1.Scopul...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?