Raport de inteligență economică - proton

Proiect
9.3/10 (3 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 1813
Mărime: 54.84KB (arhivat)
Publicat de: Arian Varga
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Dumitru Zait
a fost prezentat in cadrul Facultati de Economie si Administrarea Afacerilor din cadrul Universitati "Al.I. Cuza" Iasi.

Extras din proiect

Firma S.C. Proton Tehnologies S.R.L. este unul din principalii actori de pe piata telefoniei mobile din tara. Firma îsi distribuie produsele la nivelul national. Proton Technologies este unul dintre principalii parteneri Orange, cu 71 de magazine în 50 de orase si peste 170 de angajati, situându-se pe locul 4 în ierarhia companiilor la jumatatea anului 2005, fiind în acelasi timp cea mai tânara firma din Top 10 Parteners Orange la nivelul anului 2005.

Acest raport de inteligenta economica a fost cerut de catre directorul de resurse umane Laura Sandu, care lucreaza în aceasta firma de peste 5 ani.

Directorul de resurse umane a urmat Facultatea de Comunicare Sociala si Relatii cu Publicul. Înainte de a fi director , Laura Sandu a avut functia de Consilier Vânzari, la magazinul din Iasi din incinta Mall-ului, timp de aproximativ 2 ani, ocupand apoi functia de Shop Manager timp de 1 an, in cadrul aceluiasi magazin. Abilitatile ei de comunicare si relationare cu oamenii au fost remarcate de catre Directorul General, astfel fiind promovata in functia Director de Resurse Umane.

Unul dintre hobby-urile Laurei Sandu e placerea de a calatori foarte mult, mai ales in strainatate, acest lucru oferindu-i ocazia de a invata mai multe limbi straine printre care engleza, franceza si germana.

2. Scopul

Scopul acestui raport de inteligenta economica este de a identifica problemele cu care se confrunta firma în privinta personalului din vânzari pentru a putea gasi solutii viabile în combaterea fluctuatiei de resurse umane.

Raportul a fost cerut întrucât conducerea firmei nu a reusit sa afle prin resurse proprii care sunt motivele pentru care angajatii din vânzari nu-si îndeplinesc cu succes atributiile si in continuare vanzarile se mentin scazute.

3. Natura, nivelul si caracteristicile activitatii firmei

Firma Proton este unul din cei mai importanti dealeri Orange, având o acoperire nationala reprezentata de peste 71 de magazine în toata tara.

Obiectul ei de activitate este reprezentat de prestarea serviciilor Orange, comercializarea serviciilor Orange, dar pe lânga acestea firma mai comercializeaza si telefoane importate direct, accesorii si alte produse ce apartin de domeniul G.S.M.

4. Zonele posibile de recoltare a informatiei brute

Principalele surse de recoltare ale informatiilor referitoare la resursele umane folosite în realizarea acestui raport sunt persoane care au lucrat in cadrul firmei Proton, concurenti ai acestei firme de pe piata din Iasi, discutii cu angajatii firmei atat telefonice cat si in particular, discutii cu angajati I.T.M Suceava de la care am primit informatii atat in legatura cu numarul mare de inchideri de carti de munca, cat si deschiderea de carti de munca pentru noii angajati.

5. Prezentarea contextului luarii deciziei

Firma investeste mult în dezvoltarea si extinderea magazinelor proprii, aflandu-se in aceasta perioada intr-un proces de rebranding prin care doreste sa creasca valoarea firmei in ochii consumatorilor.

În ultimele 6 luni de zile în firma Proton s-a constatat o scadere a vânzarilor, în conditiile în care piata telefoniei mobile este în continua crestere. Deasemenea promotiile si preturile produselor comercializate sunt din ce în ce mai competitive, asta însemnând ca singura cauza pentru scaderea vânzarilor este legata de resursele umane.

În acest context directorul de resurse umane a cerut un raport de inteligenta economica pentru a afla posibile cauze ale demotivarii si lipsei de interes a personalului.

Preview document

Raport de inteligență economică - proton - Pagina 1
Raport de inteligență economică - proton - Pagina 2
Raport de inteligență economică - proton - Pagina 3
Raport de inteligență economică - proton - Pagina 4
Raport de inteligență economică - proton - Pagina 5
Raport de inteligență economică - proton - Pagina 6
Raport de inteligență economică - proton - Pagina 7
Raport de inteligență economică - proton - Pagina 8
Raport de inteligență economică - proton - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Raport De Inteligenta Economica - Proton.doc

Ai nevoie de altceva?