Raport de Practică

Proiect
8.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 39 în total
Cuvinte : 8877
Mărime: 203.59KB (arhivat)
Publicat de: Pavel Crăciun
Puncte necesare: 9
Proiect prezentat in cadrul facultatii FEAA Iasi

Cuprins

  1. Motivaţie şi explicaţii. pag. 2
  2. Sinteza raportului. pag. 3
  3. Capitolul I : Prezentarea organizaţiei. pag. 5
  4. 1.1 Sectorul de activitate. pag. 5
  5. 1.2 Istoric. pag. 6
  6. 1.3 Obiectul de activitate. pag. 6
  7. 1.4 Sediul, filiale, puncte de lucru. pag. 8
  8. 1.5 Analiza evoluţiei principalilor indicatori. pag. 8
  9. Capitolul II. pag. 21
  10. 2.1 Managementul organizaţiei: . pag. 21
  11. - structură organizatorică ( organigramă )
  12. - managerii
  13. 2.2 Personalul organizaţiei. pag. 25
  14. 2.3 Piaţa organizaţiei. pag. 27
  15. 2.4 Oferta organizaţiei. pag. 27
  16. 2.5 Consumatori şi clienţi. pag. 28
  17. 2.6 Dimensiunea şi structura pieţei. pag. 30
  18. 2.7 Dinamica pieţei. pag. 31
  19. 2.8 Concurenţa. pag. 32
  20. Capitolul III. pag. 33
  21. 3.1 Cultura organizaţională. pag. 33
  22. 3.2 Sistemul informaţional şi informatizarea acestuia. pag. 34
  23. 3.3 Funcţiunile organizaţiei. pag. 35
  24. 3.4 Mixul de marketing. pag. 35
  25. - Produsele/Serviciile. pag. 35
  26. - Preţurile. pag. 36
  27. - Promovarea. pag. 37
  28. - Distribuţia. pag. 37
  29. Concluziile raportului şi opiniile studentului. pag. 38
  30. Bibliografie. pag. 39

Extras din proiect

Motivaţie şi explicaţii

Criteriile pe baza cărora s-a făcut alegerea firmei

Organizaţia S.C. Complex Hotelier Moldova S.A. are bună experienţă în ramura sa de activitate: prestarea de servicii şi comercializarea de produse din sfera turismului, respectiv cazare şi alimentaţie publică. Tocmai performanţele acesteia atrag cât mai mulţi studenţi să-şi execute stagiul de practică şi, de ce nu, ca pe viitor să devină potenţialii angajaţi. Acesta a şi fost unul dintre criteriile pentru desfăşurarea stagiului de practică în cadrul hotelului. Un alt criteriu pe care s-a bazat alegerea firmei a fost seriozitatea cu care se realiza stagiul de practică în cadrul ei.

Având în vedere specializarea pe care mi-am ales-o, Economia Comerţului, Turismului şi Serviciilor, am considerat că lucrul în cadrul unei organizaţii din acest domeniu mă va ajuta pe viitor.

Desfăşurarea stagiului de practică şi probleme apărute

Pe toată durata executării stagiului de practică m-am bucurat de un colectiv competent şi gata oricând să mă înveţe lucruri noi pentru a mă familiariza cu metodologia de lucru şi cu mediul firmei, în domeniul turismului. Dat fiind faptul că aceasta a constat prima mea experienţă în domeniul muncii, primele ore mi s-au părut mai dificile întrucât nu ştiam exact ce trebuia să fac şi îmi era teamă că nu voi putea să îmi duc sarcinile la bun sfârşit. Am reuşit însă cu ajutorul persoanelor din jurul meu care m-au îndrumat şi mi-au explicat exact ceea ce am de făcut. Probleme deosebite nu au apărut atâta timp cât îţi făceai treaba cum trebuie.

În primele zile am făcut practica la restaurantul hotelului unde am ajutat la servirea clienţilor, la aranjarea băuturilor în frigidere, fiind îndrumată de şeful de sală. Tot aici, doamna Gabriela Nistor mi-a dat alte sarcini, precum scrierea la calculator de diverse cereri şi rapoarte, linierea registrelor.

Mai apoi am fost la departamentul de Contabilitate unde doamna contabilă mi-a arătat cum se lucrează în programul special care ţine contabilitatea societăţii şi mi-a dat diverse documente din care am extras cele necesare pentru acest raport de practică. Am fost îndrumată şi de domnul Juncu Constantin, pe care l-am ajutat la arhivarea dosarelor firmei şi xeroxarea diverselor documente.

În ultimele zile am fost şi la recepţie, unde am avut ocazia de a intra în contact cu diverşi clienţi ai hotelului. Aici am observat modul în care se foloseşte programul de Front Office.

În cele 3 săptămâni de practică desfăşurate în această organizaţie, pot spune că am fost bine integrată în echipa lor, având sarcini precise pe care le îndeplineam cu conştiinciozitate. De exemplu, lucrul la arhivă era foarte important, unde dacă aş fi aşezat un dosar greşit la alt client decât cel care ceruse iniţial ceva, nu ar mai fi fost găsit sau realizat ceea ce se dorea. Documentele şi explicaţiile de care am avut nevoie mi-au fost puse la dispoziţie de către toţi angajaţii cu care am luat legătură.

Aplicarea în practică a problemelor teoretice întâlnite la cursuri

Problemele teoretice întâlnite la cursuri nu se regăsesc chiar la fel în practică, ci ele diferă de modul în care sunt aplicate de manager. Domnul Apostol Vasile ( administratorul unic ) se regăseşte pe poziţia de manager superior care are în subordine alţi directori pe post de manageri mijlocii.

Organizaţia nu foloseşte în mod constant o promovare a serviciilor oferite prin tehnici promoţionale, reclame, relaţii publice sau vânzare personală. Doar în cazul unor evenimente deosebite, societatea apelează la partenerii media.

SINTEZA RAPORTULUI

Societatea comercială Complex Hotelier Moldova S.A., cu sediul în Bacău, Str. Nicolae Bălcescu, Nr. 16, Judeţul Bacău, înregistrată la Oficiul Comerţului sub numărul JO / 115 / 1999 are ca obiect de activitate prestarea de servicii şi comercializarea de produse din sfera turismului, respectiv cazare şi alimentaţie publică. Organizaţia administrează baza materială construită după 1979, fiind înfiinţată în anul 1999 prin divizarea societăţii comerciale de turism Decebal.

Toate structurile de cazare, alimentaţie publică precum şi de facilitare a întâlnirilor de afaceri au licenţe de funcţionare, fiind încadrate şi brevetate, conform prevederilor legale.

Echipa managerială are un caracter dinamic, asigurând flexibilitate în gestionarea pe termen scurt, buna pregătire a deciziilor de către personalul de specialitate din cadrul compartimentelor funcţionale.

Societatea aplică sistemul unitar de administrare. Societatea pe acţiuni este administrată şi reprezentată de APOSTOL I. VASILE, având în subordine mai mulţi manageri.

Din analiza indicatorilor a rezultat faptul că hotelul Moldova obţine un profit net la sfârşitul anului 2006 în valoare de 302.915 RON, veniturile totale fiind de 3.809.055 RON, cheltuielile totale de 3.464.752 RON, cu o cifră de afaceri de 3.261.197 RON, după cum se va putea observa şi în capitolele ce urmează.

Hotelul Moldova este un hotel de tranzit, principalii clienţi fiind turiştii trimişi de agenţiile cu care hotelul are contracte încheiate, sau veniţi pe cont propriu, în trecere prin Municipiul Bacău către zonele turistice din zonă. Alături de aceştia, hotelul mai are clienţi veniţi în interes de serviciu sau de afaceri în oraşul Bacău.

Piaţa pe care îşi desfăşoară activitatea societatea comercială este cea a turiştilor care sunt în trecere în oraşul Bacău, oamenilor de afaceri sosiţi în interes de serviciu în oraş, precum şi a firmelor care organizează întâlniri comerciale, traininguri etc. pentru angajaţii săi din alte oraşe.

Oferta organizaţiei este din domeniul cazării ( 140 de camere cu o capacitate de 240 de locuri ), din domeniul alimentaţiei ( restaurant cu specific internaţional, bar de zi ), din domeniul agrementului ( sală de fitness, sală de masaj ) şi din domeniul transportului ( taxi Moldova, servicii Rent-a-car )

Principalii clienţi ai hotelului Moldova sunt: S.C. Inter Tour S.R.L. Bacău, Filarmonica Bacău,

S.C. Terra Travel S.R.L. Bucureşti, S.C. Partener S.R.L. Bacău, Happy Tour Bucureşti, Visit Romania Bucureşti şi Touring Europabus Bucureşti. Astfel, principalii clienţi sunt turiştii trimişi de agenţiile cu care hotelul are contracte încheiate, sau veniţi pe cont propriu, în trecere prin oraş către zonele turistice din zonă. Alături de aceştia, hotelul mai are clienţi veniţi în interes de serviciu sau de afaceri în Bacău.

Concurenţa este constituită din mai multe hoteluri din Judeţul Bacău, precum: Trotuş din Oneşti, Decebal, Dumbrava şi Bistriţa din Bacău, Măgura Verde din Măgura şi Teleconstrucţia din Slănic Moldova.

Preview document

Raport de Practică - Pagina 1
Raport de Practică - Pagina 2
Raport de Practică - Pagina 3
Raport de Practică - Pagina 4
Raport de Practică - Pagina 5
Raport de Practică - Pagina 6
Raport de Practică - Pagina 7
Raport de Practică - Pagina 8
Raport de Practică - Pagina 9
Raport de Practică - Pagina 10
Raport de Practică - Pagina 11
Raport de Practică - Pagina 12
Raport de Practică - Pagina 13
Raport de Practică - Pagina 14
Raport de Practică - Pagina 15
Raport de Practică - Pagina 16
Raport de Practică - Pagina 17
Raport de Practică - Pagina 18
Raport de Practică - Pagina 19
Raport de Practică - Pagina 20
Raport de Practică - Pagina 21
Raport de Practică - Pagina 22
Raport de Practică - Pagina 23
Raport de Practică - Pagina 24
Raport de Practică - Pagina 25
Raport de Practică - Pagina 26
Raport de Practică - Pagina 27
Raport de Practică - Pagina 28
Raport de Practică - Pagina 29
Raport de Practică - Pagina 30
Raport de Practică - Pagina 31
Raport de Practică - Pagina 32
Raport de Practică - Pagina 33
Raport de Practică - Pagina 34
Raport de Practică - Pagina 35
Raport de Practică - Pagina 36
Raport de Practică - Pagina 37
Raport de Practică - Pagina 38
Raport de Practică - Pagina 39

Conținut arhivă zip

  • Raport de Practica.doc

Alții au mai descărcat și

Raport de Stagiu - Promotop

I. Firma 1. Identificare (nume, adresă, tel/fax, mail, persoană de contact) SC SALE SERV sau Promotop – agenție publicitară. Contact: Adresa-...

Raportul Practicii - SC Pharma SRL Specialiatea Marketing

Întroducere Potrivit conceptului de dezvoltare durabilă a societăţii, comerţul are importanţă strategică pentru dezvoltarea echilibrată şi viabilă...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Te-ar putea interesa și

Raport de practică la Primăria Municipiului Suceava

I. PREZENTAREA INSTITUŢIEI – PRIMĂRIA SUCEAVA Stagiul de practică a fost efectuat la Primăria municipiului Suceava în cadrul Departamentului de...

Raport de practică - SC Legume Fructe SA

Motivatie Firma la care am desfasurat stagiul de practica in perioada 12-30 iunie se numeste S.C. LEGUME FRUCTE.S.A.. Am ales aceasta firma...

Raport de practică în managementul resurselor umane la SC Rom West JNA SRL

Sinteza raportului de practică Stagiul de practica la management a fost efectuat pe o perioada de trei saptamani intre 01.07.2009 - 22.07.2009 si...

Raport de practică

Motivaţie si explicaţii. Am ales sa desfăşor practica in cadrul acestei firme deoarece este o întreprindere foarte mare, societate pe acţiuni, şi...

Raport de practică

SINTEZA RAPORTULUI DE PRACTICA S.C.BEMANIS S.R.L., infiintata in anul 1999, cu sediul in Radauti, Judetul Suceava si un capital social de 62...

Raport de practică agenția SC RVG Speed SRL

Motivaţia Firma la care am desfăşurat stagiul de practică în perioada 08-27 iunie se numeşte S.C. RVG SPEED S.R.L Botoşani. Am ales această firmă...

Raport de practică SC Stoll Fulger SRL

Firma la care am desfăşurat stagiul de practică în perioada 13-23 iunie, 2011 se numeşte S.C. STOLL FULGER S.R.L ce îşi are sediul în oraşul...

Raport de practică management - SC Morărit și Panificație SRL

Motivatie si explicatii: Motivul pentru care am optat sa fac practica la SC MORARIT & PANIFICATIE SRL a fost de ordin personal, deoarece tatal meu...

Ai nevoie de altceva?