Raport privind analiza întreprinderii internaționala Lukoil

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 25 în total
Cuvinte : 5136
Mărime: 154.01KB (arhivat)
Publicat de: Raul Pavel Fodor
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Railean Valentin
pentru marketingul industrial

Cuprins

  1. 1. Descoperirea domeniului de activitate 2
  2. 2. Analiza mediului de activitate 5
  3. 3. Cercetarea pietii de desfacere sub aspectul calitativ si cantitativ: 19
  4. 4. Strategiile propuse 25
  5. 5. Perspective de viitor ale Companiei Lukoil 25

Extras din proiect

1. Descoperirea domeniului de activitate

Domeniul de activitate si ramura de apartenenta. Nivelul de dezvoltare.

Pe data de 25 noiembrie 1991 a fost infiintata compania de stat LangepasUraiKogalymneft din Federatia Rusa, care includea asociatiile de productie Langepasneftegas, Uraineftegas, Kogalymneftegas si câteva capacitati de procesare a titeiului.

Acronimul LUK a luat nastere de la numele companiei LangepasUraiKogalymneft. Compania LUKOIL a fost inmatriculata la data de 22 aprilie 1993 la Registrul Comertului din Moscova.

In perioada scurta de la infiintare, Compania LUKOIL a cunoscut o dezvoltare dinamica. În anul 1994 au fost trecute in proprietate privata primele actiuni ale companiei LUKOIL si s-au inceput tranzactionarea acestora pe piata secundara de capital. Conform unei Hotarâri a Guvernului Federatiei Ruse din anul 1995, mai multe intreprinderi cu activitati in sectoarele de extractie, distributie si servicii conexe au fost trecute in componenta companiei LUKOIL. Începe cresterea cantitatii de titei extrase si procesate in perimetrele si la rafinariile detinute de LUKOIL.

În anul 1996 LUKOIL devine membru al unui parteneriat pentru exploatarea unor câmpuri petroliere promitatoare in Azerbadjan si Kazahstan. Tot in anul 1996 se demareaza un program ambitios pentru dotarea companiei cu propriul parc de vase pentru transportul produselor petroliere.

Concomitent cu consolidarea activitatilor existente, LUKOIL demareaza o serie de achizitii in diversele sectoare ale industriei petroliere. În anul 1998 sunt achizitionate pachetele de actiuni la rafinaria "Petrotel" (România) si intreprinderea de productie a polimerilor "Stavropolpolymer" (Federatia Rusa). În 1999 sunt achizitionate rafinariile din Odessa (Ukraina) si Neftochim-Burgas (Bulgaria), combinatul petrochimic din orasul Saratov (Federatia Rusa) si compania petroliera "KomiTEK" (Federatia Rusa). Anul 2000 aduce o alta achizitie importanta Companiei LUKOIL. Compania de distributie a carburantilor "Getty Petroleum Marketing Inc." (aprox. 1260 de statii de distributie a carburantilor din 13 state din nord-estul SUA) din Statele Unite ale Americii trece sub controlul Companiei LUKOIL.

O serie de proiecte din Marea Caspica conduc la consolidarea pozitiei companiei LUKOIL in cadrul industriei petroliere. În 2000 este dat in exploatare un nou câmp petrolier ("Severnai") in partea de nord a Marii Caspice. LUKOIL participa la constructia unei conducte petroliere in Marea Caspica in cadrul unui consortiu.

În cadrul sectorului de procesare LUKOIL cumpara in octombrie 2001, 85,36% din pachetul de actiuni al companiei "NORSI-Oil", in cadrul careia intra una din cele mai mari rafinarii din Federatia Rusa. Tot in aceasta perioada pozitiile companiei sunt consolidate de o serie de achizitii din sectorul de extractie. Începând cu 2002 compania LUKOIL este cotata la Bursa de Valori din Londra (London Stock Exchange).

In momentul de fata Statul Rus detine 7,6% din actiunile Companiei LUKOIL, restul fiind in posesia unor firme private din afara Rusiei. In prezent LUKOIL opereaza in 60 din cele 89 regiuni ale Rusiei, iar procesul sau de dezvoltare este permanent. Rezervele de titei confirmate ale companiei se gasesc in Siberia Occidentala, Tiumen, regiunea Volga-Ural, regiunea Timano Peciora, iar in prezent se desfasoara lucrari de explorare in sectorul rusesc al Marii Caspice.

LUKOIL este cea mai mare companie petroliera din Rusia din punct de vedere al rezervelor, productiei si rafinarii titeiului, asigurand cca. 20% din productia de titei autohtona (79,8 milioane tone), iar la nivel global reprezinta aproximativ 2% din productia totala mondiala.

Din punct de vedere al rezervelor de titei, Compania LUKOIL este lider mondial in privinta rezervelor confirmate in categoria companiilor private cotate la bursa, se afla pe locul patru in topul mondial al companiilor petroliere in privinta rezervelor confirmate si probabile, iar din punct de vedere al productiei de titei se claseaza pe locul sapte in lume.

LUKOIL detine trei uzine petrochimice in Rusia si Bulgaria, precum si numeroase conducte pentru transportul titeiului si produselor petroliere, participand la numeroase proiecte internationale, cum ar fi cel al Consortiului Conductei Caspice. De asemenea Compania LUKOIL opereaza retele de distributie in Statele Unite,Polonia, Bulgaria, Romania, Turcia, Statele Baltice, Republica Ceha, Ucraina, Belerus, Republica Moldova, Azerbaijan, Kazahstan si Kirchistan.

Reteua de statii pentru vanzarea cu amanuntul a produselor petroliere include cca. 4076 statii in Rusia si in alte tari, dintre care 1 691 statii in Rusia si 2 385 statii in Europa si SUA.

Astfel se poate spune ca LUKOIL este compania petroliera rusa cu cea mai mare diversificare internationala si cu o dinamica a dezvoltarii printre cele mai ridicate din lume.

Continutul mixului de Marketing

Produs

Benzina EURO –LUK COR 95

Benzina fara plumb PREMIUM EL

Benzina fara plumb SUPER EURO LUK RON 98

Motorina Super EURODIESEL (0.001%)

Motorina BIO DIESEL

Carburant pentru automobile , GPL

Cocs de petrol

Preţ

Avand in vedere ca preţul de vanzare a produselor petroliere depinde de pretul titeiului pe piata internationala, pretul carburantilor este asemănător pentru majoritatea companiilor, in dependenţă de orice parte a regiunii.

Ex: pretul petrolului 120-130 dolari/baril

Plasament

Reteua de statii pentru vanzarea cu amanuntul a produselor petroliere include cca. 4076 statii, dintre care 1 691 statii in Rusia si 2 385 statii in Europa si SUA.

Promovare

folosirea carburanţilor aditivaţi

mărirea numărului de benzinării;

amplasarea mai bună a benzinăriilor;

preţuri psihologice;

servicii suplimentare;

promovarea altor produse in staţii la preţuri competitive

Preview document

Raport privind analiza întreprinderii internaționala Lukoil - Pagina 1
Raport privind analiza întreprinderii internaționala Lukoil - Pagina 2
Raport privind analiza întreprinderii internaționala Lukoil - Pagina 3
Raport privind analiza întreprinderii internaționala Lukoil - Pagina 4
Raport privind analiza întreprinderii internaționala Lukoil - Pagina 5
Raport privind analiza întreprinderii internaționala Lukoil - Pagina 6
Raport privind analiza întreprinderii internaționala Lukoil - Pagina 7
Raport privind analiza întreprinderii internaționala Lukoil - Pagina 8
Raport privind analiza întreprinderii internaționala Lukoil - Pagina 9
Raport privind analiza întreprinderii internaționala Lukoil - Pagina 10
Raport privind analiza întreprinderii internaționala Lukoil - Pagina 11
Raport privind analiza întreprinderii internaționala Lukoil - Pagina 12
Raport privind analiza întreprinderii internaționala Lukoil - Pagina 13
Raport privind analiza întreprinderii internaționala Lukoil - Pagina 14
Raport privind analiza întreprinderii internaționala Lukoil - Pagina 15
Raport privind analiza întreprinderii internaționala Lukoil - Pagina 16
Raport privind analiza întreprinderii internaționala Lukoil - Pagina 17
Raport privind analiza întreprinderii internaționala Lukoil - Pagina 18
Raport privind analiza întreprinderii internaționala Lukoil - Pagina 19
Raport privind analiza întreprinderii internaționala Lukoil - Pagina 20
Raport privind analiza întreprinderii internaționala Lukoil - Pagina 21
Raport privind analiza întreprinderii internaționala Lukoil - Pagina 22
Raport privind analiza întreprinderii internaționala Lukoil - Pagina 23
Raport privind analiza întreprinderii internaționala Lukoil - Pagina 24
Raport privind analiza întreprinderii internaționala Lukoil - Pagina 25

Conținut arhivă zip

  • Raport privind Analiza Intreprinderii Internationala Lukoil.doc

Alții au mai descărcat și

Comportamentul Consumatorului Privind Serviciile Oferite de Către Compania Lukoil

CAP. I PIATA ROMANEASCA A SERVICIILOR PETROLIERE Este de subliniat faptul că mulţi investitori străini încearcă să intre pe piaţa petrolieră din...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?