Reclama și publicitatea în stațiunea Sărata-Monteoru

Proiect
7.6/10 (3 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 3775
Mărime: 89.10KB (arhivat)
Publicat de: Flavia Oltean
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Stanescu Rodica

Extras din proiect

Tema acestui proiect o reprezinta “Reclama si publicitatea in statiunea Sarata-Monteoru”. Am ales aceasta tema pentru realizarea proiectului din mai multe motive, unul dintre ele fiind atractia turistica pe care statiunea Sarata-Monteoru a provocat-o imaginii judetului Buzau. Din punctul meu de vedere Sarata-Monteoru reprezinta un etalon in domeniul turismului din Romania, atat pentru posibilitatea efectuarii tratamentelor, posibilitatilor de agrement, cat si pentru potentialul economic dezvoltat. Cu toate ca judetul Buzau nu este atat de cunoscut prin obiectivele sale turistice, precum alte orase orasele si judetele din Romania eu consider ca acesta merita a fi inclus in itinerariile turistice si necesita o mai mare implicare pentru a se scoate in relief potentialul judetului si atractiile acestuia.

INTRODUCERE

Prezenta lucrare , are ca tema “Reclama si publicitatea in statiunea Sarata Monteoru” si este structurata pe mai multe capitole .

Primul capitolul “Prezentare Generala ” ofera informatii in legatura cu :

- Asezare geografica

- Relief

- Clima

- Hidrografie

- Vegetatie

- Fauna

- Flora

- Factori naturali terapeutici

Cel de-al doilea capitol “Publicitatea turistica” cuprinde o clasificare si o descriere a unor trasee turistice, care scot in evidenta potentialul turistic al statiunii chiar daca acesta nu este foarte cunoscut pe plan national si international.

Capitolul III “Infrastructura specifica turismului in statiune” in acest capitol se regasesc informatii privind cazarea, baza de alimentatie, tratament si agrement al statiunii.

Capitolul IV “Obiective turistice ale statiunii” au ca scop prezentarea unor obiective turistice naturale, antropice, factori de cura ale statiunii Sarata Monteoru.

Ultimul capitol „Perspective in promovarea turismului in Sarata Monteoru” consta in prezentarea catorva idei ce ar putea dezvolta turismul in aceasta regiune.

CapI. Prezentare general

1.1. Azezare:

Localitatea Sarata Monteoru este situate in judetul Buzau si apartine comunei Merei.

Ea se afla la 19 km de municipiul Buzau, la 8 km de DN 1 B(Ploiesti-Buzau) si de halta Baile Sarata Monteoru, la 67 km de Ploiesti si 112 km de Bucuresti

Coordonate: 45°08’55” latitudine nordica

26 °38’04” latitudine estica

Este situata la 170 m altitudine mentionand ca in zona caii ferate, la ses, altitudinea este de 110m.

1.2. Relief:

Localitatea se dasfasoara in bazinul paraului Sarata, in extremitatea estica si in raza de curbura a masivului deluros Istrita.

Dealul Istrita (varf 749,6 m) face parte din grupa sudica a Subcarpatilor de Curbura, zona cu importante dislocatii tectonice. Este strabatut de un anticlinal principal (23km), cu falieri ce pun in contact roci de duritati diferite. In partea inalta domina calcarele si gresiile sarmatiene, care au influentat altitudinea si masivitatea Dealului Istrita.

Din punct de vedere tectonic sectorul structural Monteoru apartine anticlinatului Tohani-Naeni-Breaza-Monteoru, al carei periclin Nordic il inchide. Anticlinalul se dezvolta pe o directie aproximativa NNE-SSV.

Formatiunile care alcatuiesc coloana strategica in cadrul zonei Monteoru sunt de varsta miocena si pliocena. Helvetianul si badenianul afloreaza in partea de sud-vest,in jurul localitatii Breaza.

1.3. Clima:

Sarata Monteoru beneficiaza de climat continental de deal cu predominarea efectelor de fohn. Vanturile dein nord-vest bat mai putin violent, din cauza culmilor de deal care inched depresiunea, determinand inregistrarea unui topo climat specific de adapost. Temperatura medie anuala este de 10°C. Primul inghet in date medii se produce la sfarsitul lunii noiembrie, iar ultima ninsoare la sfarsitul lunii martie.

Din documentatia existenta a primariei comunei Merei rezulta:”Toamna este mai calda decat primavera – in octombrie 11°C, fata de aprilie 10.5°C.

Valorile extreme ale temperaturii sunt cuprinse intre minime absolute care pot cobora iarna pana la 15°C si chiar 25°C si maximele absolute, care urca la 30°C vara si mai rar la 35-38°C.

Amplitudinea termica medie este de 23°C. Dintre zilele cu temperaturi caracteristice se remarca numarul de zile de iarna, 24 zile pe an, mai redus ca la Buzau, unde influenta maselor de aer continental polar si arctic este mai mare.

Preview document

Reclama și publicitatea în stațiunea Sărata-Monteoru - Pagina 1
Reclama și publicitatea în stațiunea Sărata-Monteoru - Pagina 2
Reclama și publicitatea în stațiunea Sărata-Monteoru - Pagina 3
Reclama și publicitatea în stațiunea Sărata-Monteoru - Pagina 4
Reclama și publicitatea în stațiunea Sărata-Monteoru - Pagina 5
Reclama și publicitatea în stațiunea Sărata-Monteoru - Pagina 6
Reclama și publicitatea în stațiunea Sărata-Monteoru - Pagina 7
Reclama și publicitatea în stațiunea Sărata-Monteoru - Pagina 8
Reclama și publicitatea în stațiunea Sărata-Monteoru - Pagina 9
Reclama și publicitatea în stațiunea Sărata-Monteoru - Pagina 10
Reclama și publicitatea în stațiunea Sărata-Monteoru - Pagina 11
Reclama și publicitatea în stațiunea Sărata-Monteoru - Pagina 12
Reclama și publicitatea în stațiunea Sărata-Monteoru - Pagina 13
Reclama și publicitatea în stațiunea Sărata-Monteoru - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • Reclama si Publicitatea in Statiunea Sarata-Monteoru.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Te-ar putea interesa și

Diagnosticul unei unități hoteliere - Casa cu Tei

Casa cu tei – o pensiune de prestigiu situata in statiunea Sarata Monteoru, pe Drumul Schelei 207 Prezentarea Firmei Categoria Nume societate :...

Ai nevoie de altceva?