Redresarea serviciilor spitalul județean de urgență Brașov

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: pptx
Pagini : 36 în total
Mărime: 4.15MB (arhivat)
Publicat de: Ramona C.
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Untaru Elena

Extras din proiect

Spitalul Judetean - infiintat in decembrie 1973, prin unificarea mai multor unitati sanitare existente la acel moment in oras:

-Spitalul Judetean(edificiu nou construit)

- Spitalul Marzescu

- Spitalul de Oncologie

- Centru de transfuzii sanguine

- Statia de salvare, etc.

Inca de la inceput spitalul a avut o structura pavilionara, partea tehnico-administrativa functionand in pavilionul central de pe str. Calea Bucuresti nr.25-27.

Scopul lucrarii

Consta in redresarea si imbunatatirea serviciilor prestate.

Obiectivele:

Constau in prezentarea si depistarea problemelor, precum si nemultumirile legate de serviciile de sanatate oferite si redresarea acestora cu scopul inbunatirii sistemului.

Daca privim cu atentie la starea sistemului public de sanatate din Romania, putem vedea cu usurinta ca se confrunta cu probleme deosebit de grave. Avem spitale care nu pot oferi servicii medicale de baza.

Cheltuielile cu fondul de salarii ocupa, de multe ori, cea mai mare parte a bugetului pe care il are la dispozitie un spital de stat din Romania.

Dotarea tehnologica este insuficienta sau insuficient folosita.

Lipsirea bolnavilor de accesul la tratamente mai eficiente.

Personal cu o pregatire medie spre mediocra, indiferenti sau corupti.

Lipsa unui circuit functional modern al bolnavilor, alimentelor, deseurilor si vizitatorilor;

Personal redus

Comportament inadecvat

Vulnerabilitatile generate de calitatea scazuta a serviciilor, costurile suplimentare pentru medicamente necesare pe durata spitalizarii, precum si perceptia conform careia sistemul este profund macinat de coruptie, la diferite niveluri, continua sa fie percepute ca principalele probleme.

Personalul ar trebui sa fie instruit pentru a putea crea confort si a face pacientul sa revina la starea de sanatate intiala prin toate metodele invatate pe parcursul anilor de scoala, dar si de practica la locul de munca.

Pentru a asigura un mediu lipsit de bacterii si virusuri nu este suficienta doar respectarea normelor de igiena. Este necesar ca administratia spitalului sa creeze si sa asigure conditii moderne si inovative, astfel incat pacientii sa fie in afara pericolelor.

Unul dintre sistemele care ameninta sanatatea pacientilor si a cadrelor medicale este cel de ventilatie. De-a lungul conductelor se dezvolta adevarate culturi de microorganisme care isi gasesc aici conditii proprice inmultirii (intuneric, umiditate, caldura, oxigen).

Un asemenea sistem este un pericol real pentru sanatatea unei intregi comunitati care traieste sau munceste in cadrul unor centre astfel climatizate.

Conținut arhivă zip

  • Redresarea serviciilor spitalul judetean de urgenta Brasov.pptx

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?